Visningar: 6982

Vandra i Norge

Har precis kommit tillbaka efter ytterligare en fantastisk helg i norska Joutenheimen, Besseggen. (Bilder kommer inom kort). Det är verkligen helt underbart att fjällvandra och därför vill jag ha tips på andra platser/vandringsleder i vårt underbara grannland.
Har hört talas om en led i området runt Stavanger... ???

Hjälp mig planera nästa vandring! :)
Anmäl
Är du i Kongsberg, kan du ta en tur till Jonsknuten. I Saggränna finns silvergruver med togresa långt in i fjället. Har du tillgång till bil, är det inte långt till Norefjäll. Allt detta räknar jag som dagsturer. I Stavangertrakten finns Preikestolen och Kjerag. Titta in på min profil så ser du hur man kan njuta av utsikten från Preikestolen ut över Lysefjorden. Det fina med de norska fjällen är att du behöver inte ha mycket packning när du vandrar i fjällen. Dagsetapperna är korta mellan övernattningsställena och där köper man mat för nästa detapp. Enklare kan det inte bli. Köp en karta över Jotunheimen och där finner du vandringsledera utprickade och fjällstugorna.
Anmäl
På nätet kan du besöka Den Norske Turistforening.http://www.turistforeningen.no/
Där hittar du det mesta om turer i Norge.
En mycket bra sajt. Själv har jag gått en del turer i Norge genom åren.
Dovre, Rondane, Hardangervidda och för min del framför allt området norr om Svukuriset.
Femundmarka är min personliga favorit, som jag vandrat i sen 1960.
Gratulerar till ett fantastiskt intresse.
Att vandra slår det mesta.
Anmäl
Som Thorgu nämner är det säkert Preikestolen och Kjeragbolten du har hört talas om för region Stavanger.
http://www.summitpost.org/mountain/rock/151649/preikestolen.html
http://www.summitpost.org/mountain/rock/151651/kjerag.html

Var själv på Preikestolen i somras - skulle jag göra om det hade jag campat i närheten eller på http://www.preikestolhytta.no/ och gått upp i soluppgången för att få uppleva klippan utan trängsel :P
Men visst en mycket häftig plats och grym utsikt :p
Anmäl
Norge är roligt att vandra i!
Galdhöpiggen är definitivt värt ett besök, även Skålatornet vid Stryn (loen). Vandring drygt 1800 meter upp, man börjar vid havet och fortsätter upp, högst upp finns ett stenhus där man kan sova i, mycket fin natur och storslagen utsikt!
Anmäl