Hitta hyrbil i Bratislava, Slovakien

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Bratislava


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Bratislava heter Bratislava Milan Rastislav Stefanik Airport och ligger 8 km från centrum. Det billigaste sättet att sig från flygplatsen till centrum är med busslinje 61 (enkelbiljett 0,70 euro).

Det här är Bratislava

Den slovakiska huvudstaden Bratislava har lite mer än 600 000 invånare och har länge varit en viktig industristad. Stadens mycket vackra bebyggelse och dess läge vid floderna Morava och Donau har gjort att allt fler turister hittar hit. Här finns ett mycket spännande nöjesliv. Några populära sevärdheter är den medeltida bebyggelsen, Bratislava-slottet och Devins slottsruiner. Den bästa perioden för ett besök till Bratislava är de varmare månaderna april – september. Vintrarna är ofta mycket kalla, fuktiga och blåsiga.

Hitta billigt boende i Bratislava

Det kan vara svårt att hitta billigt boende i centrala Bratislava, här ligger främst dyrare hotell för affärsresenärer. En bädd på ett vandrarhem kostar ca 10 euro/natt. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 30 euro/natt. Ett alternativ till hotell är att hyra rum i privata hem via Bratislavas turistbyrå.

Så tar du dig runt i Bratislava

Centrala Bratislava är mycket litet och det bästa sättet att ta sig runt är till fots. På många gator är biltrafik förbjuden men se ändå upp för de många cyklisterna som kommer i full fart. För lite längre resor kan du använda stadens bussar och spårvagnar. En enkelresa kostar 0,70 euro men du kan även köpa en biljett för 24 eller 72 timmar (3,50 / 8 euro).

Så hittar du bästa shoppingen i Bratislava

Den bästa shoppingen i Bratislava hittar du i de moderna köpcentren, bland annat Aupark, Avion, Eurovea, Polus City Center och Shopping Palace. Det stora Aupark-köpcentret har 200 butiker och restauranger. Lokala produkter och hantverk hittar du på gatumarknaderna Mileticova och Zilinská.

Bästa budgettipset för Bratislava

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Bratislava? Boka då in din semester på ett hotell där fritt internet ingår i rumspriset.

Bratislava Slovakien, Europa

Shopping
Weekend
Historia
Nattliv
Storstad
Prisvärt