Algarves bästa bad

Ellinor
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: malin2006, medlem sedan 2006
På Portugals södra kust varvas dramatiska klippor med härliga sandstränder. Här listar vi fem badorter du inte får missa längs Algarvekusten.
Publicerad 9 oktober 2019

Nedanför de branta klipporna hittar du de härliga sandstränderna, som ofta nås via trappor. Från turistorten Albufeira och västerut är stränderna ofta dramatiska, medan den östra halvan, mot spanska gränsen, har sandstränder av mer klassisk typ.

1. Farol, Culatra, Armona - sandöar med slappt strandliv

De tre långsmala sandöarna är belägna utanför Olhão, 8 kilometer öster om Faro. Här hittar du slappt strandliv, som inte är alls lika hektiskt som vid fastlandet, och det är lätt att ta sig med färja från fiskestaden Olhão . Öarna är i princip stora sanddyner och det finns inte så många hus, förutom några få kaféer och restauranger.

2. Praia de São Rafael - Algarves kanske bästa strand

Stranden är belägen strax väster om Albufeira och anses vara en av de vackraste och bästa längs hela kusten. Stranden är skyddad och omges av vackra, dramatiska klippformationer.

3. Praia da Rocha - Lång strand med härliga bad

Den här långa, härliga stranden ligger nedanför huvudgatan i badorten Praia da Rocha, strax utanför Portimão. Stranden är ren och här finns gott om plats även om den ligger i en populär turistort. Det finns möjligheter att köpa dricka och enklare mat.

4. Praia do Carvalho - Hemlig strand som bara nås genom en tunnel

Den här gömda stranden hittar du vid kusten utanför Lagoa och du når den bara genom en liten tunnel i berget. Bergen som omger och skyddar den lilla stranden erbjuder också skugga om värmen blir för påträngande. Stranden går också under det spännande namnet “Smugglargrottan” och är garanterat en annorlunda upplevelse.

5. Praia Dona Ana - Klarblått vatten och dramatiska klippor

Liten populär strand som är belägen strax innan Ponta da Piedade utanför Lagos. Här är vattnet riktigt rent och klarblått, lägg sedan till att stranden ramas in av dramatiska klippor. Underbart vackert och typiskt för den här delen av kusten. Stränderna här är även populära bland surfare vilket gör Lagos till en riktig surfstad.

Ta dig till Algarve

Faro trafikeras av många lågprislinjer, däribland Ryanair och Norwegian från Stockholm och Airberlin och Norwegian från Köpenhamn. Alla stora charterarrangörer erbjuder paketresor till Algarve. En god idé, oavsett om du reser på egen hand eller på charter, är att hyra en bil och se dig om på kusten.

Planera din resa till Algarve på Reseguiden
- Alla charterresor till Algarve
- Alla sista minuten till Algarve
- Charter till Algarve
- Läs fler tips & guider om Algarve


Charter till Portugal