Solresor

Solresor
Solresor
Adress: Djäknegatan 31
Telefon: 08-4543910
Fax: 040-660 95 09
Ort: Malmö

Hemsida
E-post


Resmål - Charter

Resmål - Charter

Balkanhalvön
Costa Rica
Cypern
Dubai/Förenade Arabemiraten
Egypten
Grekland
Italien
Jordanien
Kambodja
Kenya
Kroatien
Malta
Mexico
Montenegro
Oman
Portugal
Spanien
Sydafrika
Thailand
Turkiet
USA
Vietnam
Resmål - Rundresor

Resmål - Rundresor

Burma/ Rangoon
Costa Rica/ San José
Kalabrien/Syditalien
Kambodja/Bangkok-Phnom Penh
Kenya/ Nairobi
Malaysia/ Kuala Lumpur
Mexico/ Mexico City
Montenegro/ Dubrovnik
Sydafrika/ Kapstaden
USA/ New York
USA/ Chicago
USA/ San Francisco
Vietnam/ Saigon
Företaget Solresor

Företaget Solresor

Historia
År 1989 startades Solresor som en del av STS. Första året åkte blygsamma 2 700 resenärer med oss till Gran Canaria. För varje år ökade antalet resenärer och destinationer och det stora genombrottet skedde år 2000 när Solresor blev först i Sverige med att arrangera charterresor till den portugisiska ögruppen Azorerna. Därefter utökades utbudet i snabb takt med spännande resmål över hela världen. Solresor var också ensamma om att lansera charterresor till Salalah i sultanatet Oman.
Hösten 2005 såldes Solresor, inklusive det norska dotterbolag Solia, till Primera Travel Group Scandinavia. Ägare är Andri M. Ingólfsson, som också äger researrangörer och resebyråer i samtliga nordiska länder.
Verksamhet

Verksamhet

Solresors affärsidé är ”att erbjuda bekväma paketresor med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser på den skandinaviska marknaden”. Huvudkontoret finns i Malmö och VD är Anders Hagert, som var med och startade bolaget. År 2010 omsatte Solresor drygt 1,6 miljarder SEK exklusive dotterbolag. Samma år reste strax under 200 000 resenärer med Solresor. Bolaget har sedan starten varit ett snabbväxande företag och är Sveriges fjärde största charterarrangör. Solresor är ett av Sveriges största tillväxtbolag och har tre år i rad legat på den sk Tillväxtlistan som varje år sammanställs av Ahrens Rapid Growth.
Lönsamhet

Lönsamhet

Bolaget är lönsamt och har sedan år 2004 av kreditbedömningsföretaget Soliditet erhållit omdömet AAA - högsta kreditvärdighet. De kriterier som ska uppfyllas för att erhålla AAA - högsta kreditvärdighet är:
Bolaget ska vara ett aktiebolag som omsätter mer än 2 miljoner och har funnits i minst 10 år. Nyckeltalen ska vara väsentligt över branschens genomsnitt.
Trygghet

Trygghet

Solresor ställer till Kammarkollegiet en resegaranti för våra resenärer. Resegarantin ska skydda resenärer när paketresor ställs in eller avbryts. Om resorna av någon anledning inte genomförs, oftast på grund av konkurs, kan garantin användas till att ge ersättning åt drabbade resenärer. Detta innebär att om någon av våra underleverantörer, t ex ett flygbolag, skulle drabbas av konkurs skyddas våra resenärer av resegarantin och blir inte drabbade ekonomiskt. Resegarantin gäller för paketresor och inte för enbart reguljära flygbiljetter.
Sökord/Specialité
Charter, Azorerna, Rundresor, Dubai, Malta, Argentina, Kreta, Mallorca, Turkiet, Cypern