Hitta hyrbil i Hurghada

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Hurghada

På bara några år har Hurghada vid Röda havet blivit ett av svenskarnas favoritresmål. Här finns skön värme under vintermånaderna, fantastiska dykvatten och bra shopping. Den egyptiska staden Hurghada ligger på landets Röda havskust i östra delen av landet. De flesta kommer hit för det ökenliknande varma vädret.


Värme och sol

Den egyptiska staden Hurghada ligger på landets Röda havskust i östra delen av landet, cirka 5,5 timmar med flyg från Sverige.
De flesta kommer hit för det ökenliknande varma vädret med ca 20 graders vintervärme i både luften och havet. Under sommarmånaderna är det mycket varmt med temperaturer på 35-40 grader.
Hotellen i Hurghada är som små minivärldar eftersom man kan bada på hotellets privata hotellstrand och äta på hotellets all inclusive-restauranger.

Dykning bland fantastiska korallrev

Staden Hurghada är extremt smal och avlång, den breder ut sig längs en 40 km lång kuststräcka. I norr finns gamla stan, El Dahar, med en sevärd basar och hamnen, i mitten ligger Hurghadas centrum Sekkala och i söder ligger El Memsha (Village Road).
De flesta stränderna här är privata och ligger inne på hotellens område. Vissa av dessa går att besöka, oftast måste du betala inträde men några är helt gratis.
Här i Hurghada finns fantastiska dykvatten med vackra korallrev som börjar något stenkast från stranden. Det finns många dykutflykter för både nybörjare och proffs till spännande platser med hundratals exotiska och färgglada fiskar.

Utflykter till faraonerna

Den stora restaurang- och shoppinggatan i Hurghada är El Memsha (Village Road) som är en bred 7 km lång aveny. Här kan du gå i skuggan av palmer och välja bland mat från hela världen, här finns allt från McDonalds och indonesiskt till mexikanskt eller egyptiskt.
På El Memsha ligger också hundratals butiker och flera köpcenter för dig som vill shoppa, bland annat stora Esplanada Mall.
Om du vill se pyramider eller andra ruiner från faraonernas tid så måste du ha tid, utflykterna tar 2-3 dagar på grund av avstånden. Härifrån är det mer än 50 mil till de berömda pyramiderna i Giza. Det är lite kortare, ca 30 mil, till Luxor med de sevärda Karnak- och Luxortemplen och faraonernas gravar i Konungarnas dal.

Om Hurghada Hurghada-området, Afrika

Barnvänligt
Dykning & snorkling
Sandstrand
Shopping
Sol & bad
Vattensport

När du sitter på balkongen och känner för att ta ett dopp, så kan du vara bland korallrev och tropiska fiskar inom några minuter.
Här i egyptiska Hurghada finns några av världens bästa, och härligaste, dykvatten.

Här i Hurghada sträcker sig mil efter mil med vita sandstränder, med hotell där du bor direkt vid stranden. Det är framför allt dykningen som Hurghada har gjort sig känd för. Korallreven börjar bara tio meter ut från stranden och bildar vackra formationer som drar till sig hundratals arter med färgglada tropiska fiskar. Nästan alla vattensporter är populära här; vindsurfing, jetski… ja, allt som går att använda på en vattenyta finns nog här. Hurghada har både en traditionell, pittoresk souq, men även butiksgator och flera stora köpcentrum. Det finns också en bred och palmkantad strandpromenad där du kan välja och vraka mellan maträtter från hela världen. En av de populäraste utflykterna här i Hurghada är de många templen och kungagravarna i Luxor. Det är ungefär 29 mil från ditt hotell till faraonernas värld. Två mil norr om Hurghada finns en av världen märkligaste badorter. Lilla El Gouna kallas ofta för ”Röda havets Venedig” eftersom man byggt ett nätverk med kanaler och små öar. Det här gör att nästan alla hotellen har en egen strand. Några gånger i veckan arrangeras rundturer där du får åka genom El Gounas spännande kanaler med båt.

5,5tim
Flygtid från Stockholm