Vart åker man på riktigt bra spa? Sverige/Polen/Tjeckien/Letlland/Estland/Litauen

1 sep. 2007 10:16
Visningar: 31036
Jag och min sambo vill åka iväg i ca en vecka. Vi har tänkt lägga mellan 5000-8000 på själva resan, sen tillkommer ju pengar för mat, shopping o behandlingar etc. Vi var en weekend i Tylösand förra året. Superfrächt, fantastisk mat och imponerande vinkällare. Dock dyra behandlingar. Nu är vi lite sugna på Riga, eller Budapest. Det är ju så mycket billigare där också... Har läst en del om Jurmala SPA, någon som varit där?
Det jag söker är bra och billiga behandlingar (de får gärna ingå i ett paketpris), bra mat och frächa utrymmen. Trist om man får ett dåligt dubbelrum som man ska bo i en hel vecka... Kan man kanske lägga till pengar för att få en svit?
Jag behöver alla tips ni har....
Kram
Tove i Kristianstad
Av Legusta
1 sep. 2007 11:19
Några Spa som är bland världens bästa...

* Helhetstrenden
Bort från beautyfarms!
Spabesökarna har blivit kräsnare. Det räcker inte med ett bubbelbad och att få ögonbrynen noppade efter en ansiktsbehandling. Fler väljer kurer framför en enstaka helkroppsmassage.

Helhetstänkandet har blivit viktigare, både på det kroppsliga och själsliga planet.
Nyligen rankades Pangkor Lauts badhus i Malaysia som världsetta på spatoppen. I Stockholm finns Zence, ägt av butikskedjan Indiska och som har dag-spa med yoga, meditation, behandlingar och föreläsningar om Auyerveda. Flera av de svenska hälsohemmen arbetar också utifrån ett holistiskt synsätt. Exempelvis Masesgården i Leksand som kombinerar skönhetsbehandlingar med kolesterolmätningar och kurser i humanistisk människosyn.

* Egotrenden
Alltmer individualiserat
Behandlingar och bemötande blir alltmer individualiserat. På världens ledande sparesorts finns numera inga färdiga menyer på massageutbudet, utan allt formas efter konsultation med besökaren.

Det ultimata lyxspat Chiva-Som i Thailand har en tydlig medicinsk inriktning. Läkare med inriktning på naturläkemedel ger personliga råd och lägger upp både kostordinationer och personliga behandlingsprogram.
I slutet av 90-talet var Hasseludden först i Sverige med sitt japanska Yasuragi. I höst sker en förändring med ombyggnad och ny filosofi. Redan vid inskrivningen ska alla gäster få ett mer personligt bemötande och en skräddarsydd upplevelse.

************************************
Pangkor Laut - Pangkor (Malaysia)

* Pangkor *
Pangkor är en idyll och en av Malaysias populära semesterorter med tropisk vegetation, små fiskebyar, gyllene sandstränder och smaragdgrönt vatten.

Pangkor Laut***** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 1105:-

Denna fantastiska anläggning är belägen på en privat ö. De olika villorna är inredda i en blandad malajisk och balinesisk stil med trägolv, palmväggar och korgmöbler. Några av villorna står på pålar ute i havet. Här finns också ett underbart spa i indonesisk miljö.

Nyligen rankades Pangkor Lauts badhus i Malaysia som världsetta på spatoppen. I deras öppna tempelgård inleds ritualen med ett kallt malaysiskt bad. Därefter ledsagas gästen till en örtträdgård för att andas in läkande kryddor. Nästa steg är ett japanskt tvagningsbad som följs av en vistelse i den japanska trädgården. Innan man rentvättad når massagebänken passerar man slutligen ett poolområde med vattenfall och varmt bad.

Pangkor Laut - Pangkor Malaysia
Bad för själen
Tel: +605 699 1100
http://www.pangkorlautresort.com
************************************************
Somatheeram Ayurveda Beach resort - Kerala (Indien)

Den autentiska Ayurvedakliniken i Kerala i Indien bygger på 5000-årig tradition långt ifrån ytligt skönhetstänkande och är populärt bland spakännarna.

