Vart bör man åka?

Av Chagana
23 apr. 2009 04:42
Visningar: 868
Hej på er!
Jag är relativt ny på att resa och önskar lite tips.
Förra året var vi i Grekland, Kreta. Där vi vandrade i Samaria ravinen, njöt av underbar mat, kultur,natur och alla trevliga människor. Ärligt talat så vart vi nästan gråtfärdig när vi skulle resa hem, allt hade varit toppen.

Egentligen hade vi planer på att resa till Japan i år, men vi skjuter upp det till 2010 så nu den stora frågan, "Vart ska vi resa i år"?

-Det bör inte vara allt för dyrt då Japan resan kommer att kosta ganska mycket.
-Att bara ligga på stranden, bada och festa går bort, kanske någon dag, men vi vill ha natur,kultur,god mat och lite shopping.
Jag tycker att det är jätte kul att få åka ut på utflykter:)

Tacksam för alla tips jag kan få.
Av Resglad
23 apr. 2009 13:29
Hej!
Det finns ju hur många trevliga resmål som helst, men jag blev mycket förtjust i Malta när vi var där. Vi följde med ett
par guidade utflykter bl.a. till Medina som var mycket intressanta. Vi hade en heldag på ett segelfartyg till blå Lagunen.
Vi åkte mycket med de helmysiga lokala bussarna som alla utgår från Valetta och som när vi var där, 2004 tror jag det var, var jättebilliga och smidiga att ta sig runt med. Maten var god och vädret fantastiskt.
Rekommenderas varmt.
Lycka till med semestern. / Karin
24 apr. 2009 09:42
Visst kan Malta funka även om man ska vara beredd på att det blir verkligt varmt där under högsäsong det ligger ju på samma breddgrader som tunisien o allt blir uttorkat på sommaren,våren är ju den klart vackraste tiden att åka dit men då är det ju kallt i vattnet och ni ska ju i väg i år så det funkar ju från slutet av maj till slutet av oktober om man vill bada i havet du kan ju kolla in vår berättelse därifrån nu i vår.
http://www.freewebs.com/fiskeofritid/reseberttelser.htm

Annars skulle jag kunna tipsa om Mallorca kopierar in ett svar sen tidigare.

Mallorca är ju inte direkt exotiskt eller extremt billigt (ungefär som i sverige kanske litet billigare)men däremot riktigt bra tycker jag,där finns också en lagom mix av allt plus att det är litet av storstadspuls över palma desssutom är det ju verkligt fint både där i Palma och litet mer på sidan av så att säga och det finns ju en hel del att se och stränderna är verkligt bra på sina håll.

Ett fåtal turistdestinationer har ett så brett utbud av boende på så olika typer av orter som Mallorca, visst är Mallorca hårt exploaterat men söker man sig litet på sidan av så kan man även finna lugnet om man skulle tröttna på discotek, överfulla turiststränder och hotellgetton.

Stränder o hålligång finns ju liksom fin natur om man kommer litet på sidan av och boendet finns ju i allt från orter där hotellen står i långa rader typ Magaluf till mysigt boende vid skyddade badvikar typ. cala dór eller cala pi ,gamla fiskebyar o hotell utmed bergssluttningarna på norra mallorca typ Deja o soller.
kanske enklast att länka till min samlingssida där länkar finns, där kan man ju klicka in sig på litet olika destinationer för att där få tips om vad som finns att göra och hur det ser ut där..

http://www.freewebs.com/fiskeofritid/faktasidorutlandsresor....

mvh. Bosse.
Av Chagana
26 apr. 2009 11:42
Tack ska kika på malta:)
Fortsätt skriv alla ni som har tips!!;)
Av Trea
27 apr. 2009 13:40
Jag vet inte riktigt hur länge ni ska vara borta och vad ni menar med inte så dyrt...

Malta är ett bra alternativ, särskilt om man inte ska vara borta så länge. Vi flög med Ryan Air dit, och då var det väldigt billigt! Det finns jättemycket att läsa om Malta här på forumet, om du vill veta mer.

Om ni ska vara borta längre och det får kosta lite mer skulle jag rekommendera Vietnam. Fina stränder, vänliga människor, god mat, möjligheter att göra både båtutflykter och se gamla tempel, och billigt att sy upp kläder hos skräddarna. Men även om priserna är låga när man väl är där så är det förstås betydligt dyrare än att flyga till Malta...

Själv tycker jag också att Kroatien verkar fint... men jag har inte varit där...?
Av Chagana
27 apr. 2009 13:59
Hej!
Vi har planerat att beroende på vart vi åker vara borta 1-2 veckor i slutet av juni eller början av juli.
En budget gräns har vi inte heller satt direkt utan det beror mycket på vad vi får för pengarna.
Därför är vi väldigt öppna för förslag:)

Sådant som vi kikar på just nu efter förslag är Bulgarien, Malta, Kroatien. Bulgarien lät väldigt lockande ett tag, men pga avskräckande reseberättelser så blev vi lite tveksamma till om man skulle chansa på det eller ej. Men jag tror ju också på att hur man själv är som turister påverkar mycket hur upplevelse blir.

