Hitta hyrbil i Bogotá, Colombia

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Bogotá


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Bogotá heter Bogota Eldorado Airport och ligger 13 km nordväst om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till ett hotell i centrum är med taxi (ca 60-100 kr).

Det här är Bogotá

Den colombianska huvudstaden Bogotá är i dag ett mycket populärt resmål efter stora satsningar på att göra staden säkrare. Staden har ett av Sydamerika livligaste nöjesliv med många restauranger och nattklubbar. På dagarna kan man ta det lugnt i någon av de många parkerna eller njuta av en kaffe på något av de 100-tals kafeerna. Några populära sevärdheter är katedralen, torget Plaza de Bolivar och Botaniska trädgården. Det går att besöka Bogotá i stort sett hela året men det förekommer ofta rejäla regn och hagelskurar under de båda regnperioderna april – maj och september - oktober. Temperaturen är mycket jämn över hela året i Bogotá med i genomsnitt 14 grader men under en och samma dag kan temperaturen växla mellan 3 och 25 grader.

Hitta billigt boende i Bogotá

Det är mycket lätt att hitta billigt boende i de centrala områdena El Centro och La Candeleria men det har förekommit många rån här den senaste tiden. Många väljer därför att bo i Bogotá norra delar där det är säkrare (men dyrare). En bädd på ett vandrarhem i centrum kostar från ca 70 kr/natt. Ett dubbelrum på ett hotell med låg standard kostar ca 150 kr/natt och på ett hotell med bra standard ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Bogotá

Det bästa sättet att ta sig runt i centrala Bogotá är till fots, alla sevärdheter ligger inom gångavstånd. När du vill åka lite längre sträckor är Transmilenio-bussarna det bästa alternativet (enkelbiljett 6 kr). De här bussarna har sina egna filer på vägarna och tar sig fram snabbare än andra transportmedel.

Så hittar du bästa shoppingen i Bogotá

Det bästa shoppingen i Bogotá hittar du på gatorna kring torget San Victorino. Invånarna i Bogotá är nästan besatta av shopping och har dussintals stora moderna köpcenter att välja mellan, bland annat Santa Fe, Unicentro och kedjan More Affordable Shopping Mall.

Bästa budgettipset för Bogotá

Många museer i Bogotá har helt gratis inträde, bland annat konstmuseet Donación Botero, penga-museet Casa de Moneda och Polishistoriska museet. Guldmuseet Museo del Oro har gratis inträde på söndagar.

Bogotá Colombia, Sydamerika

Gata i gamla stan
1 / 1