Somatheeram Ayurveda Beach resort Kerala, Indien
5000-årig tradition
Prisexempel: 7 nätter ink veg halvpension och behandlingar från 12 600 kr.
http://www.somatheeram.com
***********************************************
Jamahkiri Resort & Spa - Koh Tao (Thailand)

Koh Tao's "sköldpaddsön" en naturlig skönhet (inte långt ifrån Koh Samui), med ett fint marint djurliv med tillhörande korallrev, och tropiska stränder. Denna ö har snabbt blivit ett mecka för dykare världen över och är en av dom främsta dykställena i sydöstra asien, förutom ögruppen Similian.
http://www.jamahkiri.com
***********************************************
Chiva Som - Hua Hin, Thailand
Världens bästa spa i flera rankningar
Prisexempel: Ocean view: 4 915 kr/natt inkl. vissa behandlingar
Tel: +66 (0) 3253 6536
http://www.chivasom.com/main.asp
***********************************************
Banyan Tree Phuket Laguna - Phuket (Thailand)

Underbart lyxig service, fria ytor, och en känsla av avskildhet på denna berömda spa anläggning, en anläggning som fått priser flera år i rad och har ett välrenomerat rykte och alltid en lysande stjärna som topp tio i Asien spa guide.
http://www.phuket.com/banyantree
**********************************************
Amanpuri Spa - Phuket (Thailand)
Kändisarnas favoritställen. De exlusiva massagebehandlingarna på Amanpuri Spa lockar kändisar som Robert Redford, Sylvester Stallone och Kate Moss. På de skuggiga verandorna på tryggt avstånd från stranden i Surin ses stjärnorna slappa och dricka energidrinkar. Självaste Madonna sägs ha blivit så förtjust i området runt Surin att hon köpt en egen lyxvilla för framtida familjesemestrar.

http://www.amanresorts.com
**********************************************
Marriott Resort & Spa - Hua Hin (Thailand)

* Hua Hin *
Hua Hin är den äldsta av Siambuktens badorter och ligger på bekvämt avstånd från Bangkok. Landskapet är vackert med gröna kullar, rik blomsterprakt och här väntar ett stillsamt badortsliv.

Marriott Resort & Spa*** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 623:-

Hotellet är beläget direkt på stranden och utgör en perfekt plats som "getaway". Rummen är smakfullt inredda i traditionell thailändsk stil. Hotellets spa är en oas mitt i en tropisk trädgård med en handgjord lagun.
**********************************************
Jirung health resort - Chiang Mai (Thailand)

I Mae Rim-dalen utanför staden Chiang Mai, i norra Thailand, ligger Jirung health resort. Redan när du väljer bland behandlingarna ser du att detta lyxiga spa har specialiserat sig på att blanda västerländska metoder med de traditionellt thailändska. I receptionen får du fylla i ett formulär, utifrån vilket personalen sedan bedömer vilket av de fyra elementen du tillhör. När det är gjort får du råd om vilken mat och vilka örter som passar dej bäst. Den som vill kan sedan avnjuta en, efter sitt element specialkomponerad, måltid i restaurangen, med utsikt över den frodiga dalen. Det omfattandet spautbudet erbjuder allt ifrån thailändska klassiker, som thaimassage med örtkuddar och bastu med ångande örter, eller aromatiska ansiktsbehandlingar och zonterapi för fötterna.

"Eternal experience" är en behandling som utförs i ett avskilt rum, börjar med fötterna, i ett blom- och arombad kombinerat med massage och med ett svalkande citrongräs-te att läppja på. Sedan kliver du in i den traditionella thailändska örtångbastub, för att rena porerna inför en skön exfoliering med en väldoftande och kornig kräm. Som dessert följer en underbar blandning av traditionell massage, thaimassage och arommassage med väldoftande oljor.

