Vi Ska semestra i Polen, men vart i Polen

Av Glenn_s
10 juni 2011 08:13
Visningar: 37967
Hej
I år så blir det nog semester i Polen. Det är nära och relativt billigt. Men vart i Polen? Jag har sett massa fina bilder på stränder i Polen, vart ligger dom?
Vi är en familj med 3 barn så vart ska man åka där det finns mycket att göra?

//Glenn
10 juni 2011 16:56
Hej!

Vet ju inte hur gamla dina barn är, ellr vad ni är ute efter? Men jag har själv varit i Krakow, Polen, och tycker att det är en väldigt trevlig stad, Runt omkring finns mycket historia och trevliga platser.

Vi besökte bla Aucshwitz (inte så roligt kanske, men som sagt vår historia) Inte långt därifrån finns en saltgruva som är långt under jorden, där man bla byggt en kyrka, en otroligt stor sal, ja helt fantastiskt egentligen. Sen kan man åka till Polens "alper" Zakopahne.

Vi åkte båt till Gdynia, sen tåg till Krakow...

Hoppas ni får en trevlig resa, var ni än hamnar!!
Av Lasse42
10 juni 2011 17:00
Det är ju Östersjökusten som gäller för havsbad i Polen. Det är några år sen nu men vi besökte en plats som hette Leba, därdet fanns små campingstugor att hyra bl.a. En attraktion som vi besökte var Europa enda öken med rullande sanddyner. Vi hyrde cykel och åkte ca en halvmil på en väg är alla träd lutade åt ett håll.Dynerna var höga och tuffa att klättra i. Badplatserna var också helt OK och det fanns gott om lekplatser. Platsen ligger ca 10 mil nordväst om Gdansk så man kan åka in och gå på stan där om man vill ha omväxling. Gamla stan i Gdansk är sevärd liksom domkyrkan i förorten Oliwa.
Dagens priser har jag ingen koll på men det är ju ett bra mål för en bilsemester. Vi badade också i en insjö nåra Kaliningradgränsen efter att ha besökt Hitlers varglya utanför Kerzyn, men det ligger ju lite längre från färjelägena.
Av Isabela
7 juli 2011 17:34
Hej
är själv från Polen
Hella kusten är fantastick, jag rekommenderar Leba eller Wladyslawowo och däe du har allt. nära till Hel
kan rekommendera boende på Willa Kacper i wladyslawowo ul. Kolejowa 13 bara for 150 kr / rum.
nära till allt.
kolla på www.sykut.pl
gdansk , gdynia och sopot är ganska dyra,
om du villåka till Leba så jag kan ochså rekommendera fin hottel har kommit hem från Leba i veckan.
izabela
6 okt. 2011 15:28
Jag hoppas att ni hade en trevlig semester. Kan ni berätta vart ni åkte egentligen?
Av Teresen
15 aug. 2014 14:23
Hej!
För dig som precis hittat den här forumstråden, så har vi på Reseguiden skrivit en artikel om sol och bad i Polen. Den polska rivieran är både lång, vacker och prisvärd att besöka. Då menar vi orter som bland annat Gdansk, Gdynia, Sopot, Swinoujscie och Miedzyzdroje. Under högsäsong är det mellan 25 och 30 grader här. Dessutom är det bra orter att kombinera med shopping, om inte hela familjen vill ligga på stranden hela dagen.

Läs gärna artikeln:
http://www.reseguiden.se/artiklar/polen-lockar-med-prisvard-solsemester-i-sommar-9625

/Terese, redaktör på Reseguiden.se
23 juni 2015 09:08
Jag rekommenderar att besöka www.polen.travel för lite tips om Polen
Det finns också en bra sida om Camping i Polen http://www.polandcampsite.com

Om du vill spendera semester vid Polska kusten då rekommenderar jag en härlig och lugn Sobieszewska Ö i närheten av Gdansk. Där finns superfina breda sandstränder! mer info på svenska på http://www.sobieszewskaisland.com/
Där kan man också övernatta på en av superfina nybyggda stugor som ligger 200 m från tallskogen. http://zygmuntowechatki.pl