Vars ska vi åka?

26 okt. 2008 17:11
Visningar: 612
Hej! vi är en familj på 2 vuxna och ett barn 1 år som ska resa till thaiand i 1 månad i slutet på januari. har nu lite funderingar på vars vi ska åka?
Har varit o rest runt i thailand tidigare och varit på dom vanligast ställena, ko samui, phuket,krabi, koh chang och hade nu velat testa på nått nytt? Nån som har nån ide på nått bra sälle där de passar att ta me en liten.

/ida
Av Karten
28 okt. 2008 17:50
Hej,
Ja det är inte så lätt men helt klart så finns det ju väldigt mycket mer fint att se för er. Vi har gjort resor med våra som då varit ca från 8 månader och uppåt och när dom var så små så har vi alltid kollat upp så att man har möjlighet att komma till en doktor inom rimlig tid. Finns det ingen doktor på ön så finns har ju dom flesta ställena speedbåtat att tillgå om det kniper.
Ni har ju öarna söder om Koh Lanta dvs Koh Muuk och Koh Hai. Där finns det förmodligen ingen sjukvård men det är ju nära till fastlandet eller sjukhuste på Lanta. Själva så har vi faktiskt inte varit där och bott men vi har varit där på endagars tur och öarna är härliga och utav den lugnare sorten, dvs barnvänliga.
På Koh Muuk så är Charlie beach Resort http://www.ppcharlie.com/ populärt. På Koh Hai finns Fantasy Resort http://www.haifantasy.com/ som ska vara bra.

Sedan ligger ju Lipe och Bulone längre ner och där var vi i vintras och där är det helt underbart. Lipe har en mindre sjukstuga men Bulone saknar helt men dom ordnar med transporter till fastlandet om så krävs.

I vinter ska vi till Koh Phayam som ligger ca 20 mil norr om Khao Lak samt till Koh Kho Khao som ligger ca 2,5 mil norr om Khao Lak samt Khao Lak. Khao Lak ligger ca 8 mil norr om Phuket flygplats.

Vi var på Koh Chang -02 och då var vår minsta 8 mån och fick då halsfluss 40 grader feber osv. Då är det ett måste att komma till doktor. 2002 var första året som Koh Chang hade doktor på ön och det hade vi kollat upp i förväg.

Jag rekommenderar er defenitivt att kolla sjukvårdsmöjligheter med respektive resort i förväg. (om ni inte igen åker till Phuket/Lanta/Krabi osv)

Här är några tips om boende på Lipe/Bulone osv.
På Lipe finns Lipe http://www.bundhayaresort.com. Vi bodde inte där utan på Lipe Resort. Välj Bundhaya för det är fräschare trots att där inte finns beachfront bungalows.
På Bulone är det tveklöst Pansand Resort som gäller http://www.pansand-resort.com/ps_english/01_pans.html så hör gärna av er.
På Phayam har vi bokat på (Logga in för att se e-postadress) Det är det stället som avviker från bambuhyddan. Phayam är som Lanta för 15 år sedan.
På Koh Kho Khao har vi bokat http://www.cnkhokhaobeachresort.com/ och det verkar vara fräscht.
I Khao Lak finns många ställen. Vi ska bo på http://www.gerd-noi.com/ och det utan att ha någon speciell referens..
Har ni fler frågor så återkomm gärna. Jag kanske kan hjälpa till.

mvh joakim
Av Marilcj
29 okt. 2008 13:46
Som jag så ofta rekomenderar - HuaHin med omnejd!
Finns en hel del att se & uppleva runt om och är nått helt annat än ö-världen längre ner i landet!
Sen behöver man ju inte bo mitt inne i stan utan åt Cha-Am hållet finns det många fina småbyar med mycket bra hotell!
7 nov. 2008 20:21
Vi har också varit på många ställen i Thailand och jag tycker att Koh Lipe är jättefint trots att det börjar bli rätt många turister där. Våra barn gillar Koh Lanta. Det är mycket barnvänligt och lätt att ta sig till. Vi har ett favoritställe som ligger 4 tim med bil söder om Bangkok som heter Ban Krut. Få västerländska turister, öde stränder och mycket billigt att bo och äta. Man kan åka bil, tåg eller buss dit från Bangkok. I år ska vi prova Koh Kho Khao och därifrån åker vi via Koh Lanta till Koh Lipe. Vi tyckte det var så fina stränder att vi åker dit igen (till Lipe). Ska bo på Bundhaya, förra året bodde vi på Castaway. Khao Lak besökte vi före tsunamin och gillade det också. Ha det bra!