"Eternal experience" tar två timmar och kostar ca 600 kr.

http://***
**********************************************
Ana Mandara Resort - Nha Trang / Thailand

Ana Mandara Resort**** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 935:-

Ett mycket trevligt hotell beläget på Nha Trangstranden. Rummen är inredda i smakfull lyx med trämöbler, vita stenväggar och synliga takbjälkar. Six Senses Spa erbjuder olika behandlingar i exotisk miljö.
***********************************************
Sanderson, Agua spa - London
En drömvärld i vitt
Prisexempel: Från 3 700 kr per natt, inkl. frukost, behandlingar tillkommer.
Tel: +44 207 300 1414
http://www.morganshotelgroup.com
'*********************************************
North Island - Seyshellerna
Superexlusivt superdyrt
Prisexempel: 21 505 kr per natt. Kostnad för behandlingarna tillkommer.
Tel: 08-678 15 15 Select Travel
http://www.north-island.com
*********************************************
Les Thermes Marins de Monte-Carlo
Kändistätt och superlyxigt.
Prisexempel: Från 3 600, per natt, inkl. frukost, för två
http://www.monte-carlo.mc
**********************************************
Givenchy Spa - Mauritius
Klassiskt lyxspa
Prisexempel: Från 4 975 kr per natt, inkl. halvpension
http://www.oneandonlyresorts.com
**********************************************
Nordica Hotel - Reykjavik (Island)

* Reykjavik *
Island och dess huvudstad Reykjavik är en av de hetaste platserna på världskartan. Här kan du kombinera nöje och hålligång med den unika och originella Isländska naturen med varma källor och gejsrar.

Nordica Hotel**** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 812:-

Detta fyrstjärniga hotell är den perfekta platsen att ta det lugnt och ladda batterierna, beläget nära havet och några minuter från centrum. De ljusa och fräscha rummen är nyligen renoverade. Här finns "Nordica Spa" med jacuzzimassage, ångbastu, utomhusbastu, olika former av yoga och pilatesklasser samt många härliga behandlingar.
***************************************
Strand Hotel - Pärnu (Estland)

* Pärnu *
Estland är ett av våra närmaste grannländer med mycket att erbjuda från kultur och natur till shopping och uteliv. Här finns en gammal och gedigen kurortstradition och i Pärnu erbjuds modern vård till mycket fördelaktiga priser.

Strand Hotel*** fr.
person/natt del i dubbel inkl. frukost 366:-

Detta trestjärniga hotell är beläget vid havet i den pittoreska staden Pärnu, tjugo minuters promenad från centrum. Rummen är inredda i skandinavisk stil och är nyligen renoverade. Här finns en härlig spa-anläggning samt flera pooler.
***************************************
Här följer några svenska spa .

