6 sköna hotell i Mexiko

Teresen
Reseguiden, besökt 8 länder

Foto: Ving
Foto: TUI
Foto: Apollo
Foto: TUI
Foto: TUI
Foto: Ving
Är du frusen och längtar efter värme och sol igen? Då rekommenderar vi salta bad, solhatten på och ett riktigt fint hotellrum. Vi har valt ut lyxiga hotell för dig som vill spendera den här kalla vintern i underbara Mexiko.
Publicerad 19 december 2015

Mexiko är en riktig fempoängare för dig som längtar bort och önskar en riktigt vit – och sandig – vinter. Njut av en semester på en solig och palmkantad strand, från en skön solstol vid poolen eller med en färgglad drink i handen. Vill du lyxa till det under din mexikanska solsemester så har vi valt ut några hotell att kolla lite extra på – här bor du riktigt lyxigt under din charter i Mexiko.

Playacar Palace, Playa del Carmen

- hotell med egen strand
Här bor du precis vid den vackra korallstranden i Playa del Carmen, på ett stilsäkert hotell med fem stjärnor och all inclusive. Poolområdet är stort med bildsköna omgivningar och bekväma solstolar för många timmar i solen, eller skuggan under ett parasoll för den som vill det.

Svalka dig i poolen, spela tennis, kör ett pass i gymmet eller unna kropp och själ en behandling i spaavdelningen. Hotellet har ingen barnpool, men det finns barnklubb och stranden är långgrund. Det finns en bufférestaurang och två á la carterestauranger. Du bor i fina och ljusa rum, alla med egen jacuzzi och balkong eller uteplats i markplan. Hit åker du med Ving.

Excellence Playa Mujeres, Playa Mujeres

– barnfritt all inclusivehotell
På det här femstjärniga vuxenhotellet vid Playa Mujeres-stranden bor du bekvämt med ett brett utbud av all inclusive. Omgivningarna är lugna och harmoniska och hotellområdet leder till en strand med barfotavänlig sand. Vill du hellre bada i pool så finns det fyra att välja mellan och huvudpoolen består av småöar och inbjudande hängmattor. Ett mer perfekt läge att läsa en bok eller njuta av lugnet på är svårt att hitta.

Dessutom kan du börja dagen i gymmet, fortsätta med en golfrunda och avsluta med en skön spabehandling. Du äter antingen i bufférestaurangerna eller i någon av de nio à la carterestaurangerna, vad sägs om mexikanskt, italienskt eller indiskt? Du bor i en ljus juniorsvit med inomhusjacuzzi och egen uteplats, antingen med balkong eller på markplan. Vill du lämna det här paradiset för en stund och shoppa så ligger Cancun en kortare taxiresa bort. Hit åker du med TUI.

Dreams Tulum Resort & Spa, Tulum

– för den aktiva familjen
Precis som namnet lovar så får du en riktig drömsemester på det här femstjärniga hotellet som ligger i Tulum precis vid en av världens vackraste stränder. Hotellet är byggt i klassisk mexikansk stil. Här laddar du batterierna vid poolområdet som har två pooler varav en med barnsektion och sköna solstolar. Och vill du bada i havet så kan du göra det och sedan lata dig i en skön hängmatta.

Du bor med all inclusive och utbudet är brett med bufférestaurang och flera á la carterestauranger som serverar bland annat italienskt, thailändskt, franskt och mexikanskt. Vill du aktivera dig under semestern så finns det massor att hitta på, som gym, tennis, aeorbics, segling och du får också en gratis dag på golfbanan. De vuxna kan unna sig en uppfräschande spabehandling och för barnen finns det lekplats och aktiviteter som disko och filmvisning. Välj mellan rumstyperna dubbelrum, familjerum och svit. Hit reser du med Apollo.

Las Nubes de Holbox, Isla del Holbox

Isla de Holbox bästa hotell
Vill du bo riktigt bra på Isla de Holbox, ön utanför Yucatanhalvön, så ska du välja det här fyrstjärniga hotellet som nästan är som en del av stranden med trappor direkt ner i havet. Alla byggnader omges av en ljus och finkornig sand. Här solar du vid någon av de två små poolerna, vid havet eller på någon av de solvarma terrasserna. Gör gärna ett besök i det lilla spat och välj bland det härliga massageutbudet.

Måltiderna äter du med utsikt över det glittrande havet, med en känsla av att vara på en båt. Du bor i runda små bungalower med palmtak eller i huvudbyggnaden, i antingen dubbelrum eller juniorsvit. Vill du ta en tur till centrum så ligger det två kilometer bort med sina restauranger och barer. Res hit med TUI.
Sök resor till Las Nubes de Holbox

Blue Village Barceló Maya Caribe, Playa del Carmen

– många aktiviteter, barnklubb och all inclusive
Här bor barnfamiljer fantastiskt vid Playa del Carmens bästa strand, med fyra stjärnor och all inclusive. Detta är som en egen liten stad och tillsammans med fyra grannhotell bjuder området på köpcentrum, restauranger, frisör och spa. Njut av sköna poolområden och barnen kan mot betalning få stoja i vattenparken. Här trivs hela familjen riktigt bra och det finns aktiviteter för alla, som träningspass med Les Mills, fotboll, volleyboll, tennis och bowling.

För barnen finns barnklubbar för flera olika åldrar och de minsta kan få träffa Bamse och hans vänner. I all inclusive-priset ingår bland annat en bufférestaurang och middag på á la carte tre gånger i veckan och du kan äta både mexikanskt och spanskt. Du bor fint i dubbelrum eller juniorsvit. Vill någon i familjen shoppa så ligger Playa del Carmen några mil bort. Hit åker du med TUI.

Hard Rock Hotel Cancun, Cancun

– för den stora plånboken
På det här femstjärnga hotellet i Cancun får du extra av allt. Precis som Hard Rock-caféerna är hotellet musikinspirerat och ovanför entrén hänger Guns N' Roses låttitel “Welcome to the Jungle”. I receptionen möts du av musikklenoder som Paul McCartneys skjorta och Britney Spears konsertkläder. Poolområdet är perfekt för soliga dagar med tre pooler, egen barnpool, fem jacuzzis och två swim up-barer. Du kan även njuta av några sandiga timmar på hotellets egna strandremsa.

Hotellet bjuder på många aktiviteter som träningspass, tennisbana, vindsurfing och disko. Dessutom finns en spaavdelning för dig som längtar efter ännu mer egentid. Här bor du med all inclusive och det finns en bufférestaurang och fem á la carterestauranger med rätter som mexikanskt, brasilianskt, italienskt och asiatiskt. I de exlusiva juniorsviterna sover du gott om natten. Är du sugen på att gifta dig utomlands så har hotellet en egen bröllopskoordinator som fixar hela bröllopet. Res hit med Ving.
Sök resor till Hard Rock Hotel Cancun


Fyrstjärnig charter till Mexiko



Femstjärnig charter till Mexiko