Hitta hyrbil i Sarajevo, Bosnien-Hercegovina

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Sarajevo


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Sarajevo heter Sarajevo International Airport men lokalbefolkningen kallar den ibland för Butmir Airport, den ligger 8 km sydväst om centrum. Många av hotellen i Sarajevo erbjuder gratis eller mycket billig transport från flygplatsen direkt till ditt hotell. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrala Sarajevo är med buss 200E (enkelbiljett 20 kr).

Det här är Sarajevo

Sarajevo är huvudstad i Bosnien och Hercegovina och har en lång och spännande historia som platsen där väst möter öst. Genom historien har staden ofta drabbats av bränder, krig och andra katastrofer men hela tiden rest sig och kommit tillbaka. Det senaste bakslaget var de flera år långa striderna under 1990-talet men skadorna efter kriget har i dag nästan helt reparerats. Staden är ett populärt resmål både under sommarmånaderna och som skidort under vintermånaderna (här hölls vinter-OS 1984). Bland sevärdheterna i Sarajevo finns Tunnelmuseet, fästningen Žuta Tabija och den historiska bebyggelsen i Gamla stan (Stari Grad). Vädret i Sarajevo innebär att staden har mycket varma somrar med temperaturer som ofta är över 30 grader, vintrarna är mycket kalla. Den bästa perioden att besöka Sarajevo är april – oktober.

Hitta billigt boende i Sarajevo

Det är lätt att hitta prisvärt boende i Sarajevo. Det billigaste sättet att bo i Sarajevo är att hyra rum hos privatpersoner, det kan kosta så lite som 30-40 kr/natt. Här finns också många mycket billiga hotell med rum för 200 kr/natt. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar från ca 300 kr/natt.

Så tar du dig runt i Sarajevo

Det bästa sättet att ta sig fram i centrala Sarajevo är till fots, framför allt gäller det i Stari Grad (Gamla stan) och dess uråldriga stenlagda gator. När du behöver åka lite längre så kan du använda lokaltrafiken GRAS och dess spårvagnar och bussar. Med en 1-dagsbiljett (25 kr) får du fria resor.

Så hittar du bästa shoppingen i Sarajevo

Det stora köpcentret i Sarajevo är BBI Centar som har ett 100-tal butiker samt många restauranger. Den bästa marknaden i Sarajevo är den mycket trevliga basaren Bascarsija som byggdes redan på 1400-talet, de mest prisvärda produkterna är smycken och läder.

Bästa budgettipset för Sarajevo

Planerar du att ta med dig datorn eller smartmobilen till Sarajevo? Boka då in semestern på ett av de många hotellen där fritt internet ingår i rumspriset.

Sarajevo Bosnien-Hercegovina, Europa

Gänget i Sarajevo
2 / 6
Gamla stan i Sarajevo
4 / 6
På stadsrundtur i Sarajevo
5 / 6
Kontraster - byggnad i ruiner och filmfestivalen
6 / 6