Milos och Sifnos 2011

Resealbumet skapat av: Moi2
23 juli 2012
Visningar: 174
Milos är en underbar liten grekisk ö med lite annorlunda natur jämfört med de flesta andra grekiska öar. Vita klipplandskap i nordväst som för tankarna till månlandskap, många små underbara badvikar längs kusterna. Mitten av ön erbjuder inte så mycket vacker natur utan det är kustremsan som gäller. Missa inte heldags båtturen till Kleftiko, fantastiskt vackert och underbar strand. (Enda sättet att komma dit är med båt)
Milos har ingen charter så det enklaste sättet att ta sig dit är flyg till Atén och därifrån den utmärkta tunnelbanan till Piraeus och sedan färja till Milos. Ett alternativ är inrikesflyg från Atén direkt till Milos.
I Adamas och Pollonia finns det gott om hotell. Jag rekommenderar Adamas, Pollonia ligger lite off. Hotellet vi bodde på hette Delphini och kan varmt rekommenderas. Bra läge, nära både till strand och affärer/restauranger.
Till Sifnos går det flera ggr dagligen färjor från Adamas. Sifnos är också en härlig liten ö. När du stiger av färjan är det 100 mtr till hotel Stavros, du bor på huvudgatan och för att komma till stranden korsar du bara gatan. Byn Kastro är något man inte får missa när man är på Sifnos.
Kategori: Sol & Bad
Besökta länder: Grekland
Reslängd: 378 dagar
Datum: 6 - 18 juni 2011

Bilder

Karta