5 bästa rundresorna i Kina

Linae
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Få länder har så många kultur-, historie- och naturupplevelser att erbjuda som mäktiga Kina. Här kan du ena dagen promenera på Kinesiska muren, och nästa dag fascineras av jättepandorna i exotiska Sichuanprovinsen. Här har vi valt ut fem rundresor som ger dig det allra bästa Kina har att erbjuda.
Publicerad 5 februari 2015

Det finns massor av arrangörer som säljer rundresor i Kina, välj en tur som inkluderar hela landets upplevelser, välj att specialisera dig på ett visst område eller skäddarsy resan precis som du vill ha den. Oavsett vad du väljer blir det en upplevelse att minnas i resten av livet. Här lyfter vi fram fem rundresor som vi på redaktionen gillar extra mycket.

Stora Kina - välj inte bort något

Om du vill vara säker på att inte gå miste om landets allra största och mest intressanta sevärdheter är det här rundresan för dig. Under 15-17 dagar besöker du platser som den Kinesiska muren, storstaden Shanghai, Förbjudna staden i Peking, vattenstäderna Suzhou och Tongli, terrakottaarmén i Xian och mycket mer. Dessutom ingår ett hembesök hos en av researrangörens medarbetare Peking. På det sättet får du uppleva Kina genom lokalbefolkningens ögon. Den här rundresan är mycket prisvärd.
Läs mer och boka här.

En resa i tiden - blanda gammalt och nytt

En spännande rundresa på 16 dagar får du om du väljer den här resan. Förutom storstadspulsen med bland annat marknader och annan shopping i Shanghai och HongKong så får du även uppleva Gula Bergens toppar, Wuyuans vackra landsbygd, porslinshuvudstaden Jingdezhen, bambuskogen i Mukeng och mycket annat. Är du en filmfantast så kanske du uppskattar stoppet i staden Hongcun. Här spelades den omtalade filmen Crouching Tiger Hidden Dragon in. Rundresan innefattar också lite egentid där du kan shoppa, besöka Disneyland eller beundra världens största sittande bronsbuddha.
Läs mer och boka här.

Kinas rika skatter - upplev Kinas främsta sevärdheter

Spendera 12 makalösa dagar tillsammans med likasinnade. Resan börjar med ett besök i det vackra Himmelens tempel och fortsätter sedan mot Kinas historiska och politiska centrum - Himmelska fridens torg. Som om inte det här vore nog får du även se platser som bland andra den Förbjudna staden, Sommarpalatset, Kinesiska muren, terrakottaarmén i Xian och åka flodbåt på Lifloden. Dessutom besöker gruppen Lamatemplet, ett av Pekings främsta tibetansk-buddhistiska tempel. Här är det lätt att finna ro och du lär dig även ett och annat om buddhismen.
Läs mer och boka här.

Pandor och prakt i Sichuan - se orörda platser

Det här är resan för dig som vill uppleva ett annorlunda Kina med unik natur och kultur. Resan börjar i storstaden Chongqing som är en av Kinas största städer. Här får du lära dig om stadens historia och kultur. Det som är extra spännande med den här resan är att du sedan rör dig i områden, nära gränsen till Tibet, som bara varit tillgänglig för allmänheten i ett fåtal år. På den här turen får du uppleva jättepandan på nära håll, du får besöka den gamla byn Ciqiko, Wenshu-templet, jättebuddhan i Leshan och mycket mer. I Chengdun får du dessutom uppleva det lokala kafélivet genom att besöka några av stadens alla tehus.
Läs mer och boka här.

Den stora Kinaresan - allt du vill ha och lite till

Förutom självklara stopp som den Kinesiska muren, Shanghai och Peking får du på den här turen uppleva andra spännande platser. Fotografera ett av Kinas vackraste byggnadsverk; Wenshu-klostret, den gigantiska stenbuddan i Leshan och de historiska byggnaderna i teak i Jinli Street. Som om inte det vore nog ingår tre nätter ombord på en 5-stjärnig flodbåt på Yangtzefloden och ett besök på forskningsinstitutet för jättepandan där du kan se björnarna på riktigt nära håll. Självklart ingår även ett stopp i Xian med sina 6000 imponerande terrakottasoldater.
Läs mer och boka här.

I Reseguidens sökmotor kan du finna din resa till Kina:
- Flyg till Kina
- Hotell i Kina
- Reseerbjudanden till Kina


Flyg till Kina

Om Kina Asien

Få länder är så pass rika som Kina när det kommer till smaker, kultur och vacker natur. Vart du än reser i landet finns nya upptäckter och platser att undersöka.

Huvudstaden Peking är kanske det främsta besöksmålet i Kina. Kinesiska muren är ett måste för den som vill uppleva Kinas historia. Himmelska fridens torg ligger också i Peking och är något av en helig plats för kineserna.

Shanghai är en av världens främsta handelscentrum och en mäktig ekonomisk kraft. Kvarteren och skylinen runt Wai Tan är i jämförelse med New York. En markant skillnad är dock att staden har ett höghastighetståg som går i 430 kilometer i timmen – bara hastigheten gör det värt att prova! Bortsett från alla maffiga skyskrapor rekommenderas också besök till Shanghai Disneyland och den historiska staden Hangzhou.

I södra Kina finns Hongkong, en autonom region som betraktas som en av världens starkaste ekonomier. Här mixas tropiskt klimat med skyskrapor, lyxshopping och hotell som liknar kungliga palats. Promenera i Victoriahamnen eller shoppa på Yee Wo Street – Hongkongs motsvarighet till Times Square. Det fåtal personer som inte imponeras kan garanterat räknas på en hand.