Fortsätt gärna komma med förslag;)
3 maj 2009 09:18
Tror Alanya skulle säkert passa er! Fina bad, shopping, matkultur, nöje och framför allt finns det ett stort utbud av utflykter till olika platser för att få det kulturella lystmätet tillfredställt. Man kan åka till Pamukkale, de vita kalkstensklipporna, Herapolis den gamla ruinstaden intill. Visserligen en ganska lång resa men också mycket att se längs vägen och slutmålet är fint. Väl värt att lägga ett par dagar av semestern på. Borgen i Alanya med sin vidunderliga utsikt. I år verkar det ju billigare än vanligt för oss svenskar att åka till Turkiet. Man bör dock tänka på att i högsommaren är det väldigt varmt och utflykterna kanske begränsas av att man inte orkar ta sig iväg på så mycket.
Av Anna__
4 maj 2009 22:51
Hej!

Kan hålla med ett par av de föregående talarna när det gäller Malta att det nog hade passat bra. Dock är maten där inte någon kulinarisk höjdare överallt (om man ogillar pommes frites och flottig pizza), men visst finns det jättegod mat även där. Bland annat mycket god fisk och skaldjur, samt pastarätter. Kultur finns det gott om, och precis som Trea säger, kolla gamla diskussioner!

Trevliga människor är det verkligen, och det är billigare att leva än i Sverige. Det finns små jättetrevliga hostel och mindre hotell om man ogillar de större hotellkomplexen. Utflykter finns gott om, bland annat till Gozo och Comino om man vill, och det är enkelt att ordna saker själv med t.ex. lokalbussarna. Inga problem med språket. Det är ett enkelt resmål att besöka, men inte så överexploaterat som det kanske hade kunnat vara. På Gozo när vi var där mitt i högsäsongen var det verkligen inte många turister. Billigt flyg, vi flög också med RyanAir. Det är väldigt klart och fint vatten om man gillar snorkling eller dykning.

Det finns tillräckligt att göra på Malta och Gozo i åtminstone 1,5 vecka utan att ligga på stranden eller festa en enda dag.

/Anna
4 maj 2009 23:05
Citerat från chagana:
Hej på er!
Jag är relativt ny på att resa och önskar lite tips.
Förra året var vi i Grekland, Kreta. Där vi vandrade i Samaria ravinen, njöt av underbar mat, kultur,natur och alla trevliga människor. Ärligt talat så vart vi nästan gråtfärdig när vi skulle resa hem, allt hade varit toppen.

Egentligen hade vi planer på att resa till Japan i år, men vi skjuter upp det till 2010 så nu den stora frågan, "Vart ska vi resa i år"?

-Det bör inte vara allt för dyrt då Japan resan kommer att kosta ganska mycket.
-Att bara ligga på stranden, bada och festa går bort, kanske någon dag, men vi vill ha natur,kultur,god mat och lite shopping.
Jag tycker att det är jätte kul att få åka ut på utflykter:)

Tacksam för alla tips jag kan få.
Här har du en solklar vinnare: Dubrovnik, Kroatien!
Eftersom ni inte vill vara strandkrabbor har ni en hel del att göra; utflykt till Mostar, utflykt till Plitvicesjöarna, båtturer till öarna runtomkring. Och så stadens egen historia. Hyfsade priser. Ta med hatt mot solen, badskor mot stenarna och sjöborrarna!
Lycka till i valet och trevlig resa.
Av Chagana
6 maj 2009 05:42
Tack åter igen för alla svar!

Vi har ännu inte bestämmt oss till 100%, men det lutar mest åt Bulgarien trots att vi hört väldigt blandat om det som semestermål. Då blir det säkerligen också en 2 dagars utflykt till Turkiet. Vi tar fortfarande gärna emot ännu fler tips som vi kan ta med oss när vi går till resekontoret och bombarderar dom med frågor och bokar in ännu en fantastisk semester, med er hjälp:)
Av Katitzi
9 maj 2009 10:25
Varför inte ta någon annan Grekisk ö när ni nu gillade Kreta så mycket. Förlagsvis Kefalonia eller Samos där det finns mycket att titta på också. Eller kanske bara en annan del av det stora Kreta. Blir man frälst på Grekland ä det svårslaget sen!!
Sardinien eller Sicilien i Italien är fint med liksom Dubrovik och Malta som redan nämnts här.
Bulgarien skulle jag dock inte rekomendera.

Lycka till med resan!
Av Chagana
15 maj 2009 02:03
Jo vi älskade Grekland och visst vill jag dit igen, men så pass lite som jag har rest så är jag väldigt nyfiken på att se och uppleva något annat land först. Sen tar jag gärna del av alla Greklands pärlor!
Av Babbo
15 maj 2009 14:21
Jag tror ni skulle gilla Korsika!

