Vilken är bästa tiden att åka till Florida?

Av Evaber
30 juni 2013 09:45
Visningar: 29918
Vi är två familjer med barn 8-15 år som planerar vår första Floridaresa. Vilken är bästa årstiden om man vill ha varmt (men inte FÖR varmt) och badvänligt? Vi planerar också att besöka parker i Orlando.
Mvh
Eva
30 juni 2013 09:48
Citerat från Evaber:
Vi är två familjer med barn 8-15 år som planerar vår första Floridaresa. Vilken är bästa årstiden om man vill ha varmt (men inte FÖR varmt) och badvänligt? Vi planerar också att besöka parker i Orlando.
Mvh
Eva
Det är stora skillnader i Florida, var har ni tänkt vara förutom Orlando?
Av Evaber
30 juni 2013 09:56
Vi har inte bestämt så mycket ännu, men Miami och någonstans nära Tampa för att se hockey
Mvh
Eva
30 juni 2013 10:16
Citerat från Evaber:
Vi har inte bestämt så mycket ännu, men Miami och någonstans nära Tampa för att se hockey
Mvh
Eva
Då skulle jag säga slutet av Mars - April eller November.

Då får ni värme på alla ställen och varmt i vattnet även i Tampaområdet (över 20 i Nov i alla fall & ca. 23 i April) I Miamiommrådet är det alltid varmt i vattnet 24 resp 26 grader :-) Det är också de torraste perioderna och orkansässongen slipper ni dessutom om det spelar roll.
Sen är det kanske hockeyn som får avgöra för er om ni ska se någon särskild mat match.

Väderstatistik http://www.floridasidan.se/Vader.php
30 juni 2013 11:18
Mars, april har ju den nackdelen att det sammanfaller med springbreak (mars) och påsk.
Då går priserna upp och det är mycket folk i parkerna i Orlando (och överallt annars i Florida)

Vi åkte till Florida i april förra året efter mycket funderande och sökande efter den optimala tidpunkten. Vi kom då dit en vecka efter påsk. Vädret var ganska optimalt för att gå i parker. 29-30 grader, men det kändes inte eftersom det var växlande molnighet de flesta dagarna i Orlando, inte stekande sol. Någon eftermiddag regnade det.

Söderut i Key West och Everglades var det varmt och soligt.

Däremot fick vi dåligt väder när vi gjorde en kortkryssning till Bahamas. regn och rusk 2 dagar av 3. Och på flygplatsen i Miami på vägen hem träffade vi en Miamibo som sa "Varför åker ni hit i april, då har vi ju ofta sånt här ostadigt väder?"
Har försökt kolla upp det efteråt, men hittar inget som stödjer hans påstående, men ville ändå nämna det, för han borde ju på nåt sätt veta?
30 juni 2013 11:41
Spring Break har vi aldrig haft några problem med, mycket fest i Key West men det var inget som störde då vi inte bodde mitt bland barerna.

Vi har åkt i just April flera gånger och vädret kan man aldrig vara säker på, vi har haft störtregn (varar sällan länge) och blåst ibland men genomgående bra. Har man otur så kvittar det när man åker. Statistiken är genomsnitt och det kan variera kraftigt.

Nu i år hade vi otroligt bra väder hela tiden, (åkte just slutet av Mars - 20 April med början i Miami Beach). Vi var då i MB som sagt och sen Clearwater Beach Tallahassee och Pensacola Beach (även resten av resan New Orleans, Memphis, Nashville) hade vi riktig tur trots tornado och stormvarningar klarade vi oss med en riktigt dålig dag i New Orleans och lite regnskurar sista dagen i Nashville.
Av Familyb
30 juni 2013 20:44
Vi har varit där i jan,feb,mar,apr,okt,nov. April är suveränt vädermässigt men dyrare och speciellt vid Påsk, näst bäst är höstlovet.
Av Evaber
1 juli 2013 08:41
Tack för era svar! Höstlovet eller påsklovet alltså. Ingen stor risk för orkan där i början av november då?
1 juli 2013 11:17
Citerat från Evaber:
Tack för era svar! Höstlovet eller påsklovet alltså. Ingen stor risk för orkan där i början av november då?
Det är aldrig stor risk för orkan ;-)
Av Amluma
15 sep. 2013 08:37
Hej !
Vi var i Florida i ca 3 1/2 v nu i juni/juli
Det var varmt,hett & fuktigt. På denna tiden upplevde vi bara vissa enstaka regnskurar,ej varje dag!
Det varade som längst en dag i ca 2h. Regnet var dock välkommet för det var för varmt!
Vi badade varje dag och märkte inte av några stormar.
Det ända som var jobbigt var att springa i parker med två barn & en gnällig man i denna hettan :)

Detta var även vår första resa- FANTASTISKT !!!!
15 sep. 2013 12:17
vi var där på höstlovet 2012. ekonomiskt är det bäst då det är lågsäsong vilket innebär en halvering av kostnaden för atthyra boende. vår lghi indian rocks beach kostade 120 usd per natt, för tre sovrum alltså. högsäsong kostade den 270 usd. inga köer att prata om i parkerna. stod som längst 45 min till the mummy. temperaturen låg omkring 27-28 grader i Orlando. ute vid kusten några grader lägre. tyvärr passerade Sandy under denna tid vilket medförde att det blåste mer än normalt.
Tittar man på priser på boende infinner sig lågsäsongen från början av sept till mitten slutet på november.
16 sep. 2013 09:39
Sådär. Nu sitter jag med tangentbord istället för surfplattan.
Som sagt, var där mellan 24 okt - 3 nov 2012. Veckan innnan vi åkte var det ca 30 grader i Orlando och Clearwater, samma sak veckan efter vi kom hem. Vi hade några varma dagar i Orlando (28 - 29 C) men det blev lite svalare då Sandy härjade utanför Floridas östkust under den tid vi var där. Vi hade några dagar med bara 20 grader men då passade vi på att besöka Universal och Busch Gardens. I Mexikanska golfen var det nog 23-24 grader varmt. Beroende på vad man är ute efter hade jag nog föreslagit hösten som kompromiss. Lågsäsong vad gäller priser och besökare men ändå tillräckligt varmt för att kunna bada och sola.