Värme i maj

Av Maar43
17 feb. 2013 15:13
Visningar: 9939
Hej! Vi hade tänkt ta en resa i maj (1 vecka) och vill bara slappa o ha värme, vart ska man bege sig? Hade tänkt oss medelhavet, men vart? MVH Malin
Av Maar43
17 feb. 2013 15:27
Har inte så stora krav, behöver bara lite värme o komma ifrån jobb o vardag.. Hittade till Kreta men hörde att det skulle vara väldigt blåsigt då... Kanske Cypern är bäst??
Av Annl
17 feb. 2013 15:29
Åk billigt med Ryan (ser att du bor i Halmstad) till AlgheroSardinien. Där ska vara kanon säger de som varit där och dessutom har Ryan tydligen väldigt bra flygtider dit berättade en kollega för mig (på hemresedagen hade de badat på stranden, ätit en trevlig lunch och sen åkt till flygplatsen som dessutom ligger på bekvämt avstånd från stan).

Malta är också möjligt med Ryan från Göteborg och där är ju också varmt och gott vid den tiden.

Jag har varit på Sicilien och det kan varmt rekommenderas. Cefalu som ligger några mil öster om Palermo har en riktigt fin strand mitt inne i stan. Billigare än på italienska fastlandet och ett väldigt spännande resmål med dramatisk historia.
17 feb. 2013 16:00
Ur Vagabond, Bästa doppet i maj

Ska man sola och bada i maj är Turkiet, Rhodos och Cypern tre relativt säkra kort. Den sistnämnda är statistiskt sett månadens allra varmaste medelhavsdestination för sol- och baddyrkaren. Enligt Weine Josefsson är det främst Cyperns sydöstliga läge som gör resmålet extra ”hett” under våren och sommaren.

– Det är inte så mycket av den kalla vårluften som drar ned vid östra Medelhavet. Därför hinner djupare skikt av havet värmas upp snabbt i den här regionen.

LÅGTRYCKEN KOMMER ISTÄLLET in över västra medelhavsregionen, och kan ge ganska svala temperaturer vid Portugals och Spaniens kuster och öar.
Av Pelle77
17 feb. 2013 19:33
Vi var på Rhodos vid månadsskiftet april/maj förra året och hade 20-25 dagtid och 19-22 i havet. Perfekt semesterväder! Satsa på östra medelhavet då det värms upp först.
Av Desires
17 feb. 2013 22:45
Hej!
Ja det finns många platser att åka till vid Medelhavet i maj, och flera bra tips har du fått ovan!
Säkrast värme i maj har nog Cypern som andra här sagt.

Kroatien har vi varit i i maj månad och haft det underbart skönt, men det blir nog inte lika billigt flyg som att åka till Sicilien eller Sardinien med Ryan Air. Sist vi var där var i maj, då hade vi 25-26 grader i luften och 20 i vattnet. Dit brukar vi ta reguljärflyg till Split, sedan båt ut till någon av öarna, ön Vis och fiskebyn Komiza är en av våra favoriter! I maj är det lågsäsong för lägenheterna, så det är i alla fall lite billigare då. http://www.desires.se/#post148

Kan du tänka dig Sicilien så är det också jättefint! VI har varit i den charmiga medeltidsstaden
Cefalu två ggr, en stad som vi uppskattade mycket - mysig genuin stad med många trevliga restauranger som serverar jättegod siciliansk mat, att det även finns en sandstrand intill den gamla staden är ju också en fördel. Här kan du se lite foton därifrån http://www.desires.se/#post90