5 fantastiska boenden i Barcelona

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Hotel 1898
Foto: Acta Antibes
Foto: Hotel U232
Foto: Hotel Villa Emilia
Foto: Hotel Jazz
Vi har valt ut fem hotell i Barcelona – staden som vi aldrig tröttnar på. Hotellen har alla bra betyg på hotellsidor på nätet och har allt som gör resan så mycket bättre.
Publicerad 15 augusti 2014

Barcelona är en av de mest prisvärda städerna i Europa. Det finns ett stort utbud av design- och boutiquehotell och vi har valt ut några som garanterat kommer att göra dig nöjd.

En favorit för barnfamiljen

Hotel 1898 är utnämnt till det bästa hotellet för barnfamiljer 2011. Här bor du på avenyn Las Ramblas och tar dig enkelt runt i staden till fots. Hotellet har en modern kolonialstil med fantastiskt vackra rum, några med fransk balkong. Men det som gör hotellet så populärt bland barnfamiljer, är den uppvärmda poolen på takterrassen, som är öppen året om. Gratis internet, frukostbuffé, expressfrukost, stort spa och tre restauranger, bidrar även till att hotellet är poppis bland både stora och små. Pris från cirka 2051 kronor per natt.

Bästa budgethotellet

Acta Antibes är ett hotell med två stjärnor som är väldigt populärt. Det finns många skäl till det; det ligger på gångavstånd från den berömda katedralen La Sagrada Familia och till ett väldigt bra pris bor du på ett modernt hotell som passar både familjer, singlar och par. Det är gratis internet på hela hotellet, frukostrestaurang, turistinformation och enkla men väldigt fina rum. Pris från cirka 687 kronor per natt.

Stiligt hotell i metropolen

Hotel U232 ligger i ett trevligt bostadsområde med många caféer och restauranger. Det är ett typiskt boutiquehotell med stort fokus på detaljer i inredningen. Här hittar du läckra rum i mörka färger, en populär cocktailbar och toppklassig service. Det gör hotellet till ett av de allra bästa i Barcelona. Vill du ha det extra bra ska du boka ett rum på någon av de två högsta våningarna. Då får du tillgång till den privata takterrassen med utsikt över La Sagrada Familia och resten av staden. Pris från cirka 478 kronor per natt.

Mycket för pengarna

Villa Emilia är ett 4-stjärnigt hotell mitt i centrala staden, nära Las Ramblas och Plaza Catanlunya. Det är ett designhotell med stora rum, en härlig takterrass och en populär bar. Hotellet erbjuder mer än en plats att sova åt sina gäster. Här är det gratis kaffe och kaka varje eftermiddag, på torsdagar är det grillkväll på takterrassen och torsdag till söndag är det livemusik. På söndagar erbjuder man även en riktigt maffig brunch. Pris från cirka 1283 kronor per natt.

En oas mitt i stadspulsen

Hotel Jazz är ett 3-stjärnigt hotell med hög standard. Det är ett modernt och relativt nytt hotell mitt i centrala Barcelona, med egen pool på takterrassen. Vad är mer perfekt än ett svalkande dopp i sommarhettan, följt av en god drink efter dag på stan? Hotellet har stora rum som även passar bra för dig som reser med små barn, barnsäng lånar du gratis. Pris från cirka 944 kronor per natt.

Så tar du dig till Barcelona

Det går flyg från flera svenska orter och det går ofta att få billiga biljetter. Den internationella flygplatsen heter El Prat och ligger 12 kilometer sydväst om centrum. Det går att åka buss, tåg eller taxi in till staden. Buss tar cirka 40 minuter och kostar runt 40 svenska kronor. Tåget tar 25 minuter och kostar cirka 30 kronor. Taxi kostar runt 250 kronor. Lågprisflygen väljer ofta att flyga till den lilla flygplatsen Girona, som ligger 10 mil norr om Barcelona. Väl inne i staden tar du dig smidigt runt med tunnelbanan. En biljett gäller i en timme och kostar cirka tio svenska kronor.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du fler resor:
- Flyg till Barcelona
- Hotell i Barcelona
- Weekend till Barcelona


Flyg till Barcelona

Fler populära boenden i Barcelona

Om Barcelona Katalonien, Europa

Arkitektur
Konst
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Sandstrand

När man njuter av värmen på en av uteserveringarna längs La Rambla vill man aldrig åka hem till kylan igen. Den mysiga staden Barcelona är en perfekt weekendstad med bra shopping, bra mat och mängder av sevärdheter.

De mest spektakulära sevärdheterna är de många galna byggnaderna av arkitekten Antoni Gaudí som i dag är skyddade som världsarv. De mest kända är kyrkan Sagrada Familia, parken Güell samt husen Casa Milà och Casa Batlló. Här i Barcelona finns dessutom ett av världens bästa fotbollslag, FC Barcelona.

En av Barcelonas mest dolda sevärdheter är trädgården El Parc del Laberint d’Horta lite utanför centrum. Här har man bevarat en typisk 1800-talsträdgård med en stor labyrint av häckar och romantiska vattenfall och skogsdungar. Det märkligaste inslaget är en helt konstgjord kyrkogård.

The street of vintage Riera Baixa
8 / 35
Barcelonas gotiska kvarter
12 / 35
Sagrada Familia, Barcelona
17 / 35
Casa Batlló
18 / 35
Sagrada Familia
23 / 35
Skorstenar på La Pedrera
26 / 35
Parc Güell - Gaudí
28 / 35
Les Rambles
29 / 35
Utsikt över hamnområdet
31 / 35
Utsikt från La Sagrada Familia
33 / 35
Beach Bogatell
35 / 35