Hitta hyrbil i Colombo, Sri Lanka

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Colombo


Så tar du dig hit

Den stora flygplatsen i Colombo heter Colombo Bandaranayake International Airport och ligger 35 km norr om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet är med transferbussen som ditt charterbolag erbjuder. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrala Colombo är med lokalbussen 187 (enkelbiljett 5 kr).

Det här är Colombo

Storstaden Colombo har ca 5 miljoner invånare och är huvudstad i Sri Lanka. Ön Sri Lanka är ungefär lika stor som Irland till ytan men har mer än 20 miljoner invånare. Under 60-talet lockade Sri Lanka miljontals turister men antalet besökare sjönk kraftigt under de många årens oroligheter på ön. Sedan inbördeskriget upphörde 2009 har turisterna kommit tillbaka till populära badorterna Bentota, Iranawila och Negombo. Några populära sevärdheter i huvudstaden Colombo är strandpromenaden Galle Face Green, Colombo Zoo och Naturhistoriska museet. Den bästa tiden för ett besök till Sri Lanka är mellan monsunregnen. I Colombo infaller torrperioden november – april och på öns ostkust är torrperioden maj – september. Sri Lanka har temperaturer på ca 23-31 grader under hela året.

Hitta billigt boende i Colombo

Hotellbranschen drabbades hårt under den långa tiden av oroligheter på Sri Lanka och det kan därför vara svårt att hitta billigt boende i Colombo och Sri Lanka. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Colombo

Det bästa sättet att ta sig runt i centrala Colombo är med taxi eller tuk-tuk. En resa på 2-3 km ska inte kosta mer än 10-15 kronor. Om du vill upptäcka andra delar av Sri Lanka så är hyrbil det bästa alternativet. Hyrbil inklusive förare kostar ca 100-200 kr/dag.

Så hittar du bästa shoppingen i Colombo

Den bästa shoppingen på Sri Lanka finns i Pettah Market i Colombo. Här hittar du allt från elektronik och kläder till frukt och te. Många märkeskläder tillverkas på Sri Lanka och går här att köpa till en bråkdel av priset i svenska butiker.

Bästa budgettipset för Colombo

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Colombo? Boka då in din semester på ett hotell där fritt internet ingår i rumspriset.

Colombo Sri Lanka, Asien

Galle Face hotel, Colombo
1 / 1