5 fantastiska boenden i Barcelona

Stine
Reseguiden, besökt 19 länder

Foto: Hotel 1898
Foto: Acta Antibes
Foto: Hotel U232
Foto: Hotel Villa Emilia
Foto: Hotel Jazz
Vi har valt ut fem hotell i Barcelona – staden som vi aldrig tröttnar på. Hotellen har alla bra betyg på hotellsidor på nätet och har allt som gör resan så mycket bättre.
Publicerad 15 augusti 2014

Barcelona är en av de mest prisvärda städerna i Europa. Det finns ett stort utbud av design- och boutiquehotell och vi har valt ut några som garanterat kommer att göra dig nöjd.

Hotel 1898 - en favorit för barnfamiljen

Hotel 1898 är ett av de bästa hotellen för barnfamiljer i Barcelona. Här bor du på avenyn Las Ramblas och tar dig enkelt runt i staden till fots. Hotellet har en modern kolonialstil med fantastiskt vackra rum, några med fransk balkong.

Men det som gör hotellet så populärt bland barnfamiljer, är den uppvärmda poolen på takterrassen, som är öppen året om. Gratis internet, frukostbuffé, expressfrukost, stort spa och tre restauranger, bidrar även till att hotellet är poppis bland både stora och små.
Sök resor till Hotel 1898

Acta Antibes - bästa budgethotellet

Acta Antibes är ett hotell med två stjärnor som är väldigt populärt. Det finns många skäl till det; det ligger på gångavstånd från den berömda katedralen La Sagrada Familia och till ett väldigt bra pris bor du på ett modernt hotell som passar både familjer, singlar och par. Det är gratis internet på hela hotellet, frukostrestaurang, turistinformation och enkla men väldigt fina rum.

U232 Hotel - stiligt hotell i metropolen

Hotel U232 ligger i ett trevligt bostadsområde med många caféer och restauranger. Det är ett typiskt boutiquehotell med stort fokus på detaljer i inredningen. Här hittar du läckra rum i mörka färger, en populär cocktailbar och toppklassig service. Det gör hotellet till ett av de allra bästa i Barcelona.

Vill du ha det extra bra ska du boka ett rum på någon av de två högsta våningarna. Då får du tillgång till den privata takterrassen med utsikt över La Sagrada Familia och resten av staden.

Villa Emilia - mycket för pengarna

Villa Emilia är ett 4-stjärnigt hotell mitt i centrala staden, nära Las Ramblas och Plaza Catanlunya. Det är ett designhotell med stora rum, en härlig takterrass och en populär bar. Hotellet erbjuder mer än en plats att sova åt sina gäster.

Här är det gratis kaffe och kaka varje eftermiddag, på torsdagar är det grillkväll på takterrassen och torsdag till söndag är det livemusik. På söndagar erbjuder man även en riktigt maffig brunch.

Hotel Jazz - en oas mitt i stadspulsen

Hotel Jazz är ett 3-stjärnigt hotell med hög standard. Det är ett modernt och relativt nytt hotell mitt i centrala Barcelona, med egen pool på takterrassen. Vad är mer perfekt än ett svalkande dopp i sommarhettan, följt av en god drink efter dag på stan? Hotellet har stora rum som även passar bra för dig som reser med små barn, barnsäng lånar du gratis.

Så tar du dig till Barcelona

Det går flyg från flera svenska orter och det går ofta att få billiga biljetter. Den internationella flygplatsen heter El Prat och ligger 12 kilometer sydväst om centrum. Det går att åka buss, tåg eller taxi in till staden. Buss tar cirka 40 minuter och kostar runt 40 svenska kronor. Tåget tar 25 minuter och kostar cirka 30 kronor. Taxi kostar runt 250 kronor. Lågprisflygen väljer ofta att flyga till den lilla flygplatsen Girona, som ligger 10 mil norr om Barcelona. Väl inne i staden tar du dig smidigt runt med tunnelbanan. En biljett gäller i en timme och kostar cirka tio svenska kronor.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler resor:
Weekend till Barcelona
Flyg till Barcelona
Hotell i Barcelona


Weekend i Barcelona

Erbjudanden till Barcelona

Flyg till Barcelona