Alla sista minuten just nu

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Vi är många som börjar längta efter sommar och sol, och att slippa svettas ihjäl när man ska klä på sig en massa vinterkläder. I många delar av världen lyser solen från en klarblå himmel och härliga stränder bara väntar på dig och ditt sällskap. Här ger vi dig alla sista minuten-resorna som finns just nu.
Publicerad 19 januari 2015

För att hitta den billigaste resan är det bra att ha ett öppet sinne och kunna tänka sig att åka till nästan vilket land som helst, gärna dit inte så många andra åker just nu. Tips på det kan ju vara Kap Verde som fortfarande inte är lika känt som många andra destinationer. Ett annat tips kan vara att istället för att besöka Gran Canaria kanske du kan välja en av de mindre öarna som också tillhör Kanarieöarna. Oavsett vilket resmål du väljer är priserna rimliga och solen skiner i stort sett varje dag. I vissa sökningar finns även en och annan solig skidresa med att välja mellan. Sätt nu fart att packa pass, tandborste och badkläder och klicka dig fram till just din resa. För att du enklare ska hitta en resa som passar dig har vi delat upp resorna beroende på var du vill resa från. Alla priser är per person när två vuxna reser och bor tillsammans.


Resor med flyg från StockholmResor med flyg från GöteborgResor med flyg från Malmö/KöpenhamnResor med flyg från Luleå


I Reseguidens sökmotor hittar du fler sista minuten-resor till bra priser:
- Sista minuten med endast flyg
- Sista minuten med ospecificerat boende
- Sista minuten med specificerat boende

Spanien Europa

Spanien är svenskarnas drömdestination när det gäller sol och bad. Här finns det alltid ett varmt och härligt resmål – vare sig du åker en snöig och mörk januaridag eller en regnig och blåsig julidag.

De spanska badorterna blir bara mer och mer populära bland svenskar. Under sommarmånaderna vill alla till härliga öarna Mallorca och Ibiza som inte bara har barnvänliga stränder och hotell utan också partystäder där dunkande partyn pågår dygnet runt.

På vintern åker vi i stället till solen på de många Kanarieöarna eller till de kilometerlånga stränderna längs Costa del Sol, Costa Brava eller Costa Blanca.

Om du gillar att åka bort över en weekend så är det Madrid och Barcelona som gäller med både restauranger och museer i världsklass. I båda städerna kan du också shoppa loss i exklusiva märkesbutiker eller i prisvärda varuhus. Många åker också hit för att se stjärnorna i fotbollslagen Real Madrid, FC Barcelona eller Atlético de Madrid kämpa om pokaler.

I Barcelona finns världens mest populära byggarbetsplats: kyrkobygget Sagrada Familia. Den här galet gigantiska kyrkan började man konstruera redan 1882 – långt innan det fanns vare sig flygplan eller bilar. Nu börjar man bli klara. Om du vill se en kyrka fylld med kranar, borrmaskiner, skyddshjälmar och cementblandare så ska du åka hit innan 2026.

Karta över Spanien