Alla paketresor till Italien i augusti

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: iStock
Njut av varm sol, kallt vitt vin och härliga lokala rätter i Italien. Vi har samlat alla paketresor till italienskt strandliv och storstadsliv. Vad väljer du?
Publicerad 5 juli 2018

Sommaren går sakta men säkert mot höst, men för dig som inte vill att sommaren ska lida mot sitt slut har vi ett hett tips till dig: Testa strandlivet i Italien och de italienska öarna Sardinien och Sicilien. Eller åk till en italiensk storstad! Italien har en lång sommarsäsong och här hittar du allt från vita drömstränder till lokala delikatesser. Gå runt i de trånga gränderna på jakt efter den perfekta pizzan, slå dig ned på den kritvita sandstranden Mondello på Sicilien eller utforska de berömda Neptun-grottorna på Sardinien. Ett annat måste är att besöka en vingård när du är här. I Italien kommer ni att kunna njuta av den perfekta kombinationen av kulinariska upplevelser, behagligt strandliv, historia och kultur. Glöm för allt i världen inte heller den magiska italienska glassen.
Läs mer om Sicilien och Sardinien här.

Hitta din resa
VI har samlat alla paketresor till Italien från olika svenska avreseorter. Priserna gäller per person när två personer reser och bor tillsammans. Beställ resan nu och gör er klara för ett italienskt sommaräventyr.

HIttar du inte din resa här? Se flera alternativ och klicka dig vidare:
- Alla charter- och paketresor till Italien
- Alla sista minuten-resor till Italien
- Hitta en hyrbil i Italien


Charter- & paketresor till Italien i augustiErbjudanden på resor till Italien

Om Italien Europa

Italien är ett av världens bästa turistländer och det har varit ett svenskt favoritresmål sedan decennier. Finns det någon som inte gillar den italienska maten, kulturen, musiken, fotbollen eller klimatet?

Storstäder som Rom, Venedig, Milano och Florens är perfekta resmål för en weekend, alla har ett överflöd av märkesbutiker för shopparen och museer för kulturälskaren. Det finns även tusentals vackra, mysiga och sevärda små byar och städer över hela landet. I varenda en av dem finns det garanterat flera restauranger där du kan äta både gott och billigt.

Italien har så många unika historiska platser att man slagit rekord. Man har fler världsarv än något annat land i världen; 51 stycken inklusive bland annat Pompeji, staden Verona, Etna och Syrakusa.

Vart du än åker i Italien så hör du talas om forntidens romare och deras imponerande rike. Utanför Rom har du möjligheten att själv prova på livet som soldat eller gladiator. Föreningen Gruppo Storico Romano arrangerar läger där du under flera dagar får klä dig, äta, träna och bo som under romartiden. Det finns också avancerade kurser för dig som vill lära dig allt om gladiatorstrider.

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28