Hitta hyrbil i Luleå, Sverige

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Luleå


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Luleå heter Luleå Airport men många kallar den fortfarande för sitt gamla namn, Kallax. Flygplatsen ligger 7 km sydväst om centrala Luleå. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med busslinje 230 från Luleå Lokaltrafik (enkelbiljett 50 kr).

Det här är Luleå

Luleå är en av Sveriges största orter med sina 46 000 invånare och är den viktigaste staden i norra delen av landet. Luleå har ett mycket rikt nöjesliv med många restauranger, och här hålls också årliga festivaler som LuleåKalaset, Konst i det gröna och Bok & Bild-festivalen. Den viktigaste sevärdheten här är världsarvet Gammelstads kyrkstad. Många besökare kommer hit för att titta på himlen, under sommaren för att uppleva midnattssolen och under vintern för att se norrskenet. Vädret i Luleå är subarktiskt med korta milda somrar och kalla, snöiga vintrar. Temperaturen är oftast lägre än 10 minusgrader under större delen av vintern.

Hitta billigt boende i Luleå

Det går ofta att hitta billigt boende i Luleå och det finns många olika sätt att hyra ett rum: bed & breakfast, vandrarhem, bo på lantgård, privatrum och hotell. Det finns bara lite mer än ett dussin hotell i Luleå och ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 800 kr/natt. Att bo på bed & breakfast kostar från ca 500 kr/natt.

Så tar du dig runt i Luleå

Det bästa sättet att se Luleås centrum är till fots. För att ta sig lite längre sträckor är lokaltrafikens bussar det bästa alternativet. Som besökare i Luleå är den bästa biljetten Turistkortet som ger dig fria resor i 3 dagar (80 kr).

Så hittar du bästa shoppingen i Luleå

De stora shoppinggatorna i Luleå är Kungsgatan och Storgatan, här hittar du bland annat köpcentren Folksamhuset, Shopping, Smedjan och Strand. Det enklaste sättet att ta sig till de två stora köpcentren Luleå Home Center och Storheden är med bil eftersom de ligger en bit utanför centrum.

Bästa budgettipset för Luleå

Om du vill se den mest fantastiska sevärdheten i Luleå så måste du besöka staden mellan september och mars, och du måste vara vaken tills midnatt. Norrskenet syns bäst när det är riktigt mörkt, och det är som starkast vid midnatt. Om det bara är klart väder så kan du se norrsken nästan varje kväll här i Luleå.

Luleå Sverige, Europa