Hitta hyrbil i Addis Abeba, Etiopien

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Addis Abeba


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Addis Abeba heter Addis Ababa Bole International Airport och ligger 7 km sydost om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till ett hotell i centrum är med taxi (ca 50 kr).

Det här är Addis Abeba

Den etiopiska huvudstaden Addis Abeba har nästan fem miljoner invånare och är en av Afrika säkraste städer. Många menar att Addis Abeba fungerar som Afrikas huvudstad eftersom det är en så hektisk diplomatisk aktivitet här med fler än 120 utländska ambassader och konsultat, dessutom finns högkvarteret för organisationen Afrikanska unionen här. Den mest besökta sevärdheten i Addis Abeba är Etiopiska Nationalmuseet, här finns bland annat lämningarna efter den 3,3 miljoner år gamla människan Lucy. Den bästa årstiden för ett besök i Addis Abbeba är under vintermånaderna november – mars då det är som varmast (ca 20-22 grader). Under sommaren blir det både kyligare och regnigare.

Hitta billigt boende i Addis Abeba

Här i Addis Abeba finns några av de billigaste hotellen i världen och det går att hyra ett rum för så lite som 5-10 kronor, räkna dock inte med att standarden eller hygienen är den bästa. Ett dubbelrum med bra västerländsk standard kostar från ca 500 kr/natt.

Så tar du dig runt i Addis Abeba

Det bästa sättet att ta sig fram i centrala Addis Abeba är till fots. Om du ska färdas längre sträckor är de blåa taxibilarna det bästa alternativet, att åka några kilometer kostar bara några tior.

Så hittar du bästa shoppingen i Addis Abeba

Den bästa shoppingen i Addis Abeba är den jättelika Merkato-marknaden. Den tar upp en yta lika stor som en liten svensk stad, och det är också den största utomhusmarknaden i världen. Mer än 13 000 personer jobbar här med försäljning av allt som både Addis Abeba-borna, och alla turister, kan tänkas behöva. Inne på Merkato-marknaden ligger dessutom ett köpcentrum med 75 moderna butiker.

Bästa budgettipset för Addis Abeba

Nationalrätten i Etiopien heter ”injera” och är en typ av tunnbröd som äts med en grönsaks- eller köttröra. Det här är en mycket billig maträtt som bara kostar ca 3 kronor på restaurang.

Addis Abeba Etiopien, Afrika