Frankrike

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag
Filtrera

Om Frankrike Europa

Frankrike är ett av världens mest populära länder att besöka då här finns något för alla smaker. Förutom världsmetropolen Paris finns också berömda vindistrikt, Rivieran, Alperna och mycket historia.

Frankrikes huvudstad Paris är den mest besökta staden i världen och det finns många anledningar till detta. Paris har blivit symbolen för romantik men faktum är att Paris grundades redan på romartiden. Några av de främsta muséerna finns här, som Louvren med världens mest berömda tavla Mona Lisa. Några välkända landmärken är också Eiffeltornet och Sacré-Cœur, den vita kyrkan i Montmartre där du har milsvid utsikt över staden. Utanför Paris finns dessutom slottet Versailles som grundades av Solkungen Ludvig XIV och där också Marie Antoinette bodde.

Utanför huvudstaden finns så mycket att se och uppleva att besöken kan delas upp i intressen. I norra och centrala Frankrike hittar vi många historiska platser som de gotiska katedralerna i Amiens och Chartres, och världsarvslistade klostret Mont-Saint-Michel i Normandie som blir en ö vid högvatten. Men även Europa högsta berg Mont Blanc ligger i franska Alperna som bjuder på fin skidåkning, och du kan både surfa på i Biarritz på Atlantkusten och uppleva lyxliv i solen på den franska Rivieran.

Här är resmål i Frankrike
Bröllop på franska rivieran
Frankrike Acizzej, 2 juni 2019
Updaterad av Lallarebecca för 1 vecka sedan
22
Hej! Nästa sommar gifter jag mig och planen är att med närmaste familjen gifta sig på franska Rivieran. Men det känns som en djungel att sitta hemma i Sverige och leta platser i Frankrike och jag skulle uppskatta lite hjälp. Vi vill bo på en fin ort på franska rivieran. Vackert och ...
Volontärarbeta i Frankrike 8-14 Juli
Frankrike Julia18, 4 juni 2019
Updaterad av Julia18 för 1 vecka sedan
0
Hej! Jag är en 18-årig tjej som letar efter någon som vill följa med mig och volontärarbeta i Frankrike i en vecka (V.28). Volontärarbetet går ut på att sortera secondhandgrejer och ligger ungefär en halv timme från Toulouse. Det är gratis att bo och äta där, det enda man måste betala för är ...
Paris
Frankrike Bergabo, 8 maj 2019
Updaterad av Lena47 för 4 veckor sedan
6
Vi skall åka med en 10 årig pojke till Paris och undrar över vad som kan passa att göra där ? Disneyland är planerat, men vad annars ?
Paris i jul
Frankrike Bbergman, 30 mars 2019
Updaterad av Bbergman för 6 veckor sedan
2
Vi funderar på att fira jul i Paris i år. vad finns att göra? Vad är öppet och vad är stängt. Speciella ställen för julmiddag. Tacksam för alla tips
transport
Frankrike Rallarnasros, 15 apr. 2019
Updaterad av Nisse524 för 9 veckor sedan
1
Hej vi tar flyget till Nice i vår för att därefter ta oss till cagnes sur mer. Vad är det lättaste färdmedlet?
Tips på lägenhetshotell/lägenhet i Paris, annorlunda restaurang?
Frankrike Marwa, 3 apr. 2019
Updaterad av Marwa för 10 veckor sedan
6
Tar gärna tips på lägenhetshotell/lägenhet i Paris. Vi kommer att åka familj, 4 vuxna så gärna lite rymlig men prisvärd lägenhet sökes. Vilken område skall man bo i? runta Montmarte? Montparnasse? Var är trevligt och prisvärt att äta? Tips på någon annorlunda eller rolig restaurang?
Utsikt över kanalerna i Gamla stan
Foto: niclas
Toppfika
Foto: rikarda
Sacre- coeur
Foto: annna
Gordes
Foto: karinlorvik
Carcassonne
Foto: rolf_52
Hopp i En Vau
Foto: lindapet
None
Foto: surfergirl
Liten krog vid Rue de la Tourraque
Foto: sierra
Sagolikt
Foto: trollebo
Lilla byn på klippan.
Foto: reseglad
Gata
Foto: karinlorvik
I väntan på den perfekta vågen
Foto: vigor

Planerar du en resa till Frankrike?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.

Resmål i närheten av Frankrike