Var i Kroatien?

Av Mamia
23 jan. 2016 11:46
Visningar: 735
Jag planerar en resa till Kroatien. Vill gärna besöka Dubrownik, men hur är det med bad i närheten? Kanske man ska åka dit på hösten och nån annanstans i landet på sommaren? Tips tack,
Av Ansun
23 jan. 2016 14:39
Dubrovnik är hett mitt på sommaren. Vi var dit i Juni och vissa dagar var det olidligt innanför murarna.
Det finns en strand ganska centralt, men det bästa är kanske i så fall att bo i någon av de små badorterna som finns omkring Dubrovnik och bara ta bussen eller båten in till Dubrovnik någon dag.

Vi besökte orten Cavtat en dag och gillade stället, litet och mysigt.
Besökte även orten Lapad, men den upplevde vi inte som lika mysig.
Sen finns ju ön Lokrum 15 minuter med båt utanför Dubrovnik, där finns fina klippbad också. Men dit gör man bara dagsutflykter, det går inte att bo där.

Vi bodde centralt i stadsdelen Ploce som ligger precis ovanför ringmuren och hade en otroligt vacker utsikt över staden och ringmuren från vår balkong. Men det var backigt och MASSOR av trappor att gå för att komma upp till boendet.

Vi var tre dagar i Dubrovnik och tog sedan katamaranen över till ön Korcula. 3dagar i Dubrovnik räckte tyckte vi. Korcula är en mysig Ö med många fina bad.
23 jan. 2016 15:58
Hej,
Hvar tycker jag väldigt mycket om! Passar hela sommaren...
Läs mer här om du vill:
http://travelmania.se/category/kroatien-hvar.html

//
Citerat från Mamia:
Jag planerar en resa till Kroatien. Vill gärna besöka Dubrownik, men hur är det med bad i närheten? Kanske man ska åka dit på hösten och nån annanstans i landet på sommaren? Tips tack,
20 feb. 2016 13:21
Hej,

Kika in på http://dalmatiaapartments.se hemsida, där finns de många alternativ på lägenheter att hyra längs Dalmatiens kust, i Rogoznica & Prismosten bland annat som ligger ca 30-40min med bil från eller i Vodice där du både kan flyga till Zadar eller Split.

Primosten skulle jag rekommendera som första gångs resenär i Kroatien, en mysig ort där du hittar härliga restauranger i gränderna, bada från klippor eller strand du bestämmer :-) De som också är bra med Primosten är att de finns mycket att göra runt om, man kan åka till grannbyn Rogoznica eller till Sibenik om man är sugen på att utforska.

/Rebecka
Av Ischaaa
22 feb. 2016 21:13
Jag följer denna tråd då jag också ska till Kroatien och vill ha tips :)
Av Desires
22 feb. 2016 22:32
Dubrovnik är en väldigt fin stad, men enormt mycket folk under juli-augusti! Bada kan du göra där på flera ställen, antingen vid den närmaste stranden som heter – Banje - ligger bara 10 minuters promenad utanför ringmuren. Eller så kan ni ta en båtfärd (10 min) till ön Lokrum, här badar man från klippor i fantastiskt kristallklart vatten.......så badmöjligheterna är många! Vi tog också båten till den lilla orten Cavtat på fastlandet, den var småmysig! Här mer om Dubrovnik (m lägenhetstips) http://www.desires.se/#post102

Ja därifrån kan ni också ta er till den mycket pittoreska ön Korcula, bo helst i staden Korsula som är jättemysig, mini-Dubrovnik brukar man kalla den söta staden med sina myllrande gränder, massor med utetavernor, små affärer etc. Vi bodde några km utanför Korcula (ca 25 min promenad), i en jättehärlig lägenhet vid vattnet, här är de lägenheterna http://www.defora.com.
Mer om Korcula http://www.desires.se/#post6
Av Mamia
26 feb. 2016 23:35
Tack för alla tips! Går båten till korcula från Dubrownik eller Cavtat? Hur var stränderna i Cavtat? Fanns det stolar att hyra?
Av Ansun
27 feb. 2016 08:11
Katamaranen till Korcula går från den stora hamnen som ligger ca 10 minuter utanför Dubrovnik. Vi köpte biljetterna färdigt hemifrån, men det går även att köpa dem på plats.
Stränderna i Cavtat är stenstränder men det finns även mycket klippor att ligga på. Det fanns även solstolar att hyra på vissa ställen.
Av Evoline
27 feb. 2016 10:20
Funderar också på Dubrovnik i sommar men deras stränder verkar vara stenigt och hittar inga hotell med pool och nära till stranden som är inom rimligt pris :-(

Nån som kan rekommendera hotell eller område?

Tacksam för all svar
Av Nedas
2 mars 2016 22:21
om du vill ha lite rundresa med andra och ha lite äventyr på köpet kika på aktiva dagars hemsida de har något som heter segla i Kroatien som kan passa dig .. annars håller jag med om att inte bo i Dubrovnik om du vill ha bra badställe utan ngt utanför själva staden. hittar du även på booking.com

hälsningar NEda
Av Mamia
12 mars 2016 11:43
Vi har bestämt oss för att bo i Cavtat. Vill gärna göra en båttur , några bra tips på turer? Kan vara från Dubrovnik också.