Publicerad 24 januari 2014

Spa-avkoppling på Copperhill

Copperhill Mountain Lodge ligger i området Björnen och är ett lyxigt hotellkomplex med alpin känsla och ett eget spa. Att ta en stund på spa efter timmars skidåkning är guld värt. Här finns heta källor inne såväl som ute, spapool, bastu, gym och relaxområde med utsikt över Åreskutan.

Buustamons Fjällgård - mat på högsta nivå

Åres högst belägna hotell och restaurang. Boka bord och du blir hämtad med bandvagn eller skoter då det saknas bilväg till hotellet vintertid. Här njuter ni av “hemma hos”-känsla och fantastisk mat i charmig fjällmiljö.

Njut av godsaker på Åre Bageri

Njut av kakor, goda sallader, hembakat bröd och varma drycker. Åre Bageri ligger nedanför Åreskutan och erbjuder hälsoinriktad mat av de bästa råvarorna. Här finns också en mysig butik med en mix av porslin, kokböcker och egengjorda knäckebröd.

Hamburger-fest på Brooken

En stor, härlig hamburgare är aldrig fel efter en dag ute i backen. Amerikanska bar och grillen Brooken på Åre Torg erbjuder skön stämning, goda hamburgare från eget originalrecept och ett stort utbud av drycker.

After ski på Tott

Sväng in på Tott som ligger en bit upp i backen och har en härlig utsikt. Här får du en riktig after ski med liveband, goda drycker och en mysig fjällmiljö. Ta det försiktigt om du tar dig ner till Åre by på skidor eller stjärtlapp!

Godaste chokladen finns på Åre Chokladfabrik

Äkta hemmagjord choklad finns på Åre Chokladfabrik, strax utanför Åres centrum. Kika in tillverkningen, provsmaka och köp med dig choklad i mängder med smaker. Här görs handgjorda praliner sedan 1991.

Shoppa i Årebutiken

I bergbanan-huset mitt på Åre Torg ligger Årebutiken. Shoppa souvenirer, kläder, inredning och Åre-te. Mysig butik för alla Åre-älskare.