Gambia

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Gambia Afrika

Gambia är det minsta landet i Afrika och omges helt av Senegal. Med många fina stränder och resorts är det också ett populärt turistmål, samt ett paradis för fågelskådaren med över 600 arter.

Gambia i Västafrika är en spännande destination där du naturligtvis kan njuta av det subtropiska klimatet och resortstränderna Kotu och Kololi. På den korta kuststräckan hittar du milsvida stränder med barer, marknader och moderna hotell. Härifrån är det heller inte långt till huvudstaden Banjul och naturreservat som Bijilo Forest Park där det bland annat finns gott om apor att titta på. På Kachikali krokodilzoo kan du klappa de lösa krokodiler som du träffar med hjälp av en guide. I parken finns också ett lokalt museum. Abuko Nature Reserve är ett annat litet naturreservat nära Banjul där du i ett typiskt savannlandskap kan se apor, antiloper, krokodiler, mahognyträd och olika kobror. Framförallt finns här 250 olika typer av fåglar. Inne i Banjul finns också den stora marknaden Albert Market där du kan hitta allt mellan himmel och jord. Kunta Kinteh Island är en ö i floden Gambia som idag är ett världsarv då platsen var viktig under Afrikas slavhandel. Ön är välbesökt men hotad av erosion, ett besök hit rekommenderas för den historieintresserade.

Restips Gambia

Gambia Sandrafredrik12, 5 nov. 2018
Updaterad av Fia78 för 3 dagar sedan
1
Hej Jag & min sambo är väldigt inne på en charter till gambia med Ving, min fråga är hur är det där ? Hur ser maten ut & är de vanligt med turist diarré ? Vi har vart i Thailand & kap Verde men de känns lite läskigt att åka till Afrika :) sen andra tips? isf kommer vi resa till banjul :)

Hur funkar det vid mellan landning och byte till annat plan

Gambia Mickee, 24 juni 2019
Updaterad av Daquiri för 16 veckor sedan
1
Ska resa till Gambia i Juli och byter plan i Bryssel för vidare färd till Gambia. Hur gör man med bagaget i Bryssel? måste man hämta ut det och sen lämna in igen eller räcker det att man lämnar in bagaget i Sverige för att sedan inte Behöva tänka på det vid plan byte i Bryssel.

reser till banjul mars 2019

Gambia Mika1975, 3 jan. 2019
Updaterad av J_sefors för 40 veckor sedan
1
Hej ska åka på en 2v resa , 1 vecka själv , 1 vecka med en polare .när man googlar så behöver man ej tänka på malari mm,, men här skriver ni att man ska tänka på det .. och mygg nät samt man äter gott 2 personel ink dryck o mat öl, öl pris 4kr , vin 20kr flaskan , mat mellan 10/45kr på rest . ...

Gambia tips någon?

Gambia ____sara, 11 juli 2008
Updaterad av Klara_maria för 49 veckor sedan
23
Jag satt mig ner igår och kikade runt på lite resor och jag blev väldigt sugen på att ta en resa till Gambia, Banjul på Bakotu Hotel & Apt. Isåfall bär det av i december/januari under 8 dagar, är det för kort tid att vara där? Såg att resetiden var 9 timmar och det är väl på gränsen till att man ...

ATM I Senegambia

Gambia Goti, 31 okt. 2016
Updaterad av Goti för 2 år sedan
0
Skall åka till Senegambia om några veckor och undrar om det finns ATM där. Hur mycket får man ta ut / utag? Antar att det är fördelaktigt att plocka ut pengar på plats om det nu finns ATM där.

Tullregler Gambia

Gambia Goti, 7 okt. 2016
Updaterad av Goti för 2 år sedan
1
Någon som vet om man får föra in 1l wiskey till Gambia
Hälsar & matar en charmig apa
Foto: wintermoth
Fiskehamnen
Foto: wintermoth
Nyårsdans
Foto: julia
None
Foto: sulan
Familjen
Foto: mli83
Vänskapsband
Foto: mli83
Stranden vid Senegambia Beach
Foto: efisk22

Planerar du en resa till Gambia?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål som liknar Gambia