Hitta hyrbil i Kiev, Ukraina

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Kiev


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Kiev heter Kiev Boryspil International Airport och ligger 29 km sydost om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med Polits busslinje 322 till centralstationen (21 kr).

et här är Kiev

Den ukrainska huvudstaden Kiev är landets största stad med drygt 3,5 miljoner invånare. Staden har de senaste åren blivit ett populärt resmål. Populära sevärdheter är det märkliga grottklostret Petjerska, Tjernobylmuseet och Sofiakatedralen. Den bästa perioden för ett besök till Kiev är de varma månaderna maj – september då temperaturen är kring 20 grader. Vintrarna i Kiev är mycket kalla med stora mängder snö från november till mars.

Hitta billigt boende i Kiev

Det kan vara svårt att hitta billigt boende i Kiev eftersom hotellen är relativt få. De flesta hotellen ligger dock mycket centralt och det går att boka ett dubbelrum på ett hotell med bra standard för ca 400 kr/natt. Många som ska stanna i Kiev längre än några nätter väljer att hyra en av de många lägenheter som går att hyra per vecka.

Så tar du dig runt i Kiev

Det bästa sättet att ta sig runt i centrala Kiev är till fots, men du bör ha med dig en bra karta eftersom gatuskyltarna bara har rysk text. När du vill göra lite längre utflykter är tunnelbanan Metro det bästa färdsättet. Det är mycket billigt att åka tunnelbana, en enkelresa kostar 2 kronor och för 80 kronor kan du köpa ett månadskort.

Så hittar du bästa shoppingen i Kiev

Den bästa shoppingen i Kiev hittar du på köpcentren Globus, Kvadrat och Metrograd. Inhemska och trendiga modebutiker hittar du vid Mandarin Plaza. Det mest berömda varuhuset i Kiev är TsUM där du enbart hittar lyxprodukter.

Bästa budgettipset för Kiev

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Kiev? Boka då in din semester på ett hotell där fritt internet ingår i rumspriset. Det finns också många gratis nätverk i centrum, bland annat på många kafeer och McDonalds.

Kiev Ukraina, Europa

Historia
Nöjesliv
Storstad
Nattliv
Shopping
Weekend