Åk skidor i Alperna under sportlovet

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Nu är det dags att boka skidresan till sportlovet. Oavsett om du är nybörjare eller van skidåkare så finns det många resor att välja mellan. Här får du alla skidresor till Alperna.
Publicerad 23 oktober 2013

Sportlovet upplevs bäst i backen med skidor på. Ta med familjen eller vännerna på ett härligt vitt äventyr i Alperna. Du vet väl att det finns resor för dig som både åker i och utanför pisten. Njut av världens bästa skidåkning bland höga berg och sol, förstaklassig after ski och mysiga hotell. Boka redan nu för att få ett snösäkert sportlov.

Skidor i Frankrike, Italien, Österrike eller Schweiz

Alperna är en bergskedja på 110 mil norr om Medelhavet och här åker du skidor mellan december och april. Det är ett populärt resmål eftersom bergstopparna skapar otroliga förutsättningar för skidåkning. Många av alpbyarna ligger på 1000 meter över havet, backarna är långa och fallhöjden hög. Välj mellan till exempel Frankrike, Italien, Österrike eller Schweiz.

Franska Alperna
I Frankrike får du de bästa backarna och eftersom terrängen är varierande så finns det både bra områden för nybörjare och proffs. Här finns även några av Europa högsta berg. Välj mellan orter som Chamonix, Val Thorens och Val d´Isère.

Italienska Alperna
Skidåkningen i Italien är lite mer av “finåkning” med mjuka backar och tjusig after-ski, och passar för både nybörjare och äventyrare. Här finns Europas bästa liftsystem och Alpernas vackraste toppar. Välj mellan orter som Cortina, Livigno och Cervinia.

Österrikes Alperna
I Österrike möts du av 27 mil pist och 20 mil off-pist, så hit kan både familjer och äkta skidproffs åka. Här charmas alla skidfrälsta och Österrike ses som skidparadis nummer ett för oss svenskar. Populära orter är St Anton, Bad Gastein och Saalbach.

Alperna i Schweiz
I Schweiz hittar du Europas häftigaste skidorter. Här får du riktigt bra skidåkning bland höga toppar med välskötta skidliftar. Välj bland populära orter som Verbier och Zermatt. I Zermatt har man åkt skidor i över hundra år.

Eller välj skidor i Andorra istället

Om skidåkning i Alperna inte lockade kanske Andorra gör det? Andorra är ett litet land mellan Spanien och Frankrike. Här blir alla i familjen nöjda med 200 kilometer pist och obegränsad off-pist. Lägg på 300 soldagar om året och du får en perfekt skidupplevelse.

Hitta alla skidresor till Alperna

- Här är alla alpresor i februari >>
- Se alla skiderbjudanden till Alperna >>


Skidresor under sportlovetSkidresor till Alperna


Skidresor till Alperna