Alla sista minuten till Grekland i maj

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Äntligen är det dags att invadera Grekland och njuta av värmen, havet och goda grekiska sallader. Så packa badkläderna, passet och säg hejdå till kollegorna, här ger vi dig alla sista minuten-resorna till Grekland i maj.
Publicerad 3 maj 2015

Som vi har längtat. Något av det värsta med vinter och rusk är att man inte kan åka till Grekland. Eller visst kan man, men vädret lockar inte lika mycket då. Maj är en av de bästa månaderna att besöka Grekland och alla öar på. Dels för att priserna är lägre än i högsäsong, men framför allt för att allt är så grönt och vackert så här i början av säsongen. Nu är det dags att sluta längta, hitta din resa bland alla sista minuten nedan och flyg iväg till varmare breddgrader. Alla priser är per person när två vuxna reser och bor tillsammans.


Alla sista minuten till Grekland i maj


I Reseguidens sökmotor hittar du fler resor till Grekland:
- Charter till Grekland
- Charter med all inclusive till Grekland
- Hotell i Grekland

Om Grekland

Här finns pittoreska byar nästan överallt, tusentals vackra stränder och massor av sol och värme. Grekland och dess många öar är ett semesterparadis du kan besöka om och om igen.

Vart du än åker så kommer du att se pittoreska små byar med sina typiska vit-blåa hus, härliga stränder och varmt turkosblått hav. Du kan åka på utflykt till arkeologiska och historiska sevärdheter och avsluta dagen med fantastisk grekisk mat.

Här finns stora öar som Kreta, Lesbos och Rhodos, dit du kan återvända år efter år och upptäcka nya platser.
Men det finns också dussintals små öar där det är lätt att åka på upptäcktsfärd, till exempel Korfu, Kos, Lefkas, Leros, Samos, Santorini, och Zakynthos.

Det finns hundratals platser runt om på det grekiska fastlandet som är kopplade till antikens mytologi, militära slag eller dramatiska händelser. Bland annat Marathon, Thermopyle, Akropolis, Olympia och Delfi. Det smidigaste sättet att uppleva historien är att åka på en rundtur. Du kan åka på en dagstur eller en hel vecka, och du kan välja mellan teman som ”mytologi”, ”slagfält” eller ”bästa av klassiska Grekland”.

Karta över Grekland