5 bästa tipsen till romantiska London

Khaki
Reseguiden, besökt 25 länder

Foto: Andreas Rodriguez / Thinkstock
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: © Getty Images
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: © The Ritz London
Foto: Thinkstock
London är en av världens mest populära städer. Det är också en favorit bland många par. Här är fem romantiska tips till den engelska huvudstaden.
Publicerad 13 februari 2014

Här i London finns inte bara världens bästa shopping, pubar utan också fotbollslag och museer i världsklass. Hit åker 100 000-tals svenska par varje år för att uppleva en romantisk helg. Det finns också massor av aktiviteter för dig som vill tillbringa några kärleksfulla dagar i London. Vi har tagit fram de fem bästa romantiska tipsen.

Promenera längs Themsen

Om det är fint väder så är en långpromenad längs södra sidan av Themsen riktigt romantiskt. Börja promenaden vid Albert Bridge vid Battersea Park och avsluta den vid Tower Bridge. Under de tio kilometerna kommer du att se de flesta av Londons mest sevärda byggnader: bland annat Westminster, Big Ben, St Pauls-katedralen och Tower of London.

Picknick i parken

Det finns flera stora parker i centrala London och de flesta är perfekta plats för en romantisk picknick. Efteråt är det bara att njuta av den välskötta parken och blommorna, promenera, och om ni är i Hyde Park: ta en roddtur på den lilla sjön.

Njut av gröna London

London är kanske inte berömd för sin grönska men det finns massor av små och stora parker utspridda över staden. Den bästa upplevelsen av Londons växtlighet får du om du kommer hit i mars eller april, då är det som gråast i Sverige men våren drar igång tidigt på de här lite sydligare breddgraderna. Du kan njuta av fantastiska blomsterkreationer i de stora parkerna men det finns också speciella vandringar och aktiviteter för alla blomsterentusiaster. Här hålls också några av världens största årliga växtutställningar. I sydvästra London ligger för övrigt den stora botaniska trädgården Kew Gardens.

Testa en lyxig afternoon tea

Det finns ett tjugotal hotell i London där ni kan dricka ett klassiskt Afternoon tea i mysig miljö. Mest exklusivt är det på The Ritz där det inte bara finns hårda krav på klädsel – ni måste också boka flera månader i förväg. En normal afternoon tea-meny på Ritz kostar cirka 500 kr/person. Då ingår flera typer av smörgåsar, scones och kakor.

Champagne med utsikt

Pariserhjul är alltid romantiska och det jättelika London Eye är inget undantag. För att göra turen extra romantisk kan ni boka en ”Champagne Experience”. Då går ni före i kön och får ett glas kyld champagne att njuta av under den 30 minuter långa åkturen. Det går också att köpa extra champagne och att få hela hytten helt för sig själv.

Alla resor till London:

Flyg London
Hotell London
Erbjudanden London
Romantiska erbjudanden för två