Kefalonia

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Kefalonia Grekland, Europa

Barnvänligt
Begränsat nattliv
Dykning & snorkling
Sandstrand
Sol & bad


Det här är en rätt okänd ö men på Kefalonia finns några av de vackraste stränderna i Grekland.
Här kan du också se spännande fästningar och grottor.

Det här är en mycket grönskande och bergig ö, den högsta toppen är Ainos som är 1628 meter hög.

De stora turistorterna är Argostoli, Lassi, Sami, Skala och den pittoreska men lyxiga fiskebyn Fiskardo. I den senare kan du springa på kändisar som Bill Gates och Madonna.

Några av de vackraste platserna på Kefalonia är byn Assos och den fantastiska Myrtos-stranden som många menar är den vackraste i hela Grekland.

Den dramatiska naturen gör att det är populärt med både vandring, BMX-cykling och ridning. Vattnen lockar också många dykare.

Några lokala produkter du måste testa är vinet robola, mandelgodiset mantoles och vitlökssåsen aliada.

Den märkliga halvön Paliki på västra delen av Kefalonia kan vara den mytiska ön Ithaka. Det är i alla fall en spännande teori från den brittiske arkeologen Robert Bittlestone som studerat en av världens första böcker, ”Odysséen”. Han menar att det var hit till Kefalonia som hjältekungen Odysseus reste efter segern vid slaget om Troja.

Skiathos eller Kefalonia
Grekland Fridap, 5 okt. 2017
Updaterad av Emeliefalk för 1 år sedan
4
Hej! Vi är en familj med 3 små barn, 1, 5 och 7. Vi var på Karpathos (Karpathos stad) nu i höst och stortrivdes. Bodde på ett litet hotell, nära stranden och tervernor. Det är så vi trivs bäst. Nu står valet mellan Skiathos, eller Kefalonia. Jag är väl egentligen sugen på att prova lefkos ...
Färja mellan Zakynthos - kefalonia
Grekland Ghrille, 21 maj 2016
Updaterad av Ghrille för 3 år sedan
0
Hejsan Har bläddrat runt i olika forum och fått olika svar. Gå det en bilfärja mellan Zakynthos - kefalonia? Om jag måste välja bort en av dessa...vilken skulle ni rekommendera?
Kefalonia? Samos? eller...
Grekland Smaragden, 27 juni 2015
Updaterad av Sierra för 3 år sedan
10
Hejsan! Står nu valet och kvalet...åka till Grekland i sommar eller inte? Och vart ska man åka?? Det vi är ute efter är: fina stränder, mysiga restauranger, shopping, lite uteliv (musikbarer, pub, ej disco), "grekiskt vardagsliv". Hur är Kefalonia? Hur är Lassi? Tips. Kefalonia, Samos ...
Kefalonia, Lassi
Grekland Smajlis1, 8 juli 2015
Updaterad av Smajlis1 för 3 år sedan
0
Hej, kommer att bo på Mediterranee i Lassi! Någon som har bott där? Kan man promenera till stranden Makis Gialos längs stranden eller via huvudvägen? Det finns en promenadväg till Argostoli, men jag undrar om det inte blir för varmt, det är rätt backigt på väg tillbaka! Något speciellt att tänka ...
Kefalonia, Lourdas/Lourda
Grekland Mattej83, 20 apr. 2015
Updaterad av Mattej83 för 3 år sedan
4
Hej! Jag och min sambo besökte Kefalonia för första gången förra sommaren och blev fullkomligt kära - den gången bodde vi i Lassi. Denna sommaren kommer vi faktiskt att åka tillbaka men vi byter från Lassi till Lourdas, eller Lourdata. Hotellet vi ska bo på heter Angelas Studios och ligger ...
Hyrbil på Kefalonia som tar minst 6 personer
Grekland Joshtee, 2 juli 2014
Updaterad av Joshtee för 4 år sedan
0
Hej. Vi är 6 vuxna men endast en med körkort som ska åka till Kefalonia om 2 veckor. Vill hyra en minibuss(6-9) personer några dagar. Bör man boka i förväg eller är det lätt att hitta någon där. Vi ska bo i Lassi så bäst om man kan hämta den där eller i Argostoli. Tack på förhand!
Kefaloina!
Foto: martiinaha
None
Foto: hassemia
None
Foto: hassemia
Berömd sandstrand
Foto: hassemia

Planerar du en resa till Kefalonia?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.