Hitta hyrbil i Wien

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Wien


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Wien heter Vienna International Airport och ligger 18 km sydost om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Wien är med tåg. Med direkttåget City Airport Train tar resan till Centralstationen bara 16 minuter (enkelbiljett 9 euro) och med lokaltåget S7 till Wien Nord eller Wien Mitte tar resan 30 minuter (enkelbiljett 5,10 euro).

Det här är Wien

Den österrikiska huvudstaden Wien är en kulturstad av yppersta klass. Här kan du gå på några av världens mest klassiska kafeer, höra klassisk musik och gå på museer i det stora kulturområdet MuseumsQuartier. Wien är mycket populär bland arkitekturintresserade eftersom staden har exempel på nästan alla byggnadsstilar. Några mycket besökta sevärdheter i Wien är Hofburg-palatset, Stephansdomen och Karlskirche. De bästa årstiderna att besöka Wien är under vår och höst samt under veckorna före jul.

Hitta billigt boende i Wien

Det kan ibland vara svårt att hitta prisvärda hotell i centrala Wien, framför allt under augusti – september och vid storhelger. I normala fall kan man hyra ett dubbelrum med bra standard för ca 50 euro/natt. Innan du bokar ditt rum så är det bra att dubbelkolla var i Wien hotellet ligger, billiga boenden ligger oftast en bit från centrum.

Så tar du dig runt i Wien

Centrala delarna av Wien är mycket fotgängarvänliga och många sevärdheter ligger inom promenadavstånd. Med en 1-dagsbiljett (5,70 euro) får du fria resor med kollektivtrafiken och kan åka både buss, spårvagn och tunnelbana.

Så hittar du bästa shoppingen i Wien

Wien är mycket känd för sina många marknader, bland annat den stora Naschmarkt (U-bahn Karlsplatz). Under veckorna före jul kommer tusentals turister till Wien för att besöka några av de många julmarknaderna.

Bästa budgettipset för Wien

Undvik dyr internetuppkoppling via mobilen eller hotellet genom att leta upp ett gratis trådlöst nätverk. Du hittar det på många barer, restauranger och kaféer men även på många platser i MuseumsQuartier. Leta efter ”WLAN”-skyltar.

Wien Österrike, Europa

Arkitektur
Historia
Konst
Matupplevelser
Weekend

I Wien finns lite av allt. I den här staden möts gammalt och nytt – här finns såväl de gamla medeltida gatorna i centrum som de moderna stadsdelarna och färggranna Hundertwasserhaus.

För konst- och kulturälskaren är Wien en drömstad. Här hittar du ett antal museer med berömda verk. Vad sägs till exempel om Wien Museum där du kan ta del av stadens historia, Belvedere, där du kan beskåda Gustav Klimats berömda verk Kyssen eller Sigmund Freud museum, som ligger i psykoanalysens faders gamla hem? Testa gärna att åka en båttur på floden Donau för att upptäcka staden från ett nytt perspektiv.Hundertwasserhaus är en stadsdel som du inte får missa om du besöker staden. Den här moderna, urbana och organiska stadsdelen erbjuder en rad intressanta sevärdheter. Hundertwasser Haus är ett färgsprakande hus som med sina organiska former nästan får Gaudís fasader i Barcelona att se stela ut. Passa också på att besöka Schönbrunn när du är i Wien. Detta gigantiska slott i barockstil med tillhörande slottspark kan nästan sägas vara motsatsen till Hundertwasserhaus. Slottet byggdes på 1700-talet och är ett av stadens främsta landmärken. Om du tycker om majestätisk arkitektur bör du dessutom besöka parlamentsbyggnaden i staden. Wien är en vacker stad som bjuder in till många spännande möjligheter och nya upplevelser.