************************
Varbergs Kurort - Europa bästa spa 2005
För Varbergs Kurort var detta pris den tredje gången gillt, 2003 och 2004 har man placerat sig på en hedersvärd andraplats.
Exempel på motion: Gym, spinning, aerobics, vattengympa, taiji, yoga, qi-gong.
Exempel på spats behandlingar: Ansikts- och kroppsbehandlingar, massage, kurbad.
Speciellt för spat: Tångmassage, läkande Aloe vera-inpackning. Individuell 1 000-mila service.
Prisexempel: Ansiktsbehandling från 475 kronor, kroppsbehandling från 360 kronor, massage från 335 kronor. Spapaket från 575 kronor. Spaweekend från 4 095 kronor per person.
Kontakt:
Tel: 0340-62 98 00,
http://www.kusthotellet.varberg.se
************************
Selma Lagerlöf spa (Sunne)
Ett av de största. Första spat i Sverige. Specialitet: Algkurer
Dubbelrum, helpension, från 1 695 kr/pers
Tel: 0565-68 88 10
http://www.selmaspa.se
************************
Hasseludden - Saltsjö-Boo (Stockholm)
Japaninspirerat i skärgårdsmiljö
Prisexempel: Yasuragidag, fredag-lördag, 1 050 kr inkl lunch och aktiviteter.
Tel 08-747 61 01
http://www.hasseludden.com eller
http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/company.cgi?company_id=4817&event=details&site=reseguiden
************************
Masesgården - Leksand
Hälsa, helhet och humanism
Prisexempel: Weekend cirka 6 000 kr (3 nätter, helpension, kurser och aktiviteter)
Tel 0247-122 31
http://www.masesgarden.se
************************
Axelsons gymnastiska institut Stockholm (Göteborg)
Billigare behandlingar de erbjuder elevbehandlingar till reducerat pris.
Prisexempel: Elevbehandlingar, kurer från 300 kr
Tel: 08-612 21 55
http://www.axelsons.se
***********************
Hagabadet - Göteborg. (Dagspa)
Exempel på motion: Qigong, taiji, yoga, rygg- och nackgympa, styrkepass, nia, vänta-barn-H2O-gympa, zenergy.
Exempel på spats behandlingar: Ansikts- och kroppsbehandlingar, ört/thalassoångbad, kurbad, tång/olivoljemassage, örtbad.
Speciellt för spat: Vitamin C-behandling. Romersk tjejträff (4–12 personer) med bland annat ansiktsrengöring.
Prisexempel: Ansiktsbehandling från 390 kronor, kroppsbehandling från 340 kronor, massage från 395 kronor. Spapaket från 625 kronor. I dagpass ingår träning/ bad/ bastu 160 kronor.
Kontakt:
Tel: 031-600 600,
http://www.hagabadet.se
***********************
Cityoasen - (Göteborg)
CityOasen ligger på Teatergatan 19, bara ett stenkast från Avenyn i centrala Göteborg.
Hos oss varvar du ner från storstadspulsen med ett dopp i våra bubbelpooler, sträcker ut dig i bastun, tar ett renande ångbad och kopplar av i relaxavdelningen. Bli ompysslad av våra massörer och kroppsteurapeuter. De utför många varierande behandlingar som ger dig nya krafter! Ring och boka idag på 031-18 99 19
http://www.cityoasen.se
***********************
City spa (Panorama Hotel - Göteborg)
Besök vårt CitySpa för genuin avkoppling, vår absolut mest avslappnande avdelning med allt du kan önska dig. Håll ångan uppe i bastun eller unna dig en lyxig behandling. Våra hudterapeuter står redo med allt från ansiktsbehandlingar till kurbad och härliga kroppsbehandlingar. Är ni fler kan ni hyra Relyxen med egen bubbelpool och bastu !
http://www.panorama.se/info.asp/id/20
***********************
Göteborg Spa
En harmonisk och avstressande oas. Njut med goda vänner...boka vår relaxavdelning. Vi hjälper dig att hitta mellan ett varierande utbud av massage, ansikts och kroppsbehanlingar eller varför inte välja några av våra färdiga kurpaket.
Försäljning av presentkort och produkter från Decleor, Priori, i.d.makeup, MD Formulations, Bioline, Matis, Kneipps badsalter och oljor. Varmt välkomna. Tel. 031-7110629
http://www.goteborgspa.com
***********************
Hälsans hus - (Landvetter)
På Hälsans Hus erbjuder vi ett unikt SPA i exotisk miljö med ett härligt utbud av välgörande behandlingar. När kroppen känner för vila finns vi här för att ta med dig in i en värld av lugn & avpänning. Våra terapeuter kan konsten att få dig att slappna av och njuta av att bli omhändertagen och ompysslad.
Bjud dig själv på en upplevelse utöver det vanliga. Välkommen till vårt orientaliska SPA. Vi ser fram emot att få ta hand om Dig och göra Din stund oförglömlig.
http://www.halsanshus.se
***********************
Valhallabadet - (Göteborg)
Valhallabadet är ett av Skandinaviens största inomhusbad. Här erbjuder man olika behandlingar som klassisk massage, bindvävsmassage, algbad, bastu mm.
http://www.gotevent.se/valhallabadet/2005_behandlingar.asp
***********************
Pc Thai Massage - (Göteborg, Örebro)
Thailändska traditionell massage, Oljemassage, fotmassage ansiktsmassage och nagelvård. Våra thailändska massörer har många års erfarenheter av massage i Thailand och är utbildade i Wat Pho tempel i Bangkok. Ursprunget till den thailändska massagen kommer till största delen från Indien, Tibet och Kina för ungefär 2500 år sedan. Det thailändska folket kom från södra Kina och hade därigenom varit i kontakt med olika läror om helande från olika länder. Traditionen har till största delen muntligen gått i arv från lärare till elev, ofta inom familjen. De flesta av de antika medicinska texterna blev förstörda 1776 när burmaneserna invarderade Siam (nuvarande Thailand). De få kvarvarande texterna var bokstavligen ristade i sten år 1832 när kung Rama III placerade dessa i väggarna till buddisttemplet Wat Pho i Bangkok. Detta tempel är fortfarande det största centret för utbildning i traditionell thailändsk massage och medicin.
http://www.pcthaimassage.com
***********************
Andra utlänska Spa

