Hitta hyrbil i Shanghai

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Om Shanghai

Otrolig arkitektur, ett Manhattan-liknande landskap och miljoner av invånare från hela världen gör Shanghai till ett av de mest spännande resmål som finns.

Staden går under namnet Orientens Pärla och har under de sista tjugo åren utvecklats till ett pulserande internationellt mecka för såväl företag som turister. För att få en överblick över staden bör du avlägga ett besök i Oriental Pearl Tower (468 m.ö.h), utsikten över staden är svindlande! För riktigt bra fotomöjligheter är det kända promenadstråket The Bund näst på listan.

Shanghai är staden av marknader, testa gärna bröllopsmarknaden eller pärlmarknaden för en annorlunda upplevelse. Nanjing Road är annars den mest populära gatan för shopping och uteliv men föredrar du butiker som är ovanliga i Sverige kan gatan Huaihai Lu vara ett bra alternativ. Utmed i stort sett varje gata finn en mängd streetfoodstånd och restauranger med ett brett utbud av mat. Här finner du inte bara lokala specialiteter som kycklingfötter, utan även mat från hela världen.

Shanghai är inte bara en storstad utan erbjuder många vackra parker att koppla av i, Century Park är den största av dem. Naturintresserade får inte missa att besöka den välbevarade klassiska trädgården Yu Garden. Trädgården har storleken av en park och består av vackra paviljonger, välvda broar och dammar. Yu Garden hyser också en mycket gammal invånare, det 400 år gamla Ginkgo Biloba trädet. Också templen bjuder på lugn, avlägg ett besök på Jade Buddah Tempel eller Longhua Temple och njut av dess arkitektur och rofyllda atmosfär.

Resmål som liknar Shanghai

Shanghai Kina, Asien

Pudong sett från the Bund
1 / 31
Tehuset Huxingting
2 / 31
shanghai på kvällen
6 / 31
Morgon-gymnastik
7 / 31
Parad på Världsutställningen
9 / 31
Maglev, snabbt tåg
13 / 31
Grönsaks marknad
18 / 31
Under Shanghais broar.
19 / 31
Det moderna Shanghai
31 / 31