6 tips som gör din hotellnatt billigare

Nina
Medlem sedan 2015, besökt 28 länder

Foto: iStock
Lågprisflyg har blivit vardagsmat för varje resenär. Men när det kommer till boende verkar det inte lika självklart att man kan fynda. Här får du de bästa tipsen för att boka billiga rum.
Publicerad 27 juni 2018

Det finns bra sätt att hitta ett billigt hotellrum. Här är sex snabba knep som fixar boendet till ett fyndpris.

1. Använd en jämförelsesajt

På en jämförelsesajt, som Reseguiden, finns ofta väldigt många hotell representerade. På Reseguiden jämför vi, förutom de olika resebyråerna, även flera stora hotellsajter. Det gör att du med en enda sökning oftast hittar det bästa priset. Dessutom finns oberoende hotell, hostels och lägenhetshotell ofta representerade på stora jämförelsesajter.

2. Utnyttja säsongerna

Att resa när andra inte gör det är ett tips som funkar på allt från charter, till flyg och hotell. Utnyttja säsongerna, besök storstäder på sommaren då många väljer destinationer vid havet, åk till populära weekendresmål i veckan och välj buisness-metropoler på helgerna.

3. Leta efter specialerbjudanden

Surfa runt och kolla olika erbjudanden. Även enskilda hotell i de stora kedjorna kan ha egna kampanjer. Man kan även kontakta hotellet och fråga efter deras bästa pris. Har du tur kan du få reducerade priser.

4. Prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev är ett klassiskt ställe att marknadsföra kampanjer för hotellrum. Hotellkedjorna vet när de brukar ha låg beläggning och lanserar ofta sina erbjudanden med hjälp av sina nyhetsbrev.

5. Lyx kan vara billigt

Testa att klicka i boxarna för fyr- och femstjärninga hotell nästa gång du letar hotell på en jämförelsesajt. Många gånger blir de lite lyxigare hotellen inte mycket dyrare.

6. Lyx kan vara dyrt

Bara för att hotell har många stjärnor behöver det ändå inte vara bäst. Läs andra resenärers betyg på ett specifikt hotell, på så sätt kan du skapa dig en bra bild över hotellen på ditt resmål innan du bokar.


Hotellerbjudanden