Hotel Pension Eichenhof Himbergen
Hölogi och hälsofrukost.
Prisexempel: 7 övernattningar (i dubbelrum, hölogi betydligt billigare) med frukost, kalorisnål mat, bastu, thermalbad, ansiktsmassage för 2 700 kr. Klassiska tyska spatips fås från Tyska turistbyrån 08-665 18 81
Tel: 00 49 5828 880
http://www.hotel-pension-eichenhof.de
*********************
Danparcs, Rœnnbjerg - Danmark
Massor av aktiviteter på Jylland finns Danparcs, en semesterby för hela familjen. Mamma och pappa kan i nedsänkt badkar bada i getmjölk, medan barnen går loss i det tropiska badlandet. Hundratalet (!) aktiviteter ingår som aerobics, yoga, ridning, bollsporter, bowling.
Prisexempel: Weekendpaket för en familj på sex personer, 2 938 kr. Då ingår alla aktiviteter, men ingen mat. Boendet sker i stugor där man kan ha självhushåll eller nyttja områdets restauranger.
Tel: 0045 7025 0444
http://www.danparcs.dk
*********************
Sök mera:
http://www.allaspa.se (Sverige)
http://www.spafinder.com (Worldwide)
Av Mizan
1 sep. 2007 11:52
Hej var precis i swinouisje... bodde sådär men gjorde en massa behandlingar o var jättenöjd... Skulle rekommendera hotell Sandra du kan boka det på deras hemsida: http://www.valora.se/art.php?of=11. Har inte varit där själv men en kompis har varit där o var supernöjd.. Spa i Polen är poppis i Skåne eftersom det är så nära o så himla prisvärt.
Ha en go resa
Mia
Av Lora
1 sep. 2007 14:52
Ett av Estlands bästa SPA - Georg Ots Spa Hotel (Ösel): http://www.gospa.ee/

Jurmala är varmt att rekommendera: http://www.hoteljurmala.com/en/ .
Ser till att boka behandligar i god tid. SPA är mycket populärt bland rysska kändisar och de får behandligar i förtur även om man har bokat tid :-). Välj en vecka då de inte är där om du vill på SPA.

