Big Island, Hawaii

Resealbumet skapat av: Switch
17 jan. 2016
Visningar: 192
Vår andra etapp på resan blev Hawaiʻi, även kallad The Big Island. Det är den yngsta och största av de åtta huvudöarna som utgör den amerikanska delstaten Hawaii. Den är också USA:s största ö och den växer fortvarande. Vulkanområdet på södra delen av ön heter Hawaii Volcanoes National Park med vulkanerna Mauna Kea (inaktiv), Mauna Loa samt Kilauea (aktiva). Här kan man göra utflykter i de ökenliknande lavalandskapen, men ön bjuder också på regnskog och snötäckta bergstoppar. Mauna Kea, "Vita berget”, är det högsta berget på Hawaii, 4 207 meter över havsytan – här kan man åka skidor eller snowboard om man känner för det och här finns stjärnobservatorier (en bil med fyrhjulsdrift krävs!) som ger fantastiska möjligheter till klara bilder av vårt universum pga få ljusföroreningar. Precis som alla Hawaiiöarna bjuder Big Island på fantastisk snorkling, dykning, sportfiske, parasailing, ridning, världens bästa golf och segling, vackra vattenfall och varför inte simma med delfiner eller manta rays eller ta en helikoptertur och beundra vulkanerna och öns skönhet uppifrån. Det finns viss lokaltrafik på ön, men det är bäst är att hyra bil.
Besökta länder: USA
Reslängd: 5 dagar
Datum: 14 - 18 september 2015

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Switch
31 jan. 2016 17:32
Vad roligt om du fick lite inspiration - ska ladda upp bilder från Maui idag, så ta gärna en titt på de också. Maui var kanske den vackraste ön av de tre vi besökte.De är ganska annorlunda allihopa.
Av Aik
30 jan. 2016 14:00
Vilken härlig resa du gjort:) Har bestämt mig för en Hawaiiresa när jag blir 50...Sitter och småplanerar.. Tack för att du delar med dig:):)
Av Switch
28 jan. 2016 08:37
Tack, hoppas de inspirerade!
Av Marulk
25 jan. 2016 21:16
Härliga bilder tillika från the big Island som dina tidigare från Oahu