Hitta hyrbil i Peking

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Peking

Storstaden Peking har 19,6 miljoner invånare (2010) och är huvudstad i Kina. Peking har varit en av Asien viktigaste städer i flera tusen år och är i dag framför allt ett viktigt finanscenter. I många decennier var det inte tillåtet att besöka Peking, men i dag är turismen en mycket viktig inkomstkälla. Det som lockar flest besökare är historiska sevärdheter som Kinesiska muren, palatset Förbjudna staden och Himmelska fridens torg.


Flyg till Peking
Den stora flygplatsen i Peking är Beijing Capital International Airport som ligger 30 km från centrum.
Flygplatsen är den näst största i världen och flygbolagen Air China och SAS har direktflyg hit från Sverige.
Charterbolaget Ving arrangerar paketresor till Peking.

Turism i Peking
Storstaden Peking har 19,6 miljoner invånare (2010) och är huvudstad i Kina. Peking har varit en av Asiens viktigaste städer i flera tusen år och är i dag framför allt ett viktigt finanscenter. I många decennier var det inte tillåtet att besöka Peking, men i dag är turismen en mycket viktig inkomstkälla. Det som lockar flest besökare är historiska sevärdheter som Kinesiska muren, palatset Förbjudna staden och Himmelska fridens torg.

Boende i Peking
Det är i dag tillåtet för utländska turister att bo på nästan alla hotell i Peking, det enda undantaget är de mycket billiga ”zhaodaisuo”-vandrarhemmen som bara tar emot kinesiska gäster. Det finns ett stort utbud av hotell i Peking och nya öppnas nästan varje dag. Ett hotellrum med normal standard kostar ca 500 kronor/natt. Vissa hotell ligger 5-6 mil från centrum så kontrollera alltid hotellets läge på en karta innan du bokar.

Ta sig runt i Peking
Kollektivtrafiken i Peking är mycket bra och tunnelbanenätet är snabbt, enkelt att hitta i - och mycket billigt (2 kronor per resa). Det finns 900 olika busslinjer men det är svårt att hitta med bussar om man inte kan läsa kinesiska. Ett smidigt sätt att ta sig runt i Peking är med cykel eftersom staden har ett stort nät med cykelbanor. Om du stannar i mer än några dagar blir det billigare att köpa en cykel än att hyra, en ny cykel kostar ca 300-400 kronor. Taxi är mycket billigt och en längre resa kostar inte mer än ca 50 kronor.

Shopping i Peking
Den största shoppinggatan i Peking är gågatan Wangfujing som har mer än 250 butiker. Mer än 100 000 personer shoppar varje dag på den här 700 år gamla marknadsgatan. Några av Pekings stora traditionella marknader är Xizhimen, Hong Qiao och Panjiayuan. Här är det extremprutning som gäller om du vill göra fynd, börja köpslåendet med att ta bort en nolla från priset.

Peking Kina, Asien

Historia
Kultur
Matupplevelser
Nattliv
Shopping
Storstad

Peking är ett himmelrike för den som vill uppleva den kinesiska kulturen under sitt besök. Staden är full av historiska platser, restauranger och marknader.

I oktober 1949, utropades Peking till Folkrepubliken Kina huvudstad. Peking var då härjat av inbördeskrig men har sedan dess genomgått en stor förändring och tack vare stadens ökade population växer den varje år. Kina har en lång historia där makten skiftats mellan olika dynastier, vars kvarlevor kan ses runt om i staden. Det kanske mest kända är Den förbjudna staden, som var hem åt kejsarna under Ming- och Qingdynastin. Här finns också The Palace Museum med nästan en miljon artefakter från denna tid.
Ett stenkast därifrån ligger det berömda Himmelska fridens torg som i modern tid mest är känt för de tragiska studentdemonstrationerna 1989. För mer kultur, besök de gamla stadsdelarna som av Pekingborna kallas för Hutonger. Dessa smala gränder har anor från 1200-talet och är idag en plats för butiker och restauranger. Vill du avsätta en dag för shopping finns det både traditionella marknader såväl som moderna gallerior. Välj Silk Street eller Hongqiao Market för en riktig marknadsupplevelse.
Utanför staden ligger den världsberömda Kinesiska muren, ett måste för alla som besöker Peking. Räkna besöket som en dagsutflykt och njut av vandringen i de natursköna vyerna.