Kap Verde

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Kap Verde Afrika

Bland öarna i Kap Verde finns det något för alla. Här finns milslånga sandstränder, vattensport och perfekta berg för vandring.

Sal och Boa Vista finns de flesta sandstränderna och hotellen. Här sträcker sig stränderna mil efter mil och det går alltid att ha en bit för sig själv. De varma vattnen är perfekta för både dykning och vindsurfing. Om du kommer hit under rätt årstid så kan du se några av havets jättedjur; havssköldpaddor och valar tillbringar delar av året här.

En av världens mest salta sjöar ligger på nordöstra delen av ön Sal. Sjön Salinas de Pedra de Lume ligger på botten av en vulkankrater och har en salthalt på 27 procent. Det här gör att man precis som i Döda havet kan flyta omkring på ytan. Du kan ta dig hit med hyrbil eller en av många olika utflykter.

Utbud i Santa Maria?

Kap Verde Em588, 15 aug. 2019
Updaterad av Pernillan för 2 veckor sedan
3
Hej! Jag och sambon håller på att planera en resa för hösten där bland annat Kap Verde har dykt upp som alternativ, då boendes i Santa Maria på Sal. Har dock hört och läst lite blandade åsikter om ön. Just den här resan gör inget om den blir i lugnaste laget, vi ska nog kunna roa oss med strandhäng, ...

Uppvärmd pool på Kap Verde?

Kap Verde Milia, 5 nov. 2014
Updaterad av Anncamilla för 30 veckor sedan
5
Har någon bott på ett hotell med uppvärmda pooler i slutet av januari? Vi åker med en 1,5 åring så vi vill kunna bada på hotellet om det visar sig att vågorna i havet är för läskiga. :) Velar även mellan Sal eller Boavista, båda öarna verkar härliga men vi får nöja oss med en.

Åka taxi

Kap Verde Annamia1, 10 jan. 2019
Updaterad av Annamia1 för 40 veckor sedan
0
Hej, är det ngn som vet hur mkt det kan kosta att åka taxi på Sal? Tänkte åka från flygplatsen till hotellet typ 15 min därifrån....

KapVerde Sal och info

Kap Verde Famdahlvik, 14 mars 2009
Updaterad av Elcanario93 för 48 veckor sedan
13
Hej! Kom just hem från Sal och är riktigt upprymd över hur bra det faktiskt var. Läste en del om ön på andra forum där folk kastade skit över Kap Verde så man blev lite negativ inför resan. Hursomhelst är vi (jag och sambon) mycket nöjda!!! Apropå blåsten - ja det fläktar kraftigt ibland men dom ...

Kap Verde, Sal, vandra, cykla

Kap Verde Lingon32, 1 juli 2018
Updaterad av Lingon32 för 1 år sedan
0
Hej! Vill gärna vara lite aktiv på semestern och se oss om kring. Har läst att man kan hyra cykel, har ni något tips ang. detta? Vad kostar det och tips på cykelutflykter? Var är bäst att bo? Är det bra väder i november? Tacksam för alla tips och råd!

Vardagslyx Boa Vista

Kap Verde Mardal, 25 feb. 2018
Updaterad av Mardal för 1 år sedan
0
Åker till Kap Verde för första gången nu i mars. Vi ska till Boa Vista. Jag funderar på om de finns massage eller liknande längs stränderna där. Jag tänker ungefär som i Thailand? Eller måste man vända sig till hotellen för att hitta detta? Och vad kostar en massage på Kap Verde?
i skuggan 2
Foto: lola
None
Foto: fiasvens
Gamla hamnen
Foto: tj
None
Foto: lillagumman
None
Foto: lillagumman
None
Foto: lillagumman

Planerar du en resa till Kap Verde?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål som liknar Kap Verde