Ett av mina favoriter - Day SPA (utan övernattningsmöjligheten) i Estepona på Spanska Solkusten: http://www.shantisom.com/spa-marbella/home/home.htm

Lycka till!
1 sep. 2007 22:23
Piirita Top Spa utanför Tallin. Trevliga rum, ok mat, men jätte bra och otroligt billiga behandlingar. 90 minuter helkroppsbehandling för ca 290:- Skr! Vi riktigt frossade i behandlingar! För rum 2 nätter, 2 frukostar och 2 middagar och 4 behandlingar betalade vi 1200:- Skr per person.
I november tänkte vi testa Viimsi Spa 9 km utanför Tallin. De har också bra priser. Bägge spa har hemsidor.
Av Lora
1 sep. 2007 22:42
Citerat från brigitta:
Piirita Top Spa utanför Tallin. Trevliga rum, ok mat, men jätte bra och otroligt billiga behandlingar. 90 minuter helkroppsbehandling för ca 290:- Skr! Vi riktigt frossade i behandlingar! För rum 2 nätter, 2 frukostar och 2 middagar och 4 behandlingar betalade vi 1200:- Skr per person.
I november tänkte vi testa Viimsi Spa 9 km utanför Tallin. De har också bra priser. Bägge spa har hemsidor.
Jag verkligen rekommenderar inte Viimsi SPA, maten är hemsk, servicen är kass, fabrikskänsla vad gäller behandligar - allting går på löpande band... Har varit där i 2 timmar - fick checka ut i förtid...
Av Zentra
2 sep. 2007 11:37
Mina föräldrar har åkt runt på spa en längre tid runt om i europa och i år fick dem tips att åka längre söder ut på spa nämligen till Israel och dödahavet på en vecka efter att ha träffat dem igen så sa dem att så mycket som man får för pengarna på http://www.gardenshotels.com har dem inte tidigare fått och prisvärt var det helt klart. Hotellet ligger riktigt nära dödahavet och service på riktig hög nivå. Här får man inte bara spa på köpet utan vädret är alltid bra och varmt, ligga i havet och smörja in sig i lera som sägs vara bra för kroppen. Helt klart en prisvärd resa. Men man skall komma ihåg allt kostar pengar.
4 sep. 2007 20:09
Citerat från loriana:
Citerat från brigitta:
Piirita Top Spa utanför Tallin. Trevliga rum, ok mat, men jätte bra och otroligt billiga behandlingar. 90 minuter helkroppsbehandling för ca 290:- Skr! Vi riktigt frossade i behandlingar! För rum 2 nätter, 2 frukostar och 2 middagar och 4 behandlingar betalade vi 1200:- Skr per person.
I november tänkte vi testa Viimsi Spa 9 km utanför Tallin. De har också bra priser. Bägge spa har hemsidor.
Jag verkligen rekommenderar inte Viimsi SPA, maten är hemsk, servicen är kass, fabrikskänsla vad gäller behandligar - allting går på löpande band... Har varit där i 2 timmar - fick checka ut i förtid...
Tack Loriana! Då ska vi titta på ett annat spa i Tallinn. Kanske Kaleva. Eller det nya som finns mellan gamla stan och hamnen.
6 juli 2015 17:26
Det är kanske fortfarande viktigt för människor som googlar detta, den här sajt hittade jag i några dagar och jag tycker att den låter väldig bra speciellt för Spa i Polen: https://www.spadreams.se/spa-polen/
6 apr. 2016 12:13
Hej, jag ser att detta är en gammal tråd men tänkte att det kanske finns fler som vill ha lite tips.

Jag har åkt på flera sparesor i Europa och framförallt Polen, Tyskland och Tjeckien men rekommenderar även Ungern. Dessa länder erbjuder massa olika behanlingar, allt från detox, till kursemester till spa behandlingar osv. dessutom är det BILLIGT och du får mycket för pengarna.

jag rekommenderar:
- MERA spa i Polen
- Havet Hotel Resort & Spa också i Polen
- Aquapalace Hotel Prague i Tjeckien
- Golf & Spa Hotel Tanneck i Tyskland (på sommaren)
- Health & Spa Hotel Dvořák i Tjeckien
- Parkhotel Residence i Tyskland (min favorit!)

jag har fått flera tips från denna tråd nu påmer destinationer. och annars kan jag även rekommendera www.spadreams.se för mer sparesor!

kram :)
Annika