Var är bäst att se orangutanger?

22 jan. 2015 16:19
Visningar: 1046
I september kommer vi att åka till SO Asien (biljett in till Singapore och ut till Kuala Lumpur är bokad).

En av de saker vi absolut vill göra är att se orangutanger.
Nu är bara frågan var vi allra bäst gör det?

Sepilok på Borneo har jag hört är väl mycket djurpark?
Danum Valley kan man vandra i i dagar utan att se en enda orangutang...?

Just nu är vi inne på Tanjung Puting NP på indonesiska Borneo där man hyra en flodbåt och åka till olika feeding stations.

Hoppas på maximal tur, att någon som t.o.m. sett orangutanger på flera platser svarar...
22 jan. 2015 16:28
Det är ju svårt att "beställa naturen" så att säga. Det är ju som safari, alla förväntar sig att se lejon men vid dagens slut har man bara sett tusentals zebrarövar.

I Sepilok är man ju mer eller mindre garanterad att se orangutangerna (i alla fall om man är där på den tidiga matningen).
De andra ställena är ju mer utav en chansning, men å andra sidan får man ju chansen att se orangutangerna i frihet och det är en jäkla stor skillnad på att se djur i bur (även om burarna i Sepilok är mer inhägnader än burar).
22 jan. 2015 17:35
Ja med det är ju det som är den moderna, bortskämda och stressade turistens dilemma.
Man vill ha orangutang-garanti, fast vara helt ensam och de ska vara helt vilda. Fast samtidigt ska man komma jättenära och få fantastiska bilder.
Och så får det inte ta för lång tid!
:-)

Det är alltså inhägnader i Sepilok? Jag trodde att orangutangerna var fria, men väldigt vana att alltid komma fram till matning?
Av Annl
17 feb. 2015 06:48
Ser att ni ska flyga in till Singapore och minns att du gillade Lebua i Bangkok och vill därför bidra med ett hotelltips i Singapore - ta in på Marina Bay Sands och boka ett clubrum.

Där kommer ni att få det minst lika bra som på Lebua och man vill inte lämna pooldäcket och klubben :)
17 feb. 2015 10:10
Jag har varit i Sepilok och det var ganska mycket djurparkskänsla. Det är inte inhägnat på så sätt att orangutangerna är inspärrade utan mer byggda trägångar med staket så att vi ska kunna ta oss fram. Sen matas orangutangerna av skötare på plattformar i träden framför en samlingsplats för oss. Orangutangerna signar sig dit på rep som människor har satt upp.

Jag tror att det är bättre att flyga vidare till Indonesien och Pangkalan Bun. Hela Sabah är väldigt enkelt och har massor att se och uppleva på liten yta, men det är därför väldigt turistigt.

Indonesien är fantastiskt, men massor av olika öar, bästa dyken, fantastiska människor och massa djur, flyg vidare vettja!
17 feb. 2015 16:18
Vi har också varit i Sepilok kan hålla med om att det är turistigt men ingen djurpark direkt. Orangutangerna på Sepilok är inte tama på något sätt. Vi fick vara med om en rätt rolig upplevelse då en av våra stora väskor blev "snodd" av en orangutang när vi väntade på bussen, vi hade tur att vi fick tillbaka den i ganska bra skick.
Så vi fick se orangutangerna både när de matades, när vi gick en promenad i skogen utanför de uppbyggda trägångarna och när vi väntade på bussen.
http://onadventureintheworld.blogspot.se/2014/06/ostmalaysia-borneo.html

Antar, som folk tidigare har skrivit, att chansen är större att du får se en orangutang på Sepilok än på en båttur i en flod. Vi åkte några flodturer i Kinabatangan river, också på Borneo men det är väldigt begränsat vad man kan se för djur från båten och även det rätt turistigt.
17 feb. 2015 20:09
Tack för råd och tips!

Marian Bay Sands har vi faktiskt redan bokat 2 nätter, däremot räckte budgeten inte till club-rum, den här gången.
Man får försöka bita ihop och stå ut ändå... :-)

Ja, vi har bestämt oss för Tanjung Puting, det blir nog kanon. Ska försöka att se ännu mer av Indonesien en annan gång också.
Av Annl
17 feb. 2015 20:18
Det kommer att bli toppen det också.

Ni har ju ändå tillgång till hela pooldäcket och med de tillhörande barerna/restaurangerna där.

Vad ni "missar" är att äta frukost i klubbdelen på pooldäcket, liksom deras afternoon tea och deras förkvälls-hours med mat, vin och diverse cocktails m.m. Ja, och så själva rummet också då förstås.

Men bara pooldäcket och den häftiga poolen räcker långt. Ni kommer att få det toppen där. De har dessutom supergoda Singapore Slings :)

Citerat från Gunillad:
Tack för råd och tips!

Marian Bay Sands har vi faktiskt redan bokat 2 nätter, däremot räckte budgeten inte till club-rum, den här gången.
Man får försöka bita ihop och stå ut ändå... :-)