6 fräcka hotell i Turkiet

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Nazar
Foto: Apollo
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Foto: Ving
Det är många som reser till Turkiet just nu. Ifall du har svårt att välja bland alla hotell har vi här listat sex boenden som har det där lilla extra att erbjuda.
Publicerad 6 september 2012

Amara Wing Resort, Kemer

På det här hotellet lever du i lyx precis vid stranden. Här är mysfaktorn hög trots att hotellområdet är ganska stort. De läckra bufféerna är oerhört vällagade och skulle det vara så att du vill bränna bort maten erbjuder hotellet många olika aktiviteter. För den som vill skämma bort sig lite finns en underbar spa-avdelning. Efter någon timme av behandlingar passar det bra med ett stopp i strandbaren där det dagligen serveras färsk frukt.
Res hit med: Fritidsresor
Hitta resan här.

Mardan Palace, Antalya

Det här är Medelhavet lyxigaste och vackraste hotell. Man får leta länge för att finna ett hotell som kommer i närheten av det här. Hotellområdet är som en helt annan värld där den kungliga prakten blandas med nutidens lyx. Allt är väldigt påkostat, ett exempel är den vackra sandstranden där man fraktat vit sand från Egypten. Andra saker som hotellet kan stoltsera med är den imponerande fiskrestaurangen med sitt akvarium med cirka 500 fiskar, och ett exklusivt wellnesscenter designat av världsberömda spa-specialister.
Res hit med: Nazar
Hitta resan här.

Xanadu Island, Turgutreis

Här har du ett hotell som har benämningarna strandhotell, spa-hotell, exklusivt hotell och all-inclusive. Förutom fantastiska omgivningar på en privat halvö i Turgutreis, finns två pooler och en barnpool. Hit kan man alltså resa med barn och ändå kunna njuta av lyx. För de små finns även en liten vattenpark, en lekplats och en barnklubb med engelsktalande personal. Risken att bli uttråkad är minimal med aktiviteter som gratis gym, bowling, bordtennis, biljard, aerobics, yoga, volleyboll, basket och tennis. Ifall du lägger till en slant kan du även njuta av vattensporter och spa med hamam, bastu och massage. Dessutom lockar de med en bufférestaurang, en à la carte-restaurang och en fisk- och skaldjursrestaurang som inte ingår i all-inclusive.
Res hit med: Apollo och Solresor
Hitta resan här.

Hillside Beach, Fethiye

I en alldeles egen vik där omgivningarna är vackrare än ett vykort ligger detta fräcka hotell. Gillar du att bada kommer du att trivas då hotellet har tre poolområden. Små badbryggor, solterrasser och solsängar finns längs med vattnet. För den som vill slappna av på riktigt kan du välja och vraka mellan två fina spa-center, varav det ena har en relaxhörna utomhus, inbäddad i grönska. För den lite mer aktiva finns det ett gym, en tennisplan och ett vattensportcenter som erbjuder en lång rad aktiviteter. Något som det här hotellet har, som många andra inte kan skryta med, är ett eget bageri. Skulle du få ett rum som ligger högt upp tar du dig lättast dit med en linbana. En riktigt häftig upplevelse.
Res hit med: Fritidsresor och Apollo
Hitta resan här.

Sunprime Ocean Alanya Beach Suites & Spa, Alanya

Ett nytt hotell för vuxna som reser utan barn. Hotellet består av tre olika byggnader, varav en ligger precis på stranden. Stranden är en utav Turkiet bästa, men skulle du ändå föredra poolen framför havet finns det två poolområden att välja på. När du blir hungrig och törstig kan du bege dig till Prime Lounge som ligger alldeles bredvid bassängerna. I Prime Kitchen avnjuter du utvalda bra viner och fantastisk mat. Spendera gärna tid i hotellets spa där du kan välja mellan ansiktsbehandlingar och massage, utförda av hotellets skandinaviska spa-personal.
Res hit med: Ving
Hitta resan här.

Doria Hotel Bodrum

För det vuxna paret som vill unna sig lite lyx och som gärna tar det lugnt. På det här snygga boutique hotellet har du en fantastiskt vacker utsikt över egeiska havet. Hotellets poolområde består av 2 härliga bassänger som självklart också erbjuder solstolar. Vill du ta en paus från solandet finns det ett spa, ett bra gym och en liten inomhuspool. Och när du blir hungrig och törstig är det aldrig långt till god mat och dryck.
Res hit med: Ving
Hitta resan här.


5-stjärnig charter till Turkiet

Om Antalya Antalyakusten, Turkiet

Nöjesliv
Prisvärt
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
Vattensport

Den långa stranden ligger inom lagom avstånd från den mysiga historiska bebyggelsen inne i Antalya.
Här kan du kombinera sol och bad med närheten till en storstad.

Det finns två stränder här i Antalya. Väster om centrum ligger den 11 kilometer långa Konyaalti-stranden och österut finns Lara-stranden.
Många charterhotell ligger bekvämt placerade direkt vid havet, de flesta har all inclusive som gör att du äter fritt under hela din semester.

Det mest sevärda området inne i Antalya är den gamla stan, Kaleiçi. De vindlande gränderna och gatorna är omgivna av en medeltida stadsmur och en ännu äldre stadsport, Hadrianus port byggdes redan för 1 900 år sedan.
Här i Kaleiçi finns flera vackra moskeer, minareter och museer men även en mysig liten hamn.

Du kan tillbringa hur många timmar som helst med shopping i Antalya. Det finns både traditionella pittoreska marknader, carsi, men även flera moderna och luftkonditionerade köpcenter.

Om du vill göra en liten utflykt så kan du ta med barnen till djurparken Antalya Zoo, ta en lunch i den roterande restaurangen på bergstoppen Tünektepe eller spela lite golf i närbelägna Belek.

Inkastaden Machu Picchu är så välbevarad eftersom den låg så undangömt och otillgängligt, högt uppe i bergen. Här utanför Antalya finns en turkisk motsvarighet. Staden Termessos erövrades aldrig i forntiden eftersom den ligger uppe på en bergstopp. Det var först när en jordbävning förstörde vattenledningarna för 1800 år sedan som invånarna gav upp, och övergav staden.

4tim
Flygtid från Stockholm