Hitta hyrbil i Norrköping, Sverige

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Norrköping


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Norrköping heter Norrköping flygplats och ligger 3 km öster om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med buss 116 (enkelbiljett 20 kr), resan till Stortorget tar ca 15 minuter.

Det här är Norrköping

Norrköping är en av Sveriges tio största städer och ligger mycket vackert vid Bråviken. Norrköping domineras av vattendraget Motala Ström som delar staden i mitten. Några av de populäraste sevärdheterna i Norrköping är Kolmårdens djurpark, hällristningarna i Himmelstalund, Norrköpings konstmuseum och Kaktusplanteringen. Den bästa perioden att besöka Norrköping är under den varma årstiden maj – september.

Hitta billigt boende i Norrköping

Det går ofta att hitta billigt boende i Norrköping trots att utbudet är rätt begränsat. Det finns flera vandrarhem men de flesta har begränsade öppettider under vinterhalvåret. Norrköping har ca 20 hotell som nästan alla ligger i centrum, ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 800 kr. Staden har också flera bed & breakfast, ett rum kostar från ca 500 kr/natt.

Så tar du dig runt i Norrköping

Det bästa sättet att ta sig runt i Norrköping är till fots. De gula spårvagnarna är ett så charmigt transportsätt att du bör ta en åktur även om du inte har något ärende utanför centrum. En enkelbiljett via SMS kostar 22 kronor. Om du planerar att åka mycket med kollektivtrafiken ÖstgötaTrafikens spårvagnar och bussar så kan du köpa en 1-dagsbiljett för 145 kronor (plus 20 kr för själva magnetkortet).

Så hittar du bästa shoppingen i Norrköping

Den bästa shoppingen i centrala Norrköping finns i de tre köpcentren Galleria Domino, Linden och Spiralen. Strax norr om Norrköping ligger det mycket stora köpcentret Ingelsta Shopping och strax söder om staden ligger ett annat köpcentrum, Hageby Centrum. Den stora loppisen Himmelstalunds Loppmarknad är en av de största i Sverige men har bara öppet under sommarhelgerna.

Bästa budgettipset för Norrköping

De bästa museerna i Norrköping har gratis inträde, bland annat Arbetets museum, Färgargårdens utomhusmuseum, Hällristningsmuseet och Spårvagnsmuseum.

Norrköping Sverige, Europa

Industrilandskapet
1 / 3
Sjuttonhundratalsskönheter
3 / 3