Hitta hyrbil i Prishtina, Kosovo

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Prishtina


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Pristhina heter Pristhina International Airport Adem Jashari och ligger 17 km sydväst om centrum. Det bästa sättet att sig från flygplatsen till centrum är med flygbuss (enkelbiljett 3 euro).

Det här är Pristhina

Med drygt 200 000 invånare är huvudstaden Pristhina den största staden i en av världens yngsta nationer, Kosovo. Att Kosovo blev självständigt 2008 är fortfarande mycket politiskt känsligt, när du letar efter information eller vill boka boende så är Pristhina på många sajter angiven som en stad i Serbien. Några av de mest populära sevärdheterna i Pristhina är Kosovo-museet, den medeltida Fatih-moskén och monumentet Freeborn. Den bästa perioden för ett besök till Pristhina är under de varmare månaderna maj – september. Vintrarna här är mycket snöiga och kalla med temperaturer som oftast är långt under nollstrecket.

Hitta billigt boende i Pristhina

Det kan vara svårt att hitta billigt boende i Pristhina eftersom många av hotellen ofta är uppbokade av affärsmän och personal från FN och EU. Ett dubbelrum på ett hotell med enkel standard kostar ca 15 euro/natt och ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar från 40 euro/natt.

Så tar du dig runt i Pristhina

Det bästa sättet att ta sig fram i Pristhina är till fots eftersom nästan alla sevärdheter, butiker och restauranger ligger inom gångavstånd. För lite längre utflykter är taxi det bästa alternativet. Taxiresor kostar bara ca 2-3 euro inom Pristhina, det är också lätt att hitta lediga bilar.

Så hittar du bästa shoppingen i Pristhina

Den bästa shoppingen i Pristhina hittar du i basaren där du kan köpa både prydnadssaker, hantverk och färska livsmedel. Några mycket prisvärda produkter i Kosovo är silverhantverk, här har man en lång tradition och de många silversmederna skapar smycken i världsklass.

Bästa budgettipset för Pristhina

Det etnologiska museet i Pristhina visar hur livet i Kosovo sett ut från 1400-talet och framåt. Här finns folkdräkter, mattor och vapen från olika tidsperioder. Det finns till och med en gammaldags bar. Museum of Ethnology ligger en kort promenad från Kosovo-museet och har gratis inträde (men man tar gärna emot 2,50 euro i donation).

Prishtina Kosovo, Europa

Idrottshuset med koppartak
1 / 1