Visningar: 30463

Vad "måste" man göra i London - enligt dig? :-)

4 dagar i London i september...
Vad skulle du som London-älskare rekommendera mig/ oss att göra då??

Det får gärna vara lite tips som "inte alla andra gör" - dvs "självaklara" turistmål ..
Unika affärer, resturanger, pubar osv osv... Är väldigt svag för loppmarknader också :-D

Har du tips om bra boende (minst 3 stjärnor) så får du gärna tipsa om detta också :-D

Vi ska resa utan barn ! :-)
Anmäl
Drick världens godaste pint lager för ca 3 pund på The Chandos pub på St Martins Lane (ligger precis vid Trafalgar Square). OBS! Ölen heter Samuel Smith, icke att förväxlas med Samuel Adams.
Anmäl
Det får vi göra! :-)
Anmäl
Missa inte Camden Lock market, mycket turister men en härlig atmosfär. Kanalpromenaden från Camden till little venice är mysig.
Om någon av er håller på med musik rekommenderar jag ett besök på Denmark street, en liten gata med bara musikaffärer.
Jag brukar utforska området runt hotellet också,hoppar av ett par tunnelbanestationer för tidigt och går på bakgatorna, på så sätt har jag hittat några egna favoriter.
Alla områden har sin egen charm.
Pubar kan jag inte tipsa om, tyvärr då jag är totalt ointresserad av dem, förutom på dagtid för en fish and chips lunch. :)
Anmäl
Jag skulle definitivt besöka Borough Market vid Southwark Cathedral: http://www.boroughmarket.org.uk/
Öppet torsdag-lördag och efter ett besök här kan man inte säga att engelsmännen är dåliga på mat! Snarare att vi i Sverige har ett matens u-land när det gäller egen shopping (och inte restauranger där vi står oss OK). Om du apropå engelsk mat vill prova fish & chips så gå till en riktig "chippie" då det sällan är bra kvalitet på pubarnas versioner. Rock and Sole Plaice nära Covent Garden är kanske den mest centrala av de jag gillar och passar bra om ni strosar där eller är på British Museum. men just i den trakten finns det flera - annars äter jag mest det i kuststäderna.

En båttur till Hampton Court om vädret är fint. Man får se otroligt mycket av livet vid Themsen med hägrar längs vattenbrynet, flera fina palats (Syon, Ham House osv.) och gå genom Richmonds slussar samt se mysiga Richmond. Sedan tittar man på Hampton Court och tar tåget hem (köp alltså inte returbiljett på båten för då hinner du knappt se det kända slottet). Ett alternativ till detta är att sitta på en av flodpubarna i Richmond och dricka en kanna Pimms och titta på alla udda båtar. :)

Camden Market/Lock är ett "måste" som du redan fått som tips. Apropå just norra London så fortsätt gärna utåt där. Highgate med den berömda kyrkogården är full av antikvariat och annat intellektuellt i sin gamla del och sedan kan man ta bussen därifrån till Hampstead och då gärna via hållplatsen "Spaniards Inn" som är en pub med samma namn med prisbelönt pubmat samt ekologisk cider och annat i mysig miljö där flera kända författare suttit främst på 1800-talet (när detta var rena landsbygden och man kunde se Windsor Castle från höjden).

Chinatown tycker jag är kul - gå inte på restaurangerna med inkastare på gatunivå utan följ kineserna själva in i restaurangerna med flera våningsplan. Gärna i tid till dim sum som lunch. '

Om du i övrigt gillar shopping och har lite att spendera så är Kings Road full av inredningsbutiker, kläder och udda grejer.

Silverfang det är ju JOHN Smith man ska dricka om man ska ha något från Tadcaster :))) Det är bara Inspector Morse som gjort Sam's poppis :) Fast bästa pinten? Nä, det är Theakston's Old Peculier (också Yorkshire) eller framför allt St Austell-bryggeriet i Cornwall. Båda går att hitta i London men jag kommer bara på ett ställe i Windsor med det sistnämnda just nu.
Anmäl
Åhhh.. Jag längtar!

Fler tips, fler tips... Var ska man tex fira sin 40-årsdag??? :-D
Anmäl
the Beatles Store
En liten butik med ganska mycket Beatlesprylar. Besök även systerbutiken på temat Rock n’ roll på andra sidan gatan, ”It’s only rock n’ roll”.
http://www.beatlesstorelondon.co.uk/

För vinälskaren~
-Vinopolis
Gå på en vintur och få en introduktion i vinprovning samt historier om hur man gör vin och champagne samtidigt som du går omkring med ett vinglas och provar olika vinsorter. (Även provsmakning av whiskey och gin i vissa paket) Fortsätt turen in i deras stora vinbutik och whiskeybutik för att sedan avsluta kvällen med en middag i den trevliga restaurangen, the Cantina. Ett perfekt helkväll när man har något att fira eller bara vill ha roligt! Biljetter går att förboka på deras hemsida.
http://www.vinopolis.co.uk/

~För antikälskaren~
-Alfies antique market
I detta tre våningar höga hus ryms mängder med dyra antikviteter. Söker du unika designmöbler eller maffiga glasskulturer till lampor eller bara vill titta på unika antika prylar så år det här stället att besöka!
http://www.alfiesantiques.com/

