Publicerad 28 maj 2009

Malmö är en trevlig stad att flanera runt i och det finns gott om mysiga kafén med uteserveringar. Här tipsar vi om fyra härliga kafén och en tjeckisk nykomling som du inte får missa:

Lilla Kafferosteriet – med kaffet i fokus

Som namnet antyder fokuserar man här på kaffe och det rostas till och med på plats. Den härliga innergården är mycket populär en solig helg och enligt många är det här du faktiskt dricker Malmös bästa kaffe. Som om inte det vore gott nog finns också schysta bakverk och annat gott. Det är lätt att hitta till Lilla Kafferosteriet som ligger på hörnet till Kalendergatan.
Var: Baltzarsgatan 24

Folk å Rock – musik- och kafékombo på Lilla Torg

Som namnet antyder är detta mer än en schyst uteservering – det är närmare bestämt en skivaffär i två plan, där man dessutom kan fika. Varva skivshopping och musiksnack med kaffe eller en glass under varma sommardagar. Uteserveringen har ett idealiskt spanläge på hörnet av Lilla Torg, men sittplatser finns även inne.
Var: Skomakaregatan 11, Lilla Torg

Element Café och Design – helgbrunch i grönskan

Här vet man vikten av en god frukost! På vardagarna serveras frukostbuffé och på helger är brunchen populär! Men även den vanliga menyn är diger med rejäla mackor, sallader och bakverk för olika smaker. Man kan välja att sitta utanför entrén eller i grönskan på andra sidan gatan. För att hitta till Element, svänger du vänster från Amiralsgatan vid Kungsgatan (med centrum i ryggen).
Var: Löjtnantsgatan 4

Café Grue – mer än bara fika

Café Grue har ett speciellt koncept med konstutställningar och musik. Tanken är att alla som brinner för musik och konst ska kunna mötas i en kreativ miljö. Bland de ljuvliga kakorna rekommenderas citronmarängpajen starkt! Mackor och lättare lunch serveras också.Uteserveringen på gatan är liten och ramas in av gröna växter. Du hittar Café Grue på en tvärgata med gulligt namn mellan S. Förstadsgatan och Davidshallsgatan.
Var: Kärleksgatan 1

Czechpoint – en tjeckisk nykomling med klass

Czechpoint är inget kafé, men fick ändå vara med på listan tack sina dubbla uteserveringar i bästa klass. Du kan välja att sitta ut mot Lilla torg eller inne på den lugnare Hedmanska gården. De stora gasolvärmarna gör att ,speciellt gården, är perfekt även om det inte är en av sommarens varmaste dagar. Ölen serveras i rejäla sejdlar och för den som inte vill äta en hel middag finns en del småplock på barmenyn.
Var: Lilla Torg 9, Hedmanska Gården

Spana in Malmös resmålssida för mer inspiration inför ditt besök


Hitta boende i Malmö – från 3 stjärnor

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=d84c056170aa097132e0e86d300ccf40&site=reseguiden&javascript=1“”]