Evigsommars blogg

Onsdag 30 Oktober 2019 - Malta

Malta - Sol, bad och fest!

Jag besökte i augusti den lilla Medelhavsön Malta och lade märke till att det är så många svenskar som bor där. Eftersom många spelbolag har sina huvudkontor på Malta, bland annat Leo Vegas(https://www.spelautomater.se/leovegas) så finns det gott om jobb för svensktalande personer och det bor närmare 12,000 svenskar på ön. Malta som har mest soldagar i hela Europa är ett riktigt paradis, med sina charmiga små städer som Sliema och St Julians som är en kombination utav moderna lyxhotell, restauranger och klassisk gammaldags arkitektur.

Under den veckan i augusti när jag var där så visade temperaturen 35+ varje dag, lite varm för vissa kanske men jag tyckte det var jätteskönt. Runt Sliema och St julians finns många mysiga klippstränder, där man på vissa ställen huggit ut naturliga poler. Havstemperaturen i augusti var hela 27 grader och det var riktigt skönt. Om man inte är så förtjust i klippstränder så kan man enkelt ta sig till norra delen av ön där de finns flera vackra sandstränder, bland annat Golden Bay Beach och Paradise bay.
Ett måste på Malta är en båttur till paradisön Comino för att bada och sola vid Blue Lagoon, båtturen till Comino tar 1,5 – 2 timmar. Inte långt ifrån Comino hittas även den lite större grannön Gozo som har två sandstränder och en väldigt populär dykningsdestination.
Är man sugen på att kombinera en sol och bad med fest så är Malta dessutom den perfekta destinationen. Maltas bargata i St Julians heter Paceville och är full med barer, nattklubbar och restauranger. På sommaren finns det även väldigt många Beach Clubs, bland annat i Sliema, så kallade Boat Partys är också någonting som är väldigt populärt både på dagtid och kvällstid.

Vill man gå ut och äta och ta sig någonting att dricka i en lite lugnare miljö bör man definitivt besöka huvudstaden Valetta som man snabbt och enkelt kan ta sig till via båt ifrån Sliema eller med buss. Valetta påminner mycket om italienska städer med vacker arkitektur och charmiga uteserveringar. Det var en otrolig resa och Malta kommer jag definitivt att besöka igen!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet