Hitta hyrbil i Tokyo, Japan

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Tokyo


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Tokyo heter Tokyo Narita Airport och ligger 65 km öster om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Tokyo är med snabbtåg. Med Skyliner/Narita Sky Access Line är du framme på 36 minuter (enkelbiljett 110 kr)

Det här är Tokyo

Tokyo är en av världens mest spännande städer där du i ena minuten upplever ditt livs värsta trängsel i en tunnelbanevagn och i nästa njuter av lugnet i en av stadens många parker. Det här är också en av världens största städer med 13,1 miljoner invånare, eller hela 35 miljoner om man räknar med förorterna. Några av de mest populära sevärdheterna i Tokyo är neonskyltarna i Shibuya, trädgårdarna i Kejsarpalatset, templet Meiji och den stora nöjesparken Tokyo Disneyland. De bästa årstiderna för ett besök i Tokyo är vår och höst. Under de kalla vintrarna händer det ofta att staden lamslås av snöstormar.

Hitta billigt boende i Tokyo

Det är extremt svårt att hitta billigt boende i Tokyo, staden är en av de dyraste hotellstäderna i världen. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 1 500 kr/natt. Under senare år har dock flera budgetkedjor, bland annat Chisun och Tokyu Stay, etablerat sig och erbjuder mycket små rum för ca 600 kr/natt. Det mest galna boendet är i kapselhotellen, ca 300 kr/natt. Att bo på vandrarhem är mycket billigt, ca 110 kr/bädd, men ofta låser man dörrarna efter kl 21.

Så tar du dig runt i Tokyo

Innan du ens lämnar ditt hotell så bör du be personalen skriva ner hotellets namn (och en färdbeskrivning) på japanska. I Tokyo har man nämligen inga gatunamn vilket gör det svårt att hitta till och med för lokalbor och taxiförare. Det lättaste sättet att ta sig fram är med tunnelbanan Metro som har bra kartor och skyltar på engelska. Med en 1-dagsbiljett (143 kr) kan du åka tunnelbana hur mycket du vill, men undvik den mycket kaotiska morgonrusningen mellan 08 och 09.

Så hittar du bästa shoppingen i Tokyo

För många Tokyobor är shopping nästan en religion och man besöker varuhusen nästan varje helg. Därför är det inte så konstigt att hela centrala Tokyo är fylld med köpcenter och varuhus. Många butiker som säljer liknande produkter ligger samlade i områden, i Akihabara hittar du massor av elektronikbutiker medan det finns massor av modebutiker i Ginza. Stora japanska märken som Sony och Toyota har stora center i Tokyo där du inte bara kan köpa produkterna utan även prova hur de fungerar.

Bästa budgettipset för Tokyo

I Tokyo finns några av världens märkligaste museer - och de är dessutom helt gratis. Du kan bland annat besöka Sumobrottningsmuseet, Ryogokus fyrverkerimuseum, Ebisu ölmuseum, Valutamuseet och se modeller av kärnkraftverk på Tepcos museum för elenergi.

Om Tokyo Japan, Asien

Nattliv
Nöjesliv
Shopping
Kultur
Storstad

Tokyo är en av världens största metropoler. Här blandas öst och väst, gammalt och nytt, pulserande storstadsliv och rofylld småstadslunk. Det stora utbudet av upplevelser gör detta till ett riktigt spännande resmål.