Hitta hyrbil i Denpasar, Bali

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag
Filtrera
Om Denpasar


Så tar du dig hit

Flygplatsen i Denpasar heter Denpasar Bali Ngurah Rai Airport och ligger 13 km sydväst om centrala Denpasar. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet är med transferbussen som ditt charterbolag erbjuder. Att åka taxi från flygplatsen till Denpasar kostar ca 55-80 kronor med fast pris. En taxiresa till Kuta Beach kostar ca 40 kronor.

Det här är Bali

Den indonesiska ön Bali är ungefär dubbelt så stor som Gotland men har 3,8 miljoner invånare. Ön är ett mycket populärt resmål och turister från hela världen kommer hit för att bad och sola i badorter som Kuta, Jimbaran, Nusa Dua, Pecatu och Sanur. Den största staden på Bali är Denpasar med 780 000 invånare. Några av de populäraste sevärdheterna på Bali är de historiska templen, till exempel Besakih-templet och Pura Taman Ayun-templet. Den bästa perioden att besöka Bali är under de torra och svala månaderna april – september. Mellan oktober och mars infaller regnperioden med dagliga regn.

Hitta billigt boende på Bali

Den billigaste typen av boende på Bali är ”losmens”, rumsuthyrning i privata hus och lägenheter. Att bo i losmens kostar bara ca 35 kr/natt. Det finns också en stor mängd moderna hotell i de många badorterna. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar ca 400 kr/natt. Under lågsäsongerna, januari – juni och september – december, är boendet absolut billigast på Bali.

Så tar du dig runt på Bali

Det bästa sättet att ta sig runt i någon av Balis många badorter är till fots, allt du behöver finns inom promenadavstånd. Bor du i Denpasar så kan avstånden vara lite längre och då är taxi ett mycket bra färdsätt, en längre resa kostar oftast inte mer än ca 20-30 kronor. Om du vill upptäcka andra delar av Bali så bör du undvika att köra bil själv, vägarna är mycket dåliga och trafiken är kaotisk. Att hyra en bil med förare kostar bara ca 250-300 kr/dag.

Så hittar du bästa shoppingen på Bali

Balis två stora köpcentren ligger i den största staden Denpasar, i Badung Market hittar du allt från hantverk till livsmedel medan butikerna i Kumbasari Market främst säljer kryddor och kläder. Det lilla samhället Celuk ligger lite avsides men här finns Balis bästa guld- och silverhantverkare. I många butiker gäller det att pruta om du vill få ett bra pris, ett rimligt pris att betala är halva säljarens ursprungsbud.

Bästa budgettipset för Bali

Undvik att äta i restaurangerna som är anpassade för turister. Ät i stället i lokalbornas ”warung” (kaféer) eller ”restoran” där samma måltid bara kostar en tredjedel så mycket. En mycket billig maträtt är ”nasi bungkus”, ris med kött eller grönsaker, som bara kostar 4 kronor som hämtmat.

Denpasar Bali, Asien