Karibien

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Karibien

Nästan varenda ö i Karibien är rena rama paradiset. Det är härlig sol och värme året runt och överallt finns palmkantade sandstränder.

Nästan alla de karibiska öarna är populära resmål tack vare det soliga klimatet, stränderna, dykvattnen, palmerna, maten, regnskogen och den härliga avslappade stämningen. De mest kända öarna här är ABC-öarna (Aruba, Bonaire, Curaçao), Bahamas, Barbados, Caymanöarna, Jamaica, Saint Martin, Saint Vincent, Tobago och Turks- och Caicosöarna.

Till vissa av öarna finns det säsongsvis direktflyg från Sverige men det normala är att man måste göra flera byten vid större flygplatser. Under perioden juni–november pågår orkansäsongen då det finns risk att starka stormar drar in från Atlanten.

Mitt bland alla paradisöar hittar du en märklig sevärdhet: helvetet. På ön Grand Cayman finns en naturformation som består av kolsvarta taggiga stenar. Platsen ser ut som om den är hämtad direkt från helvetet och kallas också för Hell. Här finns till och med ett postkontor som stämplar alla vykort med budskapet ”greetings from Hell”.

Här är resmål i Karibien

Curacao

Karibien Blandsaft, 18 okt. 2019
Updaterad av Blandsaft för 2 dagar sedan
0
Hej är det någon som varit på Curacao under juli månad. Är vädret ok. Kan man åka med barn? Gärna tips på bra hotell och stränder. Tack på förhand

Tips önskas

Turks & Caicos Peter_parker, 16 okt. 2019
Updaterad av Worldofmarie för 3 dagar sedan
3
Så sugen men har lite funderingar. 1. När är det bäst att åka dit? 2. Flygbiljetter för sig eller paket? 3. Tips på boende?

Curaçao Jamaica Barbados Mexico Dominikanska? Hjääälp :)

Karibien Soof, 10 okt. 2019
Updaterad av M4sta86 för 6 dagar sedan
18
Hej! Kollar resor inför julen och blir så extremt velig. Var på Koh Lipe och Koh Kradan i Thailand förra året och älskade det, skulle gärna åkt tillbaka till Thailand men samtidigt vill vi så gärna se Karibien eller något däromkring då vi aldrig varit åt det hållet. Så nu kikar vi på ...

Öluffa i Karibien, start på Guadeloupe - avslutar på Grenada

Guadeloupe Nilswahlstedt, 8 nov. 2016
Updaterad av M4sta86 för 1 vecka sedan
11
Hej! Jag och min kompis åker snart iväg och ska öluffa i Karibien, som rubriken säger så kommer vi att börja på Guadeloupe och avsluta på Grenada. Vi har tänkt att ta oss till Grenada via st.luica och st.vincent & grenadinerna. Guadeloupe och st.vincent har vi bokat boende på så där ...

Visum på resande fot?

Kuba Krook, 12 okt. 2019
Updaterad av Krook för 1 vecka sedan
0
Hej! Jag ska resa runt i Central Amerika i 2,5 månad och vill under resans gång ta mig till Kuba. Vad jag förstår så måste man bifoga flygbiljetterna för ankomst och avresa när man söker visum. Mitt problem är att jag inte vet när på resan jag åker till Kuba eller vilket land jag då befinner mig ...

Vart i Kuba ska man spendera sin semester

Kuba Nadjaalindh, 22 sep. 2019
Updaterad av Victoriajane för 2 veckor sedan
2
Hej! Jag och min sambo ska resa till Kuba i februari. Vi kommer att landa i Havanna och kommer vara i landet i en vecka. Vart ska man bo? I vilken stadsdel/ stad? Vilka sevärdigehter ska man inte missa? Tack på förhand!
None
Foto: putte83
None
Foto: scharly
I väntan på turister
Foto: tomas
None
Foto: worldofmarie
Cool dam
Foto: mikaelh
None
Foto: petteri
Sitter o spanar lite
Foto: cingelsson
None
Foto: worldofmarie
Charmknutte
Foto: mikaelh
None
Foto: worldofmarie
Färger
Foto: tomas
None
Foto: cingelsson

Planerar du en resa till Karibien?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål som liknar Karibien