Hitta hyrbil i Nürnberg, Tyskland

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Nürnberg


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Nürnberg heter Airport Nürnberg och ligger 5 km norr om centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Nürnberg är med tunnelbanans linje U2 (enkelbiljett 2,10 euro).

Det här är Nürnberg

Staden Nürnberg i södra Tyskland är mest känd som platsen där många nazister dömdes för sina brott efter andra världskriget. Men Nürnberg är också ett mycket sevärt resmål med en mycket populär historisk stadskärna, Altstadt. Här finns både en av världens bäst bevarade medeltida stadsmurar och en borg som började byggas redan på 1000-talet. Vädret i Nürnberg är som bäst under sommarmånaderna maj – september, men många kommer också hit för mycket populära julmarknaden Christkindlesmarkt.

Hitta billigt boende i Nürnberg

Nürnberg är en viktig industristad och de flesta av besökarna är affärsmän. Därför har många av hotellen här mycket hög standard (och höga priser). Det finns dock flera vandrarhem och billiga hotell. Ofta går det att boka ett dubbelrum på ett bra hotell med bra standard för ca 50 euro/natt.

Så tar du dig runt i Nürnberg

Det bästa sättet att se centrala Nürnberg och Altstadt (Gamla stan) är till fots. Men staden har också en mycket bra kollektivtrafik med både U-bahn (tunnelbana), S-bahn (regionaltåg) och bussar. En 1-dagsbiljett med fria resor för hela kollektivtrafiken VGN kostar 4,20 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Nürnberg

De bästa shoppinggatorna är Kaisserstrasse, Breite Gasse och Karolinenstrasse i stadsdelen Lorenzer Altstadt i Gamla stan. Den mysigaste shoppingen finns i Handwerkerhof (nära centralstationen) där du kan köpa hantverk i små butiker inne på en medeltida slottsgård.

Bästa budgettipset för Nürnberg

Rabattkortet ”Nürnberg Card” ger dig både gratis inträde till 49 olika museer och sevärdheter och fria resor med kollektivtrafiken i Nürnberg och grannstaden Fuerth. Kortet kostar 21 euro och gäller i 2 dagar.

Nürnberg Tyskland, Europa