Hitta hyrbil i Ankara, Turkiet

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Ankara


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Ankara heter Ankara Esenboga International Airport och ligger 28 km nordost om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med flygbussarna Havas till tågstationen Gar, bussturen tar ca 40 minuter (enkelbiljett 40 kr).

Det här är Ankara

Den turkiska huvudstaden Ankara skiljer sig rätt mycket från andra städer i landet och har en mycket mer internationell känsla. Det här är en mycket spännande kulturstad där besökaren kan se både opera, modern dans, balett, lyssna på jazz och äta gott på restaurang. Några av de populära sevärdheterna i Ankara är Ankara-fortet, Julianuskolonnen, Atatürks Maosoleum, Atakule-tornet och det arkeologiska museet Anadolu Medeniyetleri Müzesi. Det finns även flera imponerande ruiner från romartiden, bland annat tempel och en teater. Den bästa perioden för ett besök till Ankara är mars – oktober. Vintrarna kan vara mycket kalla med temperaturer under nollstrecket.

Hitta billigt boende i Ankara

Under stora delar av året går det att boka mycket prisvärda hotellrum i Ankara. Men här i den turkiska huvudstaden hålls det ofta stora konferenser och politiska möten, och då blir många hotell snabbt fullbokade. De mest prisvärda hotellen ligger kring Sanayi Caddesi, här kan du oftast boka dubbelrum med bra standard för ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Ankara

Avstånden mellan sevärdheterna i Ankara är ibland stora och det bästa sättet att ta sig runt är med taxi. Att åka med de gula ”taksi”-bilarna kostar oftast inte mer än några tior för en kortare resa. Tunnelbanan i Ankara har få stationer i centrum och används främst av pendlare från förorterna.

Så hittar du bästa shoppingen i Ankara

Den bästa shoppinggatan i Ankara är Eskisehir Yolu, här ligger stora varuhus och köpcenter som Armada, Cepa och Kentpark. På de trånga gatorna kring Kale-fästningen hittar du olika typer av hantverksbutiker. Den bästa bazaaren i Ankara är Cikrikcilar Yokusu där du framför allt kan fynda kläder och tyger.

Bästa budgettipset för Ankara

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Ankara? Boka då rum på ett av de många hotellen där fritt internet ingår i priset.

Ankara Turkiet