Leksaker~
-Hamley’s
Stor leksaksaffär!
http://www.hamleys.com/
-Harrods barnavdelning
Massa roliga grejer, mysiga nallar och fina dockor.
http://www.harrods.com/harrodsstore/

Pubtips~
-The Anchor
En trevlig pub med generösa mattider som serverar ordentlig, rejäl pubmat i sin Fish & Chip shop. Perfekt ställe att äta på om man befinner sig i krokarna runt Southwark.
Adress: 34 Park Street, Bankside, Southwark, London, SE1 9EF

-The Lamb and Flag
Lite undangömd ligger den lilla men naggande goda pub! Kan vara trångt om plats men har man tur kommer man innanför dörrarna! =)
Adress: 33 Rose St, London, WC2E 9EB

-The Dog and Duck
Trevlig liten pub i Soho.
Adress: 18 Bateman St, London, W1D 3AJ

-The Adam and Eve
En modern pub med goda hamburgare och mjuka fåtöljer. Ligger på en parallellgata till Oxford Street så ett perfekt ställe att ta en avstickare till vid en shoppingtur när magen börjar kurra och törsten börjar smyga sig på.
Adress: 77a Wells Street, W1T 3QP

Madame Tussauds Mingla med kända personer – i vaxformat. En obotligt klassisk sevärdhet som är öppen alla dagar i veckan. Åk till Baker Street. 2. London Eye Det är alltid kul att se en stad lite från ovan. Åk till Waterloo och ta en sväng i det berömda hjulet. 3. Picadilly Circus Du har sett de klassiska neonskyltarna på vad som känns som hundratals bilder från London. Här tar du det obligatoriska turistfotot.
Shoppingfantasten

Dyra märken, stora kedjor eller vintage och markandsfynd? Den shoppingsugne blir inte besviken i London. 4. Mysig shopping på Carnaby Street Här ligger de mysiga affärerna på rad och det är ett perfekt område att strosa runt i. Åk till Royal Opera House. 5. Portabello Road Market i Notting Hill Bege dig till Notting Hill en lördag om du vill ta pulsen på en klassisk marknad. Spana in roliga antikviteter, mode och en hel massa annat. Åk till Notting Hill Gate. 6. Flaggskeppen kring Oxford Circus I omgivningarna hittar du bland annat det enorma Top Shop, Urban Outfitters, H&M, Esprit och en rad andra butiker. Åk till Oxford Circus.

7. Tate Modern firar 10 år Tate Modern firar tio års-jubileum med en gratis festvial den 14-16 maj. 50 inbjudna konstnärer kommer bjuda på kreativa konstprojekt och det blir också musik och film. Åk till exempelvis Southwark. 8. Billiga biljetter på Tkts Leicester Square Om du är sugen på musikal, teater, eller opera så är biljettkontoret Tkts på Leicester Square ett bra stopp. Här säljs rabatterade biljetter, och till föreställningar samma dag kan du ofta få tag på biljetter till halva priset. 9. Få koll med en Time Out Köp en Time Out London för att kolla vad som är på gång. Här kan du läsa om nöjen, föreställningar, konserter, utställningar och mycket mer. Nytt nummer varje onsdag.

MARKNADER

Cologne Market Omtyckt tysk julmarknad med tomtar, trästugor och julpynt. Öppet: Sön-Tors 11-20 Fre-Lör 10-22 Tunnelbana: Waterloo.

Old Spitalfield Market På söndagar är Londons bästa marknad ännu bättre genom närliggande Sundays Up, en alternativ marknad där unga designers säljer egenproducerat. Öppet: Tor-fre 10-16, Sön 9-17 Tunnelbana: Liverpool Street.

Camden Market Jättemarknad i flera delar som blivit en av Londons stora turistattraktioner. Roligast är underjordiska Stables, där man kan fynda bland de gamla stallbåsen. Öppet: Dagligen 10-18, Fre-lör 10-18:30. Tunnelbana: Camden.

Portobello Road Market Populär bland Londonborna själva. Dessutom antikmarknad på lördagar och loppis söndagar. Öppet: Mån-ons 8-18, tor 9-13, fre-lör 7-19, sön 9-16. Tunnelbana: Notting Hill Gate, Ladbroke Grove.

MAT

Ta en gratislunch Alla provsmakningar som erbjuds bland stånden på Borough market är en hel lunch av delikatesser. Borough Market.

Prisvärt i Chinatown I Londons Chinatown kämpar rader av kinesiska, japanska och vietnamesiska restauranger om kunderna i ett ständigt priskrig. En rätt som grillad anka kostar inte mer än £5-6. Chinatown ligger norr om Leicester Square.

Drick billig sherry Pröva dig fram bland kuporna på sherrybaren Moro. Ett glas Tio Pepe Fino kostar bara £4. 34-36 Exmouth market .

Dinera förmånligt innan teatern Många restauranger i teaterdistrikten har Pre-Theatre dining offers, specialpriser innan föreställningarna. Till exempel Quo Vadis, två rätter för £17.50, 26-29 Dean Street och Arbutus, stjärna i Michelin-guiden, tre rätter för £17.50. 63-64 Frith Street.

Hitta mer på http://www.londontown.se/
Anmäl
Det absolut mest solklara är väl ändå att gå på någon fotbollsmatch... jag förstår inte vad ni håller på och surrar om ;-)

/C
Anmäl