Åk på weekend i vinter

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Åk bort över en weekend i vinter och kom hem full av energi och upplevelser. Några dagars storstadspuls, en lat helg på stranden eller en avkopplande behandling på spa på hemmaplan – det finns mycket att välja mellan.
Publicerad 22 december 2014

Du kan åka på weekendresa hela året om. Under vintern sjunker graderna även utomlands – men resorna till storstäder minskar inte för det. Önskar du hellre en semester på hemmaplan så finns det många hotellerbjudanden runt om i Sverige. Välj att vara borta en natt eller ta ledig några dagar extra och boka en långweekend. Alla behöver hitta ny energi och hur du gör det varierar från person till person, plånboken och möjligheten att ta ledigt från arbetet.

Njut av ett Rom utan trängsel

Rom är en stad som de flesta väljer att besöka under sommaren. Staden kan dock erbjuda ganska behagliga temperaturer under vintermånaderna, med en medeltemperatur på cirka 13 grader. Vintertid i Rom är perfekt för intressanta besök på muséer, vackra operauppträdanden, konserter, shopping eller bara att njuta av den makalöst goda maten staden har att erbjuda. Rom har något för alla. Fördelen med att resa under vinterhalvåret är att flygbiljetterna och hotellrummen är billigare, och du slipper trängas med massor av andra turister.

Ta en långhelg i New York

New York är storstädernas stad och ett av världens mest populära resmål. Shoppa loss på Manhattan, kolla in alla sevärdheter – på håll eller nära, och gå på musikal. Trots att flygresan är lång så är det värt att åka hit på en weekend om det passar dig bäst. Läs gärna vår guide 48 timmar i New York. Swanson's Travel säljer både weekendpaket och längre resor.

Åk på solig weekend till Kanarieöarna

Med Fritidsresor kan du njuta av sol och bad på Gran Canaria över en weekend. Eftersom Kanarieöarna ligger relativt nära, hinner du både flyga fram och tillbaka och slappa i solstolen. Gran Canaria är ett av vinterns populäraste resmål och här finns hotell för alla prisklasser och önskemål.

Boka paketresa till Amsterdam

Airtours har många prisvärda weekendpaket till våra populäraste storstäder. Åk till Amsterdam, en storstad i litet format. Hoppa på en cykel om vädret tillåter och upptäck sedan staden bland kanaler och caféer. Anne Franks hus och van Goghmuseet är bara två förslag på vad du kan se. Airtours har paket med flyg och utvalda hotell.

Hitta något på hemmaplan

Du behöver inte resa långt om du inte vill för Sverige erbjuder mycket på hemmaplan. Det finns många mysiga spahotell att koppla av på i vinter, som Falkenberg Strandbad, Selma Spa och Ystad Saltsjöbad. Passar en musikal bättre kan du rikta blicken åt till exempel Stockholm, Göteborg och Malmö. Det finns även bra hotellerbjudanden i våra storstäder så att du kan shoppa varma kläder, byta oönskade julklappar eller gå loss på januarirean.

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din weekendresa:
- Weekend i Europa
- Weekend i Sverige
- Alla weekenderbjudanden
- Jämför priset på weekend till sol eller snö


Weekend till hela världen