I annat fall håller jag med om att Mallorca (bortom den värsta charterturismen) har det mesta.
Vackra stränder, shopping, fina vandringsleder och en "riktig" stad som har mycket att erbjuda.
Av Silvana
15 maj 2009 14:42
Jag fortsätter att tjata om mitt Lissabon. Har allt, kultur, hav, nöje, vacker natur, är inte så jättedyrt. Bo gärna lite utanför stan vid kusten, t ex Cascais. Tag tåget in till centrum, tar cirka 1/2 timme-45 min, är en njutning med mycket fin utsikt över havet med bl a Jesusstatyn. Och om du inte behärskar portugisiska kan de allra flesta engelska eller är annars mycket villiga att försöka prata engelska.
Av Chagana
19 maj 2009 16:24
Jag har faktiskt kikat på bla Lissabon och andra platser så som Madeira mm. Än har vi inte kommit iväg till resebyrån då jag som de flesta andra här runt omkring blev sjuka. Men förhoppningsvis denna vecka eller nästa så har vi bestämt oss för vart det bär av:)
Och ni alla som har svarat har varit till inspiration och hjälp. Tack igen!
19 maj 2009 18:16
Italien kanske? Fantastisk mat, kultur, konst, underbart klimat och nora i Italien är mycket välordnat men ändå så pittoreskt.
Av Homeros
21 maj 2009 09:35
Känner jättemånga som varit i Bulgarien och alla har varit lika missnöjda..Både på folket och maten.. Själv har jag bara passerat landet en gång så kan inget säga men tror nog inte att det är ett av de bättre alternativen..

Tror på Kroatien, Vet att Grekland är otroligt och Rom är nog en av världens finaste städer! Sen är både Prag och Krakow två favoriter..
Av alla bra förslag du har fått i tråden så välj inte Bulgarien..Tror att det blir en besvikelse..
Av Tuareq
21 maj 2009 13:41
Varför inte prova Tunisien, Hammametområdet. En del hotell i Tunisien, även de mindre, har härliga trädgårdar med gräsmattor, blommor och palmer etc., pool och egen strand, kvällsunderhållning inom hotellområdet (olika typer av uppträdanden). Gör då gärna utflykten: 2 dagars ökentur med övernattning. Turen kostar en del men är värt sina pengar. Dessutom ingår måltider och olika arrangemang under turen. När jag gjorde turen var det en massa barnfamiljer med på bussen. Inga problem alls, barnen verkade tycka
turen var jättespännande. I Vings ökentur ingår dessutom en tågfärd. Det bör vara tåget Red Lizzard som åker genom Seljaravinen. Har gjort ökenturen men då ingick inte tågfärden. Nästa gång jag reser till Tunisien vill jag göra denna utflykt men då med tågturen som verkar vara ett intressant inslagi 2 dagars ökenturen. När ni sett ut ett hotell som ni tycker verka passa era önskemål, gå gärna in på hotellets egen hemsida på nätet om de har sådan. Jag brukar även kolla upp hotellet i Tripadvisor där andra resenärer som bott på samma hotell
skrivit kommentarer om mängder av olika hotell och ofta lagt in egna foton. En kollega till mig som reste till Hammamet med Ving bodde på hotell Mediterranee och var mycket nöjd. Hon hade varit i Tunisien tidigare, annan ort, annat hotell. Det är varmt i Tunisien dagtid på sommaren, speciellt inne i städerna, men det är det å andra sidan i de flesta länder i Medelhavsområdet under denna årstid. Med undantag av Portugal kanske. De flesta hotellen i Hammamet ligger utanför staden, längs stränderna. Hotellen i Tunisien har som regel luftkonditionering på hotellrummen under de varmaste månaderna. Turistbussarna har också luftkonditionering. Ute i strandområdena och på badsttranden fläktar det ofta lite under dagen. Kvällstemperaturerna är behagliga. Havet är varmt och skönt. Tunisien är ett tryggt land att semestra i, passar den som är nyfiken på att upptäcka nya och "annorlunda" kulturer, men även den som söker sol och bad, golf, familjesemester m.m. En del är mycket förtjusta i Tunisien och återvänder gärna, andra tycker inte om Tunisien som turistland, så läs gärna lite mer Tunisien info här på Forum, så kanske kan bilda er en uppfattning om Tunisien kan vara något för er. Tunisien är dessutom ett prisvärt land, man behöver varken Euro eller Dollar för att resa dit. De har sin egen valuta, kan endast växlas in på plats. Man kan ta med svenska pengar och växla in där nere. Hotellen brukar ha samma kurs som på banken, praktiskt. Tunisisk valuta får ej föras ut ur landet när man reser hem.

Mvh,
Tuareq
Av Chagana
1 juni 2009 19:56
Tack all för era tips och idéer!! Dock gjorde vi en helvändning härom dagen. Vi såg några foton av Bali och föll pladask. Det blev inte riktigt en så billig resa som vi hade tänkt oss, men vi känner oss ändå nöjda:) Om 22dgr lyfter planet och vi gör vårt första besök i Indonesien.
Dock kommer vi att ta med era resmåls förslag till andra tillfällen, vi har allt blivit nyfikna på ett par av dem:)

Tack igen!
Diskussionen är